Šta je novo?

9800 GTX Oc

Extra... Znachi chekam jun :D I ovako sada nemam vremena da igram igre... Jeeeeeej...

Naravno, samo jos da igracka industrija isprati te kartice necim igrivim.

@*******i, tepacu, obrisase mi odgovor, ne znam da li si video, iskreno si me nasmejao onim tvojim prvim odgovorom.
Nisam video odgovor ali meni je i bio cilj da te nasmejem, isto kao sto si i ti hte mene da nasmejes pitanjem za instalaciju drivera ili si mozda hteo nesto da provociras, samo ne znam zasto bi to radio a uz to nije ni zdravo;)

Poslednja izmena:
Nisam video odgovor ali meni je i bio cilj da te nasmejem, isto kao sto si i ti hte mene da nasmejes pitanjem za instalaciju drivera ili si mozda hteo nesto da provociras, samo ne znam zasto bi to radio a uz to nije ni zdravo;)

Hehehe, malo sam hteo da te bocnem, ali sale radi.

znam ja di si ti "Mr BB" ;) (Mister Best Buy) ali nije bas uvek bio slucaj da nekadasnje "high-end" komponente "ovoliko" traju
i to jos intel i nvidia lol
stvarno, kada sam kupovao proc, plocu i grafu (nju sam kupio malo ranije jer je bila ponuda koja se ne odbija :)) mislio sam "klasika za 6-9 meseci upgrade :wall:" medjutim p965 cipset (a i ploca koju imam) podrzava qc9xxx procesore tako da nema potrebe da "jurim" p35/x38/x48, e6600 (jos uvek) nema potrebe da menjam za 0 - 400 mhz razlike (e8xxx) a tek grafika sto me iznenadila :smoke:
kad' se sve sabere na memoriji izgubih brdo evra :d a i ona ide do 950mhz pa sam i tu jos neko vreme "miran"

He he imas plocu koja je bila ispred svog vremena u trenutku kad se pojavila;)http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=163356
Tvoja konstatacija je tacna, svako ko je kupio neki od procesora C2D i 8800gtx sa 965 plocom, nema potrebe bilo sta da menja, nebi se isplatilo dati toliki novac za zamenu i dobiti 10-20% bolje perforrmanse i to uglavnom zbog grafike. Eventualno mozes da zamenis grafiku uz neku doplatu od 20-50e za neku 9800gtx, zato sto je hladnija, zato sto se dobro klokuje i ima realno bolje performanse od starog gtx.

Poslednja izmena:
Nema potrebe menjati 8800GTX ni za kakvi razlog za 9800GTX,videli smo na bench testu kolika je realno razlika,ustvari je i nema.
Za par fps-a,stvarno ne vredi bacati pare sem ako ih nema stvarno na bacanje :D

Test je ok do dela gde se testira OC karte i za poredjenje koristi Need For Speed: Carbon? mislim proed Crysisa i ostalih zahtevnijuh igara bas je odabrao u kojoj ce igri da testira OC same karte. Kolokovani 8800gtx daje 46fps dok 9800gtx daje 58fps u Crysisu, bas mala razlika skoro 30% u korist 9800gtx. Isti je odnos i u igri Company of heroes 150fps nasparam 200fps.

Tako da nebi reko da je bas koji freim u pitanju, nego kao sto sam i napisao za razliku od 20-50e vredi je menjati satri GTX za novi iz navedenih razloga.

http://www.benchmark.co.yu/modules....s&file=article&sid=15465&oliver=5249&quale=12

gde ovde 9800GTX daje 56 fps? ok prvi test je sa 4xAA,ali zato drugi je bez AA sa DX10.
U tom testu 9800GTX-a,posto nema 8800GTX-a,realno je porediti 8800GTS TOP model koji ima vece taktove od obicnog 8800GTS-a da bi se poredio sa 9800GTX-om.Izmedju 8800GTS TOP i 9800GTX-a ja ne vidim ni u jednoj igri vecu razliku od 5 fps,a vecinom je identican frame rate.
Moguce da je u crysisu malo veca prednost na 9800GTX-u,ali zbog jedne igre ne vredi menjati karticu.

Evo test za company of heroes,gde je tu 200 fps ?

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15465&oliver=5247

Evo i crysisa u delu OC karte odmah ispod NFS Carboon.

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15465&oliver=5252

Jesi ti video taj test?

@Jerry[NS]
Opet ti tupis k....:) Pa bre prijatelju lepo sam ti vec sve objasnio i dokumentovao slikama. Koji test na benchmarku i bilo kom drugom saitu? Mogu da ti linkujem brdo drugih saitova i da sve sto procitas bude kontradiktorno, ja ne verujem mnogo saitovima zato sto su komercijalizovani i uvek postoji malo lazi malo prevare malo zavlacenja pod tepih stvarnih mana i ne dostataka hardvera. Imam ja svoju arhivu testova tako da mi drugi ne trebaju, ipak vise verujem svojim ocima i kad nesto sam odradim.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1431255&postcount=197

Konkretno sto se tice ovog testa na benchmarku odradjen je korektno jedina zamerka je sto OC test nije uradjen sa recimo Crysis igrom u poredjenju sa drugim kartama na istoj tabeli, ali to je manje bitno zato sto je sam igra optimizovana za Nvidia karte a kao da je namerno ne optimizovan za ATI karte.

Pokrenuo si pitanje odnosa 8800gtx i 9800gtx a ne 8800gtsTOP, ali verovatno posto si sam zakljucio da si malo odlutao prebacio si sad loptu na GTS, tako da mi nije jasno sta se sa tobom desava i sta ustvari hoces po drugi put da ti objasnjavam. Ma nije bitno evo ti i slike iz COH 8800gtx i 9800gtx i nemoj vise da mesas babe i zabe;) ako nista drugo barem sam sa sobom raskrsti sta hoces i sta ti nije jasno.

1280x1024 COH.jpg 9800 gtx 1280x1024 COH.jpg

Ma isto je 9800GTX,8800GTS ili 8800GTX,samo ljudi misle da je to razlicito,nvida hoce da nas zbuni :D :D
Ok,skapirao sam.Htedoh reci da je 9800GTX ista karta kao i 8800GTX samo clockovana.Da si stavio identicne clockove i 9800GTX(spustio na nivo 88gtx-a) i 88gtx-a,imali bi identicne frame rate :)
Ista prica za Company of heroes,veci clockovi na strani 9800GTX-a,sto znaci bolji rezultat za istu.
Vidi na benchu kolika je u stvari razlika izmedju kartica nvdije u COH.
Aj pozdrav :D

Mnogo si mi ti nesto zbunjive prirode ;)

Bravo nikolas61... you did it again ;).... ipak su ispale te 9800gx kao lepi primerci cim idu na 830....

Evo ga opet nas nidza, ne moze da zivi a da ne klokne nesto sa vremena na vreme:)

Evo nakon male nesanice i igranja sa 9800GTX-om :)

Vrh Dno