Šta je novo?

9800 GTX Oc

ali radi 5x bolje od tog 7600 sto imas, a razlika u parama je mala (3x vise para za 5+ x vece performanse, a sve nove igr ce ti raditi dobro u 1680x1050)...bolje vrabac u ruci nego golub na grani ;)

Nikako mi se ne svidja taj 9600GT... Opet je bolja kupovina od njega neki 8800GT za 130evra polovan...

"I tebe sam sit nevidijo
On me bije dok mu drajver instaliram,
Ode šija zbog Atija."
:d

Ma pozvao sam coveka na prijateljsko druzenje, nemoj da aludiras na batine i lomljenje rebara meni je to potpuno strano, sad ce opet neko da pocne sa prozivkama ka ko sam agresivan, ali stacu jadan kad nista drugo neznam da radim osim da batinam a bogami ponekad i da dobijem batine, to tako ide, nego eto trudim se da nesto naucim makar ovde na forumu, makar draivere da instaliram:S: kako to niko da pohvali:wall:

@C4in
Ala si ti navalio da ocrnis 9600gt i to bez ijednog argumenta, a sta ako ti dokazem da je 9600gt jednako brza kao 8800gt, sta ces onda da govoris, oces da nastavis i dalje da pevas staru pesmu ili ces da priznas da je 9600gt dobra kupovina?

@C4in
Ala si ti navalio da ocrnis 9600gt i to bez ijednog argumenta, a sta ako ti dokazem da je 9600gt jednako brza kao 8800gt, sta ces onda da govoris, oces da nastavis i dalje da pevas staru pesmu ili ces da priznas da je 9600gt dobra kupovina?

Nemam ama bash ni jedan argument da je 9600GT losha karta (daleko je ona od loshe) ali samo mislim da je 8800GT (GTS) bolja... Inache 9600GT jeste dobra kupovina, mozda chak i vishe nego dobra...

Poshto planiram da menjam kartu, interesuje me iskljuchivo neka koja ce mi omoguciti glatko igranje u 16x10 (bilo bi super da bude ukljuchen i AA)... Jednostavno mislim da 9600GT to nije u stanju da uradi (mozda jeste u trenutnim naslovima, ali ja gledam malo dalje)... Pored toga, poshto nisam bash u mogucnosti da karticu menjam na 6 meseci, uzeo bih neshto shto ce mi omoguciti igranje u "malo duzem" vremenskom periodu (godinu ipo do 2, svestan sam da to bash i nije moguce)... Tako, da nije problem sada dati 50e vishe za karticu i dobiti neshto shto ce odloziti njenu zamenu dovoljno dugo...

Ponavljam, MISLIM da nije u stanju da to uradi, u to nisam siguarn jer je nisam ni video a ni na testove iste nisam obratio mnogo paznje... Tako da je to samo moj subjektivan utisak koji naravno mogu da promenim... :)

@C4in ponavljas isto.
Trenutno nema karte koja ce ti omoguciti glatko igranje 1-2 godine od dana kupovine xxx kartice.
Sve to sto si rekao ide bas u korist 9600GT-a a ne 8800GT-a koji je brzi za citavih 8% u proseku,a "samo" 50 evra skuplji.
Cak i taj 8800GTS za nekih 250 evra totalno ne isplativa kupovina koji daje u proseku 30% veci fps,a skuplji je samo za duplo od 9600GT-a.
Uzmi 9800GTX,sta drugo reci.

Nemam ama bash ni jedan argument da je 9600GT losha karta (daleko je ona od loshe) ali samo mislim da je 8800GT (GTS) bolja... Inache 9600GT jeste dobra kupovina, mozda chak i vishe nego dobra...

Poshto planiram da menjam kartu, interesuje me iskljuchivo neka koja ce mi omoguciti glatko igranje u 16x10 (bilo bi super da bude ukljuchen i AA)... Jednostavno mislim da 9600GT to nije u stanju da uradi (mozda jeste u trenutnim naslovima, ali ja gledam malo dalje)... Pored toga, poshto nisam bash u mogucnosti da karticu menjam na 6 meseci, uzeo bih neshto shto ce mi omoguciti igranje u "malo duzem" vremenskom periodu (godinu ipo do 2, svestan sam da to bash i nije moguce)... Tako, da nije problem sada dati 50e vishe za karticu i dobiti neshto shto ce odloziti njenu zamenu dovoljno dugo...

Ponavljam, MISLIM da nije u stanju da to uradi, u to nisam siguarn jer je nisam ni video a ni na testove iste nisam obratio mnogo paznje... Tako da je to samo moj subjektivan utisak koji naravno mogu da promenim... :)
Ala si ti neki dobar deckic he he ma nemas ti pojma sta mislis bla bla bla:D
Nece ti se nesto ni 8800gt pokazati junacki ako toliko gledas u buducnos, evo ako nadjem vremena malo cu da izvrtim Crysis i malo cu se poigreti u toj rezoluciji i sa tim podesavanjima pa ti iznosim svoje utiske, ali nemoj da me drzis za rec imam dosta posla mozda i ne stignem to da odradim;)

Poslednja izmena:
Nikako mi se ne svidja taj 9600GT... Opet je bolja kupovina od njega neki 8800GT za 130evra polovan...

ja ti dam tih 130e ako ti taj 8800gts 320 bude radio bolje od 9600gt ;) Nemas pojma sta pricas, bolje slusaj i uci nego sto pretpostavljas stvari bez ikakve prakse i licnog iskustva. Ja doticno imam, a ima i "*******i" e sad ako mene neces da slusas, ok, ako *******og neces da slusas e on vec bije ! :D :smash:

sad ozbiljno - 9600gt je jaca karta od 8800gts 320, manja je, manje trosi, hladija je, ima optimizovanu arhitekturu, vise memorije, necujna je praticno i nemas razloga da razmisljas o 8800gts 320. Da ti jos malo zasolim, 9600GT je upravo i jaci u vecim rezolucijama zbog vise memorije i optimizacija na chipu, ipak je i godinu dana "zreliji". 8800gts 320 vs 9600gt u 1680x1050 - 8800gts 320 nema tu sta da trazi.

pored toga, sa tvojim procesorom i postavkom koju teras neces videti razliku izmedju 9600gt i 8800gt u igrama, mozda 2-5%.

PPS:

8800GT za 130 polovan ? hahahahahaha samo napred, ako nadjes tako nesto odma kupuj.

@*******i:

ma ono je zezanje covece, ti si bre dusa od coveka garant, samo imas kratak fitilj kad je nepravda ili pljuvanje u pitanju i potpuno te razumem, i sam sam takav ;)

Poslednja izmena:
Slazem se da nece ni jedna da omoguci igranje sledece 2god ali eto da nisam shtedeo 50e pri kupovinu 7600GS nego da sam uzeo 7600GT mogao bih da igram mnoge igre u full-u sa 30+fps shto nikako nisam mogao sa GS... Da li me sada razumete? Inache u planu mi je 8800GTS (GT sam spomenuo bezveze) koja nikako nije 250e nego 215e a nazire se i dalji pad cena... A ako 9800GTX bude 200e uzimam je bez razmishljanja...

Inache mislim na 8800GTS G92...

Poslednja izmena:
8800GT za 130 polovan ? hahahahahaha samo napred, ako nadjes tako nesto odma kupuj.

Nashao sam za ove pare, uostalom nov ima za 160e tako da 130e za polovan i nije neshto za iznenditi se... Samo shto mi je ipak GTS G92 na umu, kao shto sam rekao gore...

Inache uvek sam spreman da poslusham savete, zato sam i ovde kao i svi mi, da li cu ih prihvatiti ili ne... To je moja stvar, naravno...

Poslednja izmena:
@c4ain:

sa polovnom je problem sto ti sad niko nece prodati, ako si nasao - uzmi odma posto je to retkost jer je ta karta svima jos uvek dobra, a vecina ju je platila 190+ evra i prakticno nema sta bolje da uzme osim gts 512 koji je dosta skuplji ako gledas da svoju polovnu 8800gt prodas za 130e i kupis nov gts 512 za 230e (a uglavnom je i 250) a dobijas 10% bolju kartu niko to nece da radi. Zato kazem, ako si nasao poloan 8800gt za 130e kupuj, samo proveri da li ima garanciju, jer ako nema nije ti dobra investicija.

Nov za 165e ima biostar, i to samo ako ga ima, posto mislis na usera Pnjaf i Telix firmu iz koje on uzima velika je sansa da trenutno nema.

Sto se tice 7600gs vs GT verovatno si dobro uradio, sobzirom da GT nije brzi za 50evra, a da si ga uzeo bio bi ti nedovoljan i sada, to je prevazidjeno, imao sam tu kartu, cak je bio i dual slot MSI dobar overkloker ali to je u klasi 6800GT i malko bolje, a to je matoro i nedovoljno za danasnje igre, a o 1680x1050 da ne pricamo, ne bi bilo maltene nikakve razlike da sad umesto tog GS-a ubodes GT i da teras 1680 rezoluciju, veruj mi.

