Šta je novo?

9800pro na xt

NaZGuL

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
309
Kupio sam Saphhire Ati radeon 9800pro modovana na xt, pa me intersuje jer sad treba da se instaliraju i drajveri za xt karticu ili postojeci za pro?

Drajveri? Pa instaliraj catalyst...to ti je "univerzalni" driver za atijeve kartice od 9x00 pa na dalje...btw blago tebi ti verovatno imas r360 a ja r350 pa ne mogu da ga crossflashujem na xt...

da r360 ma ja sam je pazario ovakvu vec modovanu, ne bi ja da se bakcem sa tim nesto bas ne umem.. a cemu sluzi taj catalyst tj vidm da je to neki program, jer se podesava kartica preko njega ili???

to ti je paket drajvera za sve radeone + control panel za podesavanje karte

A reci mi je ona teba nesto posebno da se podesava ili radi ok na defaul-u, jer se plasim da nesto cackam da ne zeznem nesto??

Samo instaliraj drivere i uživaj, nema više podešavanja vezanih za samu karticu ;)

Koliki su ti klokovi. Ja sam mog pokojnog Saphire-a modovao sa 9800pro u 9800xt, pa je jadnicak sklopio oci posle 4 meseca, takvog rad. RIP. Mislim da sam drzao gpu na 395Mhz.

ovde pogledaj default za svoju karticu...sapphire ima neki 9-10 modela 9800pro, pa sve zavisi onda od kolicine, frekvencije i vrste memorije...poslusaj savet od boraba, pa malo downclock-uj vrednosti...i mom drugu je "sklopila oci" posle 5-6 meseci (intenzivnog igranja)
http://www.techpowerup.com/bios/

Poslednja izmena:
Izgleda da je tim Saphirima, zivotni vek cca 18 meseci.

@smith_bre: sve zavisi koje imas jezgro na grafickoj...ukoliko imas R350 ne mozes da je modujes, ali ako imas R360 moze...a dobitak sve zavsisi zasta koristis grafiku (mada sumnjam da je mnogo veci)

A razlika izmedju r350 i r360 je u nekim Z-glupostima,tako da je samo klokujes na freq 9800XT i eto ti...I nadam se da je mem 256mb

i ja mislim da moras obavezno imati 256mb kao sto je rekao Roger_Waters...posto, ispravite me ako gresim, nema xt-a sa 128mb kao sto ima pro verzija...

Poslednja izmena:
pa nije da ne mozes da je overklokujes, ali ne znam samo cemu to? ne verujem da ces dobiti ikakav bolji rezultat od osnovnog...

Ako je to verzija sa onim referentnim kulercicem, bolje nemoj da je przis.
btw. Postoje kartice sa R360 cipom i 128 MB memorije.

bilo kakvo modovanje sa 9800pro je veliki rizik,a i klokovanje.ja sam spalio 9800pro modovanjem,radila je dan tako i vise nije nikad.imao sam cak i coolvivu!dobio sam ubrzanje nesto preko 10% i posle dan trazio drugu da kupim:D
ipak je to grafika koja se grije kao ringla,bez coolvive ili slicnog,sve je prilicno rizicno.
negdje sam procitao da se samo preporucuju modovanja sa modelima od 256mb, memorija mora biti na 2.8 ns i ima dosta modela sa 3.0 i 3.2ns koja nisu preporucljivi za modovanje ili grijesim.

Ako ne ispunjava sve kriterijume koje smo ti naveli,nemoj da je flashujes,drz se riva tunera :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno