Šta je novo?

9800 Pro problem

Lud13

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2005
Poena
304
Pozdrav svima

Pre izvesnog vremena pitao sam ovde za savet u vezi sa Hercules 3D Prophet ATI Radeon 9800 Pro.

Posle dosta peripetija kartica je stigla iz Italije. Prvo covek koji mi je poslao je imao problema da je posalje jer nisu mogli da garantuju da ce kartica stici do krajnje destinacije to jest mene. Zatim je kartici trebalo oko 4 nedelje da stigne u Pozarevac.

I tako danas ja sav srecan odjurim do poste i podignem dugo cekanu karticu.
Dodjem kuci i otvorim kutiju . Kad ono unutra moja kartica koja me iz momenta raspameti izgledom i kvalitetom izrade. Milina.....ali ne zadugo.
Posle prvog ushicenja primetim da je najmanji bakarni hladnjak u cudnom polozaju!!! Jedna strana sa 4 konektora na ( nemam pojma cemu sluzi ..mozda reulator napona ) pokidana. Sva 4 komada....
E sad Covek se sigurno nije mucio da mi posalje neispravnu karticu. Ili je do lomljave doslo u transportu ili su nasi dicni carinici nesto muvali. Kome sad da se zalis...nikom naravno...Ti si to sam polomio pa sad hoces nas da z.... itd.
Nego postoji li nacin da se to sredi?????
Evo dve slicice cisto da vidite sta je polomljeno .....i pomagajte ako boga znate

Prilozi

• imageview2.jpg
    imageview2.jpg
    226.9 KB · Pregleda: 204
  • imageview1.jpg
    imageview1.jpg
    226.9 KB · Pregleda: 170
Lud13 je napisao(la):
Pozdrav svima

Pre izvesnog vremena pitao sam ovde za savet u vezi sa Hercules 3D Prophet ATI Radeon 9800 Pro.

Posle dosta peripetija kartica je stigla iz Italije. Prvo covek koji mi je poslao je imao problema da je posalje jer nisu mogli da garantuju da ce kartica stici do krajnje destinacije to jest mene. Zatim je kartici trebalo oko 4 nedelje da stigne u Pozarevac.

I tako danas ja sav srecan odjurim do poste i podignem dugo cekanu karticu.
Dodjem kuci i otvorim kutiju . Kad ono unutra moja kartica koja me iz momenta raspameti izgledom i kvalitetom izrade. Milina.....ali ne zadugo.
Posle prvog ushicenja primetim da je najmanji bakarni hladnjak u cudnom polozaju!!! Jedna strana sa 4 konektora na ( nemam pojma cemu sluzi ..mozda reulator napona ) pokidana. Sva 4 komada....
E sad Covek se sigurno nije mucio da mi posalje neispravnu karticu. Ili je do lomljave doslo u transportu ili su nasi dicni carinici nesto muvali. Kome sad da se zalis...nikom naravno...Ti si to sam polomio pa sad hoces nas da z.... itd.
Nego postoji li nacin da se to sredi?????
Evo dve slicice cisto da vidite sta je polomljeno .....i pomagajte ako boga znate

Pronadji na forumu Cika Peru i dogovori se sa njim oko popravke. Ne brini, to je za njega rutina.

Deo koji je iskidan sa ploce ima naziv Fairchild P33AV. Od 8 nozica 6 su pokidane na samom izlasku iz tela a ne ploce .
Interesuje me da li znate gde se moze naci ovaj deo ukoliko ga uopste ima .
Ako ne dali postoji neka sansa da se isti na neki nacin vrati na plocu.

Ne verujem da se može naći ovako u prodaji, jedino da nađeš neku rashodovanu takvu karticu, ili da se zbudži nešto, ali sve je to nesigurno...jesi li se obratio cika_peri?

Pa jesam..poslao sam mu mail, ali se nije javio.

Pa je li radi kartica ili ne?Da li si primetio da je kutija otvarana?Kako je bila upakovana?Ne mogu da verujem da je tek tako ostecena u transportu ili da su se carinarnici izivljavali na njoj ? Napr:"Ja nemam takvu pa neces ni i ti" Zasto jednostavno nisu je "otudjili"?

dok je napisao(la):
Pa je li radi kartica ili ne?Da li si primetio da je kutija otvarana?Kako je bila upakovana?Ne mogu da verujem da je tek tako ostecena u transportu ili da su se carinarnici izivljavali na njoj ? Napr:"Ja nemam takvu pa neces ni i ti" Zasto jednostavno nisu je "otudjili"?

Karticu nisam probao.Kao sto rekoh pokidan je deo za koji nemam pojma cemu sluzi. 6 nozica od 8 polomljeno. Dal bi ti stavio takvu karticu u comp ? Ja nisam i ne bih, neiskusan covek sta ces :):):)
Tip koji mi je poslao karticu je lepo upakovao u njenu kutiju.Unutra je bio pored 2 CD-a i DVI kabal koji je on stavio gde i treba da stoji. Ispod kartona a ne ne grafickoj kartici gde sam kabal nasao kad sam kutiju otvorio. Taj kabal je verovatno prilikom transporta i ostetio karticu. E sad kabal nije mogao sam tamo da se stvori zar ne.
U celoj toj prici meni je sad stalo samo da sredim karticu ako je to ikako moguce, a ko je ostetio to je vise nebitno.

Evo ti broj cikapere zovi ga. +381641142914
Pozdrav

Hvala Buky..pozvacu ga danas.

Ako Cika pera kojim slucajem nema doticni deo, javi se na PM da ti dam moju neispravnu da skine sa nje.

Pozdrav

Jeli jel si siguran da je pokidano..mozda se ne koristi...U svakom sluchaju samo kod Cika Pere....samo pazi...nije on mnogo star za ciku. .:D

Nasmejah se sad kad sam rekao ortacima da odu kod njega za neku plochu ... i mislili su da je covek bar 50 i kusur god...a nema.

cika je po iskustvu i znanju :).
Sve pohvale za njega u svakom slucaju , izvuko me covek iz g...na pa moram da ga hvalim!

kosmos je napisao(la):
Ako Cika pera kojim slucajem nema doticni deo, javi se na PM da ti dam moju neispravnu da skine sa nje.

Pozdrav

Hvala Kosmo :D :D :D

Kartica je sredjena i radi :type: , pozvacu te kad budem dolazio do BG da se vidimo i vratim ti karticu :bottle: :bottle: :bottle:

Pozdrav

Nema na cemu :)

ps: naravno, pivo se ne racuna u ovo "nema na cemu" :D

A jel moze taj cika Pera nekako da mi od 9550 GE napravi bar 9800 pro ako je vec toliki strucnjak :) ... ;)

Dajte ljudi, pa nije cika Pera cudotvorac, zar ne. Ima stvari koje moze i koj nemoze da sredi uz svu dobru volju i znanje. Da je nisu ovi "strucnjaci" sa carine sredili?

Nazad
Vrh Dno