Poslednja izmena:
trenutno mozda nema, al'nekad je bilo - 8800gtx :)

kada se pojave nove karte po ceni od 600e koliko je i 8800GTX kostao na lansiranju, i one ce trajati koliko je trajao i on: godinu i po dana :)
ili godinu ako racunas do pojave Crysis-a :D

Sto se tice 7600gs vs GT verovatno si dobro uradio, sobzirom da GT nije brzi za 50evra, a da si ga uzeo bio bi ti nedovoljan i sada, to je prevazidjeno, imao sam tu kartu, cak je bio i dual slot MSI dobar overkloker ali to je u klasi 6800GT i malko bolje, a to je matoro i nedovoljno za danasnje igre, a o 1680x1050 da ne pricamo, ne bi bilo maltene nikakve razlike da sad umesto tog GS-a ubodes GT i da teras 1680 rezoluciju, veruj mi.
sada mu i 7900GTX nista ne bi koristio, ali 7600GT je sigurno za 50e "duze" trajao od 7600GS...

Poslednja izmena:
sada mu i 7900GTX nista ne bi koristio, ali 7600GT je sigurno za 50e "duze" trajao od 7600GS...

Pa o tome pricham... 7600GT bi mi mnogo bolje radio na 17" koji sam imao do skoro...
A GTS bi deifinitivno duze trajao nego 9600GT (Vishe para, vishe muzike)...

Poslednja izmena:
bi, samo je neproporcionalno skuplji.

pa tu si u pravu...

kada se pojave nove karte po ceni od 600e koliko je i 8800GTX kostao na lansiranju, i one ce trajati koliko je trajao i on: godinu i po dana :)
ili godinu ako racunas do pojave Crysis-a :D

kako za koga 600e ;)
ja licno sada da prodam gtx-a za 200e procentualno sam izgubio manje para nego ti na 7900gto-u a igrao sam se (i igram se jos uvek a bogami i jos cu) k'o zmaj 1.5 godina (sto s'tobom i 7900gto i nije bio slucaj :))
nijedna karta do sada nije dala ono sto je dao gtx kada je izasao (pogotovo ne ati :)) i to je svidelo se to tebi ili ne cinjenica ;)
sto se tice crysisa dobro klokovani gtx daje isti min. fps kao i 8800gts 512mb na 750-800mhz (max fps ne racunam) tako da... ne stoji skoro nista sto si napisao ;) osim cene "u radnji" koju je tada imala doticna karta :wave:

Znam, ali da smo svi onako... pametni i da udahnemo jednom duboko pa da zaboravimo sve ovo...

Inace....

Jel znate da je nabavna cena Asus 8800GTS identicna nabavnoj za Asus 9800gtx!!! - samo gts-a nema na stanju....;)

Znam, ali da smo svi onako... pametni i da udahnemo jednom duboko pa da zaboravimo sve ovo...

Inace....

Jel znate da je nabavna cena Asus 8800GTS identicna nabavnoj za Asus 9800gtx!!! - samo gts-a nema na stanju....;)

Pa to i jeste fazon,cekali su da se rasprodaje 8800 GTS i jos uvek se prodaje i sa cenom ce ga zameniti 9800 GTX i na kraju ce samo njega i prodavati sto je i logicno karta je malo brza a za istu sumu novca...Svako ko bude hteo G92 u rangu karti za entuzijaste uzece GTX a svako drugi uzece najjeftinijeg GT-a jer ce za to imati dovoljno para!

Poslednja izmena od urednika:
kako za koga 600e ;)
ako ti mozes da kupis HW po nekim posebnim cenama, to ne znaci da mogu svi.
ja licno sada da prodam gtx-a za 200e procentualno sam izgubio manje para nego ti na 7900gto-u a igrao sam se (i igram se jos uvek a bogami i jos cu) k'o zmaj 1.5 godina
pa koliko si ti platio svoju kartu? 300e? :trust: ja sam svoju prodao posle godinu dana upola cene. hoces da kazes da bi ti izgubio manje od 50% vrednosti? da li to znaci da si je plaltio manje od 400e?
(sto s'tobom i 7900gto i nije bio slucaj :))
kakvo glupo poredjenje :) pa naravno da ces se ti naigrati vise kada platis kartu duplo vise i naravno da ce karta od 500e duze trajati od karte od 250e. ne znam sta hoces da kazes?
nijedna karta do sada nije dala ono sto je dao gtx kada je izasao (pogotovo ne ati :)) i to je svidelo se to tebi ili ne cinjenica ;)
cinjenica je da GTX dugo traje, to stoji :) ali je isto cinjenica da je bio vraski skup za prosecnog kupca (dakle onog ko ne kupuje kartu bez garancije, sempl ili nesto slicno)...
sto se tice crysisa dobro klokovani gtx daje isti min. fps kao i 8800gts 512mb na 750-800mhz (max fps ne racunam) tako da...
moguce, ali to ne znaci da je to dosta. i min fps na GTS-u je nedovoljan kada krene akcija na monitoru.
ne stoji skoro nista sto si napisao ;)
stoji sve :)
:wave:

Ja samo mogu da dodam jednu neoborivu cinjenicu a to da GTX G80 dosta dugo traje i trajace jos malo dok su novi modeli koje ne smatram revolucijom novih grafickih karti tipa kao sto je bio 7900 GTX G71 pa Izasao 8800GTX G80 karta duplo jaca...8800 GT,GTS,GTX kao REFRESH ce da traju sve do momenta kad izadje GT200 i tu im je kraj,odlaze u penziju po svakoj stavci...Znaci bili su na sceni prisutni svega pola godine...

