Šta je novo?

9800 non pro ili 5900XT

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Paradigma je napisao(la):
Djudi neozbiljni ste i ne znate koji framerate igraci ocekuju. To što vi dobijate u 10x7 je dovoljno za single player prelazak i to nezahtevan u smislu žustrine. U Doom3 FX5900 je na nivou 9800Pro pa sam rezoluciju spustao i u 6x4 (HQ podesavanja) da bi mi stvar isla zadovoljavajuce "glatko". Problem je u tome sto razlicito dozivljavamo "glatko". Ovde sam i ranije postovao na tu temu kako neki dozivljavaju "sve na high" pa sam se i sprdao na tu temu
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=49386&highlight=hiperbolu
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=401754&postcount=12

9800pro moze fino da tera D3, daleko od toga da je naj ali za sve ostalo je i vise nego dovoljan za 10x7 na HQ setovanjima.

iskreno, nisam do sada video ni cuo za "obican" 9800. Mislio sam da ima xt,pro i se/le i tako te verzije. Eto, covek se uci dok je ziv 🙂 Ne znam samo gde to ima ovde da se kupi :zgran:

@Delija: daj bre covek, drugar trenutno u masini ima 9800pro i FC radi ok, u guzvi je na 30-tak fps u 12x10 sve na high ali bez AA i AF. sa time ukljucenim bi pao na 20fps (u najboljem slucaju), a to nije igrivo. Sem ako ne mislis na sam pocetak igre gde si u onoj cevki. Tamo radi i na ti4200 super glatko...

Poslednja izmena:
Ja stvarno ne znam kako na r9800pro ide sve super ultra high glatko u FC. Pazi imao sam tu kartu, sad imam 6600gt i fc npr. 1280x1024, medium sve bez aa i af u guzvi ide oko 35-40 sto meni licno nije glatko. Sad jedino ne znam kolko bi dobio ubrzanja jacim cpu-om posto je sad barton 3000+.

a zapravo prica nema veze sa 9800pro vec sa non-pro :S:

@gx-x

1. Ne igram u 1280x1024, vec u 1024x768, a to je 1.66 puta manje tacaka. 🙂 Provrti 3DMark na 1024x768 sa 2xAA/4xAF i 1280x1024 bez istih i pogledaj rezultate. Ka'sce ti se samo. 😉
2. Koliko je tvom drugaru nasvirana graficka, posto za AA/AF dosta znaci overklok?
3. Koliko je tvom drugaru nasvirana masina?
4. Od onih sam koji ce da smanje detalje ne bi li sve islo glatko, a u FarCry sam primetio "trokiranje" SAMO kod zumiranja dvogledom/snajpom.

p.s. U svakom slucaju, radi brze (dosta) nego na FX5900XT. Znam, imao sam je. 😉

kolko sam ja primetio sa 9800pro a i sa 6600gt razlika izmedju 1024 i 1280 je mizerna sa detaljima na bilo kom nivou i bilo kojom kombinacijom aa i af. tipa +/- 3 fps-a u proseku.

To je uglavnom kada je ogranicenje snaga procesora, a ne graficke.

Kod mene je osetna razlika izmedju tih rezolucija, ali sa ukljucenim AA/AF. Bez radi skoro isto (brzo🙂).

Aj sa frapsom odigraj neku scenu gde ima klanja i krljanja pa reci kolki ti je fps, da znam kolko me kolje cpu.

Dajte bre ljudi, preterujete!

Ranije, kad se pojavila Voodoo2-jka 50fps je bilo Vaaaauuu!!!, a sad vam treba 150. Nije nego.

p.s. Razumem za mrezno igranje (Counter i ekipa, ali to i tako radi na 100+ fps), ali FarCry...

face je napisao(la):
Ja stvarno ne znam kako na r9800pro ide sve super ultra high glatko u FC. Pazi imao sam tu kartu, sad imam 6600gt i fc npr. 1280x1024, medium sve bez aa i af u guzvi ide oko 35-40 sto meni licno nije glatko. Sad jedino ne znam kolko bi dobio ubrzanja jacim cpu-om posto je sad barton 3000+.
pa sto veca magistrala i Barton na bar 2.3-2.4 Ghz ( FSB 220-230 Mhz)pomazu, a idealno je neki A64 na 2.4Ghz-2.5Ghz ili P4 na vise od 3.5Ghz i 250FSB 🙂

Pa ok aj reci koji je to tebi fps kada je sve glatko. Ne interesuje prepucavanje dal je to ok ili ne vec da uporedi sa mojim. Obecavam necu se rugati 🙂.\
Znam da magistrala i barton pomazu ali kolko bas (meni je barton 3000+ ali fsb 166 samo)

BokiPK je napisao(la):
I, jedna ne tako bitna stavka ali veoma bode oci: imam neku 2D igricu koju zena cesto igra(Zuma). I jos neke iz starijeg perioda. Pa to na (pra)staroj MX400 izgleda zilion puta bolje nego na doticnom 9800XT, sa neverovatno vise detalja. U cemu je stos? Nemam pojma.

Sto nisi nekoga pitao za ovaj problem? To se javljalo jos na samom pocetku Catalyst drajvera. To se resava iskljucivanjem nekih specificnih opcija u drajverima. Te opcije umeju ponekad da ulepsaju prikaz, a ponekad da ga zamute kao da nosis dioptriju 1.5 :zgran: :d
Prelistaj malo neke forume za tvoj problem i obavezno skini Rage3D tweak. Ako te mrzi da se cimas, stavi kvalitet slike u Catalystu na najmanji, i iskljuci SVE sto sliku cini lepom - kao za 3d mark 😀 i vidi da li je slika u 2D igrama opet kilava...
Za gradjevince - ne znam; ali matematicari koriste ATI 😛 😛 😛

Edit: i 3DFX Voodoo 😛

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno