Šta je novo?

9800 Pro crkava ili sta?

ConanSaga

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2005
Poena
309
Imam Saphirre 9800 Pro 128MB/256 BIT-a kupljenu pre 2 godine i od skoro su poceli da se pojavljuju prvi problemi.Slike koje otvaram iz programa ACDSee (format JPG,BMP,itd.)ne izgledaju kako treba tj. crna boja vuce na drecavo zelenu(pogledaj prilozeni attach),dok iz XP-ovog Windows picture i Fax Viewer-a iste izgledaju najnormalnije.
Kontam da ACD See koristi neki High Quality nacin prikazivanja slike za razliku od XP-ovog default programa,koji izgleda pokazuje neke anomalije moje kartice.E sad,to mi i "mozda" ne bi tako smetalo da nisam primetio i jednu glupost u 3D modu.Naime,kartica je pocela u zadnje vreme da gresi sa iscrtavanjem senki u jedno 5-6 igrica(u toliko sam bar primetio u poslednje vreme-Heroes 5,NFS HP2,AOE 3,Fable,Hitman B.Money,itd.).Senka ispod karaktera je prozirna i sa krzavim ivicama tj. bez ikakvih efekata sencenja.Cak sam instalirao i neke starije igre od pre 2 god za koje sam siguran da su 100 % izgledale normalno(Dungeon Siege,Riddick itd.) i ista situacija.
Probao sam sa raznim varijantama CAT i OMEGA,N-force 3 drajvera u poslednjih 1-2 god jer sam u prvom trenutku pomislio da je mozda softverski problem,ali bez rezultata.Kao da je ukljucena neka optimizacija,mada ja imam utisak da kartica lagano put putuje s obzirom na zelenu drecavu boju po slikama.
Da li sam u pravu ili postoji neko logicno objasnjenje tj.resenje?:trust:

Prilozi

• 9800 Pro.jpg
    9800 Pro.jpg
    189.1 KB · Pregleda: 149
Brate pa iskljuci onaj zeleni suncokret u ACD-u(pri vrhu desno).Kartica ti je ispravna ne brini.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Koji sam ja smokljan(ili moja devojka:D ).Nisam ni provalio tu glupu opciju.Ccc Uzas.
Ha ha ha,smejem se samom sebi.:banana:
Hvala na savetu
A posto me je sada jako sramota idem da se lepo isamaram na terasi
pa na spavanje...::p

Posto smo jedan problem resili jel ima neko ideju za ovaj drugi sto se tice sencenja?
Za to nije 100% suncokret u ACDsee-u:D :D :D :D :D

E sad si mu pomogao. :lupko:

Konane, koliko ti je stara graficka?

Probaj da stavis novu pastu na jezgro i da dobro pritegnes hladnjak.

Cwelle je napisao(la):
Probaj da stavis novu pastu na jezgro i da dobro pritegnes hladnjak.
Vec sam probao i nema sanse da skinem hladnjak.Posto se kartica solidno greje,nozice hladnjaka su od dvogodisnjeg non-stop rada kartce skroz zaribale tj. nece ni da mrdnu.Probao sam sa WD-40 ne pomaze.
Jedino da iscupam hladnjak i da nabudzim Arctic cooling.

Kako nevide da su to efekti !

ConanSaga je napisao(la):
Probao sam sa WD-40 ne pomaze.
Možda je to uzrok problema, ljudi odavde su bili izričiti da ne treba koristiti WD40, ako ništa jer ne ispari skroz, tj. ostaje mast koja je domaćin za raznu štroku...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno