Šta je novo?

9800GT-povezivanje sa TV-om

Coboco

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2002
Poena
609
Imam problem, za koji sam bio siguran da je nemoguce da se pojavu, evo o cemu se radi, imam 9800gt, 2 DVI izlaza i 1 tv out izlaz (S-VIDEO 7-o pinski).
Tv sam povezao na sledeci nacin, koristeci adapter koji sam dobio uz graficku, S-VDEO 7-o pinski na S-VIDEO 4-ro pinski, i odatle ide kabl duzine 10m, S-VIDEO 4-ro pinski do SCART-a koji ulazi u TV...
posto sam predstavio "konekciju" da kazem i u cemu je problem. NEMA BOJE!!! :mad:

Prvo, jedva sam uspeo da sliku prikazem, koristeci "old control panel" za nVidia-u, ali ne mogu da promenim format TV-a, tanije koristi MTSC i ne daje opciju da promenim na PAL-B...
zna li neko kako da resim ovaj problem?
Hvala

Poslednja izmena:
Promeni DVI koji koristis za monitor. Posle ce ti TV opcije biti otkljucane (normalne)

Imam problem, za koji sam bio siguran da je nemoguce da se pojavu, evo o cemu se radi, imam 9800gt, 2 DVI izlaza i 1 tv out izlaz (S-VIDEO 7-o pinski).
Tv sam povezao na sledeci nacin, koristeci adapter koji sam dobio uz graficku, S-VDEO 7-o pinski na S-VIDEO 4-ro pinski, i odatle ide kabl duzine 10m, S-VIDEO 4-ro pinski do SCART-a koji ulazi u TV...
posto sam predstavio "konekciju" da kazem i u cemu je problem. NEMA BOJE!!! :mad:

Prvo, jedva sam uspeo da sliku prikazem, koristeci "old control panel" za nVidia-u, ali ne mogu da promenim format TV-a, tanije koristi MTSC i ne daje opciju da promenim na PAL-B...
Hvala

Ja sam ranije sa nekim drajverima imao boju, a sa nekim ne (zavisno od kartice). Imas li boju kad udjes u BIOS? Meni je TVOut aktivan odmah po startovanju racunara, ako udjes u BIOS videces da li imas boju i eliminisaces kablove kao problem :)
Skoro je bila situacija da ne mogu da dobijem sliku uopste (mislim da su drajveri bili 175.19). Trenutno sa 178.24 radi bez problema...

Hvala

Pa ovako NTSC>>>PAL ces resiti sa ova dva regedita pa ces posle uci u kontrol panel od grafike.

Prilozi

• coolbits_reg za Nvidiu.rar
    1.1 KB · Pregleda: 48
Stvari stoje ovako... do sada nikako nisam uspeo da dobijem boju, niti promenom DVI-a, niti pomocu drajvera, @Vox: hvala, vec mada vec sam imao ova 2 fajla koji pozivaju stari izgled control panela, tacnije jedino tako, pomocu njih sam i mogao da dobijem sliku na TV-u... drugacije nije htelo :(

Ajde ako jos neko ima neki predlog...

evo na slici se i vidi da su mi svi formati zakljucani...

Prilozi

• tv-format.jpg
    tv-format.jpg
    107.5 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Ostaje ti jos samo jedna opcija , ato je da menjas drivere ja koristim 175.16_geforce_winxp_32bit_english_whql.exe i sa njima rade svi izlazi i na TV i svi standardi!!:type:

ista situacija i kod mene,
sa nekim nvidia drajverima nisam mogao da definisem tv kao PAL nego ga je on uvek instalirao kao ntsc ( mada tv podrzava i ntsc al je losija slika i mrzi me da stalno prebacujem tv na ntsc )
resio problem sa deinstalacijom tv-a i drajvera,a zatim stavljanjem nekog drugog drivera ( trenutno koristim prastari 6.14.11.6218 ) koji sljaka ko lud

uopste ne detektuje tv... dok ne udjem u win i podesim parametre...
drajveri 178.24 i 180.43

Imam Philips CRT televizor (star 5 god.) i imao nVidie 6600GT, 7600GS, 7950GT, 8800GT i 9600GSO koje su sve prikazivale sliku na TVu odmah prilikom ukljucenja. Stvarno ne znam sta je u pitanju...

Imam Philips CRT televizor (star 5 god.) i imao nVidie 6600GT, 7600GS, 7950GT, 8800GT i 9600GSO koje su sve prikazivale sliku na TVu odmah prilikom ukljucenja. Stvarno ne znam sta je u pitanju...
koji su "ulaz" koristio na tv-u?
scart?

koji su "ulaz" koristio na tv-u?
scart?

U pocetku obican cinc u TV sa strane, a posle taj cinc -> scart_lopov -> scart_na_TVu...

EDIT: Iz graficke ide adapter S-Video -> 3_cinc. Kabl do TVa je prikljucen na plavi izlaz.

Poslednja izmena:
Za one koji nemaju boju na TV-u, pokusajte da malo ispomerate color correction slidere za TV out u driveru graficke. Ponekad (usled cestih reinstalacija drivera) nv driver ume da se istripuje i ne postavi zadate vrednosti.

@Coboco

Za 7-pinski S-Video konektor ti ne treba adapter. Ubodi kabl direktno u karticu.

Takođe, nisi napisao koji je TV u pitanju? Ne podržavaju svi S-Video signal na Scart ulazu (npr. većina Samsunga). Ako imaš dva Scart ulaza, probaj sa drugim.

Nazad
Vrh Dno