Šta je novo?

9800pro big problem!

buky

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2004
Poena
619
Mislite da imate problem? Pa slusajte !

Na ATI radeon 9800pro kartici(znaci kartica je ATI-jeva) mi se desava nesto strasno cudno. Kartica nece da radi u 3d modu nista, samo zakuca.Ako se to iskljuci sve je ok.Radi na 1600x1200 Ok. Upravo sam flashovao bios i sve isto.Zanimljivo je sto u linuxu sve digne savrseno i ne pravi nikakav problem!
Menjani su razliciti drajveri i sve isto.Primetio sam da je +5v na dodatnom napajanju malo nagorelo!
Da li je problem do naponske jedinice ili je procesor otisao ili sta vec.Pocinje da me nervira strasno ima da je bacim kroz prozor. Pomagajte!

Promeni molex ili taj pin na +5V. Pogledaj setovanjaza d3d i ogl u control panelu. Vidi da li je ukljucen i koliko puta agp.Ukucaj u start>run> dxdiag. Vidi sta ce da ti prijavi.

Moze da bude i bios na ploci, meni je 9800 pro pravila slican problem, sa jednom verzijom biosa nije htela da radi nista 3d ni testove ni igrice, sa drugom verzijom biosa MB-a starijom od ove koja je bagovala sve je letelo.

Benny Blanco je napisao(la):
Moze da bude i bios na ploci, meni je 9800 pro pravila slican problem, sa jednom verzijom biosa nije htela da radi nista 3d ni testove ni igrice, sa drugom verzijom biosa MB-a starijom od ove koja je bagovala sve je letelo.
ja sam iamo isti problem kako sa 9600 tako i sa 9800pro

ploce NF7-s i neki MSI Kt3v

Ploca je msi K7N2 Delta2-LSR a probana je i na intel nekoj staroj i nista ista stvar.

Promeni kabl koji ide na dodatno napajanje kartice, prosirili su ti se konektori i zato ti je nagorela nozica na +5v ili ih malo sabij. Mozda zato sto nema dobar kontakt a karta vuce dosta struje, nece da radi kako treba.

KOntam ja nesto i ja imam K7N2 Delta2 i nesto mi je sumnjivo da se problemi pojavljivali sa istom karticom i plocom i kod mene. Jednu kartu sam zamenio i sada je kao ok,ali u 10 dana od kako sam zamenio karticu evo prvi put veceras u startnom windovsu pre welcome javile su mi se neke uzduzne crtice i kockice. Uradio sa dxdiag i tamo je navodno sve ok. Takodje ponekada bez da ista diram imam problem sa gledanjem na tv nece jednostavno da prihvati samo od sebe. Pih j*bem li ga sta je,ali vise nikada ATI. samo Gforce

Nasao sam na nekim stranim forumima da se ta msi ploca lose ponasa sa 9800pro karticom. Tj hoce da radi kako treba samo sa starijim verzijama biosa.Ja sam moj menjao jedno dva puta kao i drivere za nf2. Probacu sa starim biosom pa cemo da vidimo kako se ponasa.

buky je napisao(la):
Nasao sam na nekim stranim forumima da se ta msi ploca lose ponasa sa 9800pro karticom. Tj hoce da radi kako treba samo sa starijim verzijama biosa.Ja sam moj menjao jedno dva puta kao i drivere za nf2. Probacu sa starim biosom pa cemo da vidimo kako se ponasa.

Ajd pa ako vidis poboljsanja javni mi.!!!
:banana:

Izgleda da nema dovoljno snage?!?
nForce2 i 9800 nisu u ljubav :d

Ko se svadja taj se voli (ATi i nForce-Nvidia) :)

NForce2 i 9800-tka jedu malu decu, cisto za zapisnik... :)

Vrh Dno