Šta je novo?

9800pro

Shifter

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2005
Poena
319
prvo p0z svima :wave: ...e sada ovako zanima me...dobio sam ponudu za novu Safirovu 9800pro cena je 160e sad me zanima da li je to puno ili malo za tu kartu karta je nova ima garanciju ali nije full pack..e sad druga stvar kako sam se vec raspitao 9800pro moze da se moduje u 9800XT prvo me zanima koja je razilka izmedju te dve karte a drugo da li ce karta mozda vise da se zagreva ili sta kad se moduje??? Gde mogu da nadjem taj softver za modovanje i kao da li ako izvadim modovanu 9800pro na 9800XT iz mog kompa i stavim u drugi jer ce ona opet biti 9800pro ili 9800XT??? :wall:

Kupuj bez razmisljanja,normalno proveri dali je potpuno ispravana,a za modovanje u XT
ti netreba posto je doticna ionako dovoljno brza ili koliko para toliko muzike.

Pozz

Dobra je to cijena slazem se sa mhz 😉
Poz..

Super je cena, a sto se tice moddovanja, bas je Sapphire u 90% slucajeva pogodan za to. Koristi search, posto sam na par mesta objasnio postupak.

Inace, modovanjem se dobija vrlo malo na performansama. Vise se dobija overklokovanjem.

Verovatno je mislio BIOS mod pro->XT sto mu dodje kao trajni overklok sto znaci da ce se vise grejati. I sto ti rece mhz kupuj bez razmisljanja.

ok znaci modujem je na XT i ona je sad overklokovana karta i vise se zagreva jel bi pomogao Ati Silencer 3 oko tog zagrevanja ?

Poslednja izmena:
DA pomogao bi ti i to VEOMA, samo sto je problem sto ga ovdje nijde nema 😉
Poz...

Shifter je napisao(la):
ok znaci modujem je na XT i ona je sad overklokovana karta i vise se zagreva jel bi pomogao Ati Silencer 3 oko tog zagrevanja ?
Ako se strpis do sredine aprila imacu na prodaju jedan Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3 pa ako ti odgovara cena od 20 evra bice tvoj. Za karakteristike i da li je bolji ili ne od ATI Silencera 3 pogledaj ovaj review:
http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticCooling/VGASilencer_Rev3/
Pozdrav

Da li bi imao jos jedan takav na prodaju ?

Mozda. Videcu. Ne znam samo da li ce biti ta cena. Znam da su ATI Silencer-i skupi do bola, a meni se ovaj VGA i vise svidja. Em jace hladi , em je tisi 🙂

Poslednja izmena:
Samo mi reci jel nov i da li mislis da ce da odgovara za tu graficku???

Vjerovatno je novi samo sto je to malom jaka cijena za taj kuler sad posto mu je cijena pala od kad sam ga ja imao....ALi sve preporuke za njega , jer stvarno kuler je zvek 😉
Rev. 3 ide na XT kartice , ali nisam siguran da ide na pro modele , tako da bi ja definitivno uzeo re. 2 jer je on za Pro kartice.Za one koje ne znaju isto je hladjenje sve samo je mala prepravka kod DVI resetke (ne znam kako da se izrazim ) ...
Poz...

@M3
rev3 se razlikuje od rev2 samo po jednom zljebu koji mu omogucava montiranje na 9800XT i to na one sa 16x16Mb memorijskim cipovima, posto sa ovim sa 8x32Mb pase i rev2. Kompatibilnost unazad je 100% zadrzana.
BTW, taj Sapphire ima XT PCB.

@Principal Skinner
Znam sta je mislio. 🙂
Kad sam rekao da je razlika mizerna, mislio sam na istom taktu, posto ti ne treba BIOS mod, da bi podigao takt. Ono sto se dobija je ~300 poena u 3DMark03 i nesto manje u 05.
Povecano grejanje se ogleda u max 2C na ~30-40MHz visem taktu, a na istom taktu disipacija "u Pro i XT modu" je ista.
Fabricke XT kartice imaju nesto visu disipaciju, posto im GPU radi na 0.1V vise + imaju 256Mb memorije.

@Chuck Norris:
ATI SIlencer ima i hladnjak za memoriju i to mi je podiglo max takt sa 360MHz na 380MHz za istu. Takodje, GPU sam ~10MHz vise uspeo da podignem sa ATI Silencerom u odnosu na VGA Silencer.

p.s. Do skoro sam imao Sapphire 9800Pro@XT sa ATI Silencer 3 i visak VGA Silencer rev3 koji sam odmah prodao. 😉

hahahaha ljudi ja sam sad totalno u dilemi....znaci ajmo sad na najosnovnije...sta ja dobijam samo sa modovanjem pro u XT na koliko bi onda trebalo da rade procesor i memorija??? I koji mi je bolji kuler da ostavim???
Nisam bas neki ljubitelj overclocka tako da ako neko zna na kom taktu radi memorija i procesor kao PRO a na kom ce biti kao XT bi bila najbolja informacija i da li uopste modovati

Zao mi je sto ljudi nece da citaju, a bice iz dva razloga, ili su popili svu pamet sveta ili ne znaju. Dakle za one koji zele nesto i da nauce, a ne da pogadjaju sve lepo pise na sajtovima pa ih izvolite procitati. Ovo se odnosi na korisnika M3. Dakle pogledajte sve sajtove, imate i naznacene cene. To naravno ako skoknete do Svajcarske. Ako vam neko donese na noge bice malo skuplje.
http://www.arctic-cooling.com/vga1.php
A za poredjenje ATI 3 i VGA 3 pogledati ovaj sajt. Naravno da je ATI 3 malo bolji jer je delom od bakra, a ima i lim na drugoj strani kartice. Ali je zato 10 evra skuplji. A nisam siguran da je toliko bolji.
http://www.techpowerup.com/reviews/ArcticCooling/VGASilencer_Rev3/

Poslednja izmena:
Shifter, nemoj da se ljutis, ali o bukvalno svemu sto te zanima smo vec dosta pisali... 😉

Znaci, pravac search... 🙂

poz.

E da znas koliko je polemika bilo oko mtog kulera...znamo sve covjece tako da necemo da se sad oko toga raspravljamo ...😉
poz...

Nazad
Vrh Dno