Šta je novo?

9ljudi u Ad hoc...

Lindbergh

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
301
Postovanje,
Zanima me da li je izvodljivo da se 9ljudi koji su u zgradi razbacani od prizemlja do poslednjeg sprata,u zgradi visine 30ak metara bezicno umrezi.Koristili bi samo bezicne karte jer ne bi postojala ni jedna lokalna zicna mreza,pa nam ne treba AP.Ideja je da ovom mrezom menjamo filmove,mp3 i koristimoje za mrezno igranje.Ja sam ruki u ovome tako da mi je svaki odgovor i savet dobrodosao.

Unapred zahvalan. :banana:

Lindbergh je napisao(la):
Postovanje,
Zanima me da li je izvodljivo da se 9ljudi koji su u zgradi razbacani od prizemlja do poslednjeg sprata,u zgradi visine 30ak metara bezicno umrezi.Koristili bi samo bezicne karte jer ne bi postojala ni jedna lokalna zicna mreza,pa nam ne treba AP.Ideja je da ovom mrezom menjamo filmove,mp3 i koristimoje za mrezno igranje.Ja sam ruki u ovome tako da mi je svaki odgovor i savet dobrodosao.

Unapred zahvalan. :banana:

to ce jako lose da funkcionise u jednoj zgradi.
moraces da mi objasnis zasto ne pustite do sredine zgrade utp kablove i tamo postavite switch?
em je brze, em ce da radi sto posto i na kraju jeftinije je.

naravno da vam treba ap sta ste vi mislili?!
naravno da im ne treba ap, ad-hoc = peer to peer

p.s.nece raditi ni sa ni bez ap-a, nemoj bacati pare nego utp u sake i pici...

Poslednja izmena:
ma ne zelimo...

...hilti,ne zelimo busenje,nista kabal....mora da je nekako izvodljivo,ubedjen sam

Citao sam u novinama da postoje uredjaji za povezivanje preko elektricne ili telefonske mreze. Mozda vredi razmisljati u tom pravcu!?

Skupo je!

:eyebrows: Sto kaze delija skupo je. Naime , 79 evrica kosta jedan uredjaj marke "iPower Point" sto nije nimalo jeftino. Ali nema busenja zidova i protok je vise nego dovoljan 14 Mbps i lako se ugradjuje. Dovoljno je da se uredjaj nakaci na elektricnu mrezu (kao produzni) i veze za vec postojecu mreznu karticu (svaka novija maticna je ima). Domet je 200 m kablovskog voda i jedini problem je sto izmedju vas nesme imati strujomera, sto je prakticno neizvodljivo, posto vidim da zivite u stambenoj zgradi. Odnosno ovaj predlog otpada. :cigar:

Lindbergh je napisao(la):
...hilti,ne zelimo busenje,nista kabal....mora da je nekako izvodljivo,ubedjen sam

imate li kablovsku? ako imate onda pustite utp uz njihove kablove, ili imate li tehnicku vertikalu (ili kako se vec to zove) pa nju iskoristite za izmedju spratova?

snadji se jer ti jedino utp ostaje a i najbolje je resenje.

:wave:

Pazi ako ste svi u istom ulazu mora da je izvodljivo da se razvuce utp
kroz vrata,prozore, hodnike.

Ja imam drugare koji su umrezeni utp kablom. NIsam video kako ali znam da jesu. Trebao sam i ja da upadnem u kombinaciju jer sam u istoj zgradi ali sam dosta udaljen a iskreno nemam kesha za toliko kabla iako imaju jos jedan switch ili hub ne znam sta je koji zvrji ne iskoriscen a bio bi upotrebljen kao pojacivac. :(

Wireless kroz toliko zidova? forget it...

Vrh Dno