Pročitao sam ovaj problem i mislim da je moj problem jako sličan. Nije nestajalo struje, kompjuter je sasvim normalno funkcionisao dok, čini mi se, nisam instalirao najnoviji drajver za grafičku karticu (301.42). To se desilo pre nekih 3-4 nedelje ako se ne varam, kada mi se prvi put pojavio problem linija po ekranu i čudne grafike pri startovanju sistema. Dolazilo je do blokiranja pri startovanju i nije mogao Win da se učita. Kada restartujem računar i uđem u recovery mode, po njegovom završetku sve bude normalno. Ali onda kada se Windows startuje dolazi do ogromne buke koju stvara kuler na grafičkoj kartici i ona u narednih minut, dva, dolazi na svoj normalan intenzitet. Da napomenem da je u tom slučaju pri startovanju Windowsa temperatura na grafičkoj 78 stepeni, a kuler se okreće 98%. U prilogu su slike kako sve to izgleda. Ne znam da li je do grafičke kartice ili kao što rekoste u navedenom postu gore, u pitanju ram memorija. Sada sve funkcioniše ok posle recovery-ja. Temperatura je 66 stepeni, fan speed 49%, to su vrednosti koje su uvek takve bile.