Šta je novo?

9800iceQ

BitrAtE

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,165
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
ASUS Prime AP202 ARGB White [5x Lian Li Wireless Fans]
Monitor
Philips Envia 32M2N8900 4K 240Hz QD-OLED
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro Max
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Uzeh konacno ovu karticu sa 128mb,kartica radi fenomenalno(FarCry 1280x1024 4xAA,8xAF 😀 )a rezultat u 3D marku je

3DMark 2001: 16900
3DMark 2003: 5890

a konfiguracija je [email protected]
512DDR ([email protected] - 174mhz)
9800iceQ defoalt
Asus A7N8X-X

Zadovoljan sam rezultatom moci ce jos dosta kad se o/c procesor i graficka ali pazite ovaj trip.
Kad o/c graficku na taktove 9800xt(415/380)odlicno radi prolazi 3D Mark FarCry.Reko ovo nije nista za nju :d i stavio sam mnogo vece klokove od stock postavki (460/400) ali ni tada nema ni A od Artifekata slika u 3D Marku bistra takodje FarCry igram bez problema ali u 3D marku se rezultat osjetno smanji.E sad znam da rez treba da se smanji ali kad pocnu anomalije ali kod mene ovo nije slucaj,tj uopste nemam anomalija ali je rezultat manji..

Pazi ovako:
1) Baci to go*no od maticne, jer to ti oksakacena serija i uzmi neku normalnu npr. ASUS A7N8X-E Deluxe (ili bez -E)

2) Stavi memorije u Dual DDR.

3) Instaliraj omega drajvere i ne gledaj skor u 3D Marku, vec samo uoci razliku u igrama

4) Overklokuj do mile volje

1.Znam da je ovo shit od ploce ali nema se repa sad za drugu,mada mjerkam AN7 da uzmem za jedno mjesec dana.
2.Ovo nije dual ploca tako da nikako ne mogu staviti memoriju da radi u dual rezimu

3.Koristio sam omega drivere

4.Ti znas!

W12 slab ti nesto skor u 3dmarku03 :d 😀

1. Stekaj pare ili izvadi one koje si stekao za crne dane :d

2. Mislio sam kad kupis plocu stavi u Dual DDR jer dobices 2000 xtra u 3D Mark 2001 i 400 xtra u 2003

3. Onda probaj Catalyst Najnoviji 4.9

4. ZNAM!
:smoke:

W12 je napisao(la):
...kartica radi fenomenalno (FarCry 1280x1024 4xAA,8xAF 😀)...
Ovo je shala, zar ne? Sta podrazumevas pod terminom "radi"?

Pa mislim radi u ovoj rezuluciji sve very high 4xAA 8xAF kad malo nabrijem karticu ne koci ni malo dok se ne sretnem sa vise neprijatelja znaci kad pocne pucnjava onda stucne dosta.Naravno podrazumijevam i klokovan procesor.Inace sa stock podesavanjima 1280x1024 sve very high voda ultra high klizi.

:d
E ovo bih mogao u potpis da stavim. Kako bese, "radi fenomenalno, dok ne sretnem vise neprijatelja, znaci pucnjava, onda secka dosta" 🙂

Eo probao sam i DOOM 3 konacno.1280x1024 very high framerate varira od 20-50fps ponekad skoci i na 65fps.
Zna i da zakoci,najvise zakoci kad otvaram neka vrata tu framerate znacajno opadne a i zakoci ponekad kad naidje neka eksplozija,vatra ili neki slican efekat.Al ebi ga DOOM je DOOM

65 FPS-a??? Pa sta onda ovi pricaju na thread-u da u Games da Doom 3 ne moze preko 60 Fps-a. Jel tebi iskljucen V-Sync?

Igrom slucaja imam istu tu kartu i veoma slicnu konfiguraciju i Far Cry je igriv samo u 1024x768 (sve na max). Kad kazem igriv (tj. klizi) podrazumevam da broj frejmova nikad ne padne ispod 25, mada ima i onih za koje je sve ispod 50 neigrivo (tj. ne klizi). Sa 1280x1024 moze da se igra (inace tako sam je i igrao jer mi povremeni pad broja frejmova nije smetao), ali ne mozes da kazes da klizi jer to jednostavno nije tako jer se desava kod zahtevnijih scena pad ispod 25 frejmova. Ako ti je lakse podigni konzolu u toku igre, kucaj "\r_displayinfo 1" i prati broj frejmova pa ces videti realno stanje.
Inace cestitam na izboru karte koja je prilicno dobra, a razlog njenog dobrog klokovanja je sto ima R360 u sebi. Sto se tice anomalija, njihovom pojavom rezultat se u 3DMarku nece smanjiti (bar koliko sam ja informisan). Meni recimo na taktovima od 450/760 3DMark03 daje oko 800 poena vise nego kada je karta na def. taktovima ali uz gomilu brljotina u skoro svim testovima.

LiquidPlasma je napisao(la):
65 FPS-a??? Pa sta onda ovi pricaju na thread-u da u Games da Doom 3 ne moze preko 60 Fps-a. Jel tebi iskljucen V-Sync?

Ako je koristio timedemo sa ukljucenim showFPS mogao je dobiti i vise jer tada ne vazi limitiranje framerate-a. Usput kartica mu trotajluje pa je zato dobijao manji rezultat sa visim setup-om i na kraju ribolovacka prica o tome kako se ponasa u FarCry-ju; Ranije me je zabavljalo, a od nedavno sifra "klizi u 1024x768 sve high" koristimo interno kao hiperbolu.

V-Sync iskljucen,to je bila prica da je igra zakljucana na 60 frejmova.
@Roy FarCry sam u 1280x1024 igrao veoma glatko(klokovana graficka,procesor,zategnuti tajminzi)nisam gledao koliko ima fps jer kad sam je presao izbrisao sam je.Kad ukljucim AA i AF onda kod zahtjevnih scena framerate padne na nekih 20fps po mojoj procjeni.
Sto se tice iceQ definitivno najbolja R350 karta.R360 ima 256mb verzija sa DDRII
Ima i poneka od 128mb ali mene nije zapala.
@Mali Hobit Sta fali 2k3 rezultatu?

roy jones jr. je hteo da kaze da na kartici imas r360 chip, a ne r350, iako se kartica zove 9800pro. Imas isti takav slucaj i sa MSI RX9800pro. Znaci sve je isto al je chip r360 (valjda im nestalo r350tki 🙂 )

Joca Krmak rece da je igra limitirana na 60fps = Joca Krmak Bog = njegova rec je zakon 🙂

@all kojima farcry "klizi" : klizi klizi...na mx400 1600 sve high, klizi polako po ekranu :d

@W12: nista ne fali tvom rezultatu. Bice i veci ako uspes da iskljucis "usporavanje" kartice ili da nadjes bezbednu frekvenciju, mada ja pri probi Club3D-a AIW 9800pro nisam imao usporavanje, tj. jednostavno sam dosao do kraja kolko je moglo i dobio 6200 markova...napominjem da karta ima kuler ko HIS 9600XT i nema 'ladnjake na memoriji (za 340e su bas i mogli da ih stave pogotovo sto TV tuner dodaje ulje na vatru)

@paradigma: ti si moj idol ! 🙂 Komentar za FarCry je najbolji koji sam do sada cuo 🙂

LiquidPlasma je napisao(la):
2. Mislio sam kad kupis plocu stavi u Dual DDR jer dobices 2000 xtra u 3D Mark 2001 i 400 xtra u 2003
Ne pričaj napamet, na AMD platformi razlika između SC i DC bude oko 100 poena u 3DMarku 2001.

Nazad
Vrh Dno