Šta je novo?

9800pro...

TeCHNiCS_

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
320
od skoro na ovoj kartici kod kewe na kompu mi se desava da se tripuje slika na ekranu... naime pojavljuju mi se plave mrlje i fleke koje nestanu kad idem desni klik pa refresh .... npr kad hocu nesto da uokvirim mishem kako se povecava onaj uokvireni deo oko njega mi izlaze plave linije koje ostaju sve dok ne uradim refresh...

u chemu je problem?

Probaj da reinstaliras drivere. To se desava i kada memorija riknjava ili je overklokovana.

graficka je kod kewe u kompu i nikad nije klokovana... probao sam sa driverima i jos x y stvari i opet isto...

Mozda se pregreva

ocistio cooler, podmazao, stavio novu pastu... radi ko sat

....plakacu

Poslednja izmena:
Uzmi sebi tu kartu, a majci daj 5900XT :)
Sa 9800Pro još uvek nešto i može da se igra, a sa 5900 ništa :)

Graficka je blizu "izdisaja".Moraces da je doneses u neki servis da se grafika "preduva".
To se radi sa lemilicama koje izduvavaju vruc vazduh i pomocu tog vazduha se oni lemovi koji su popustili,delimicno sjedine i graficka u vecini slucajeva posle toga radi kako treba.
Trebalo bi da se prelemi komplet sve sto se inace u radu greje,a to su najcesce VGA procesor i memorija.

gde to da nosim posto cika pera nece da radi?

ima bolji komp od mene... no dosta o mojoj kewi damn u, tema je 9800pro :p

Poslednja izmena:
Dobro de nisi wewerica, to znamo hehe... Sala mala... :D

Pazi druze, mislim da ti je kartica spremna za "vecna lovista" - znam to iz iskustva jer znam licno coveka kome se to desavalo sa 9600... Osim ako ne postoji ono "duvanje" o kom pepy prica da se to popravi, batali i pazari kevi nesto jace, barem kartice te "snage" sada nisu skupe...

moze samo da dobije 5900xt i da ostane bez 2 giga rama

a de da nosim da mi "produvaju" ? :)

Poslednja izmena:
Ne bih da te plasim, znam dosta ljudi, sto licno sto preko foruma, kojim su pocrkale Ati 9600pro/xt, 9800pro/xt, X800 serija je takodje aktuelna :D
Znam da drfedji sa 9600pro nije pomoglo nikakvo duvanje, ma koliko dobro i profi bilo odradjeno, zavrsnica je je bila tuzna :p Vecini rikne memorija, tako sam cuo (ona cuvena DDR 1 u BGA pakovanju).
E da, mogli bi da postavimo anketu da li vam je crko neki od gore navedenih atija! ***, ne mogu sada, u shity busu sam pa sam preko Mini Opere na netu, malo je a2m zezanje to uraditi sada.

Imao sam 9800pro, koristio ga nekih 6 meseci, prodao, a coveku koji ga je kupio ispustila je dusu za 3 meseca. Srecom bila je u garanciji, pa smo kod Studenta resili stvar. Jos se secam da nije bilo tada 9800pro, a on nam za 20e doplate dao 6800 "vanilu". Kakav kralj. :D

Sa 9800 na 6800 , lepa prekomanda.

Vrh Dno