Update:Iskreno govorim,nema nista bez starog GTX-a!Znaci karta je vredna respekta!Nista manje FPS nisam imao ni sa njom od ovog sad GTS-a cak u odredjenim igrama i vise ali ajde recimo da je brzi GTS G92 ali dzaba sve kad ce to brzo proci,izgubio sam vise na GTS-u za ovo kratko vreme nego na GTX-u!

Poslednja izmena:
kojesta. mislis da ce vlasnici G92 karta pobacati svoje karte ili ih odmah menjati cim se pojave nove?
trajace dok se ne pojave igre koje nece moci gurati. ako pak racunas po Crysis-u, onda nisu ni trajale uopste...ali onda je i GTX trajao godinu dana...

kojesta. mislis da ce vlasnici G92 karta pobacati svoje karte ili ih odmah menjati cim se pojave nove?
trajace dok se ne pojave igre koje nece moci gurati. ako pak racunas po Crysis-u, onda nisu ni trajale uopste...ali onda je i GTX trajao godinu dana...

Nisam je rekao da ce da pobacaju karte kad izadju nove...Govorim o sirovoj snazi...Normalno je da ce da je voze sve dok ne izadju igre koje vise karta nece mozi da zadovoljava!A za Crysis,to si u pravu.

Kada treba da izadje GT200? i radeon 4000?

Poslednja izmena:
i nvidia i ati najavili za jun??? Bice to zanimljivo...

i nvidia i ati najavili za jun??? Bice to zanimljivo...

Naravno, samo jos da igracka industrija isprati te kartice necim igrivim.

@*******i, tepacu, obrisase mi odgovor, ne znam da li si video, iskreno si me nasmejao onim tvojim prvim odgovorom.

ako ti mozes da kupis HW po nekim posebnim cenama, to ne znaci da mogu svi.

pa koliko si ti platio svoju kartu? 300e? :trust: ja sam svoju prodao posle godinu dana upola cene. hoces da kazes da bi ti izgubio manje od 50% vrednosti? da li to znaci da si je plaltio manje od 400e?

kakvo glupo poredjenje :) pa naravno da ces se ti naigrati vise kada platis kartu duplo vise i naravno da ce karta od 500e duze trajati od karte od 250e. ne znam sta hoces da kazes?

cinjenica je da GTX dugo traje, to stoji :) ali je isto cinjenica da je bio vraski skup za prosecnog kupca (dakle onog ko ne kupuje kartu bez garancije, sempl ili nesto slicno)...

moguce, ali to ne znaci da je to dosta. i min fps na GTS-u je nedovoljan kada krene akcija na monitoru.

stoji sve :)
:wave:

znam ja di si ti "Mr BB" ;) (Mister Best Buy) ali nije bas uvek bio slucaj da nekadasnje "high-end" komponente "ovoliko" traju
i to jos intel i nvidia lol
stvarno, kada sam kupovao proc, plocu i grafu (nju sam kupio malo ranije jer je bila ponuda koja se ne odbija :)) mislio sam "klasika za 6-9 meseci upgrade :wall:" medjutim p965 cipset (a i ploca koju imam) podrzava qc9xxx procesore tako da nema potrebe da "jurim" p35/x38/x48, e6600 (jos uvek) nema potrebe da menjam za 0 - 400 mhz razlike (e8xxx) a tek grafika sto me iznenadila :smoke:
kad' se sve sabere na memoriji izgubih brdo evra :d a i ona ide do 950mhz pa sam i tu jos neko vreme "miran"

drago mi je da si zadovoljan :) bilo bi lose da si dao tolike pare pa da ti zastari preko noci...

GT100 mu dodje neshto novo kao GT200 ili staro ali malo bolje, kao G92?

Poslednja izmena:
GT100 mu dodje neshto novo kao GT200 ili staro ali malo bolje, kao G92?

Sasvim nova arhitektura tako da to dodje kao i nova revolucija grafickih procesora koji za sad zaista obecavaju bar onoliko koliko se pise po netu!Ja se nadam da ce biti tako jer ako ce navedeni 9900GTX biti duplo brzi od sadasnjeg 9800 GX2 onda ja nemam reci,to je ono sto mi treba i sto cu sacekati!Mogu tek zamisliti kakav ce biti 9900 GX2:smash:

Nazad
Vrh Dno