Šta je novo?

9800 GTX Oc

Zaj3bani=Nenad: ;))
E o tome ja pricam za one koji poseduju osmu genraciju, a sto se tice onih koji ce tek da uzmu sigurno nece pogresit ako uzmu 9800GTX jer je zasad best-buy.
Zaj3bani, uh jednom da se slozimo kako treba. ;) whiplasher mnogo mene zabole sto posedujem 8800GT necu s' njom u grob, nego pokusavam da nadjemo zajednicko resenje za one poput mene da se ne nadjemo neshto uvredjeni. :)

Poz, ppl

Ne ja stvarno neke likove ovde ne mogu da shvatim, dal ti ljudi ne vide dobro ili su jako glupi ili shta vec?! Covijek uradi test i dobije 73fps-a. A ovi sa GT-ovima dobiju 46fps-a. I to je za njih 10%. Onda kazu proc je uticao? A bilo bar 1000000 puta o uticaju proca o GPU testu u krizi! 9800GTX je jachi preko 30% od GT-a, svidjelo se to nekima ili ne.

9800GTX 128*840Mhz=107520 necega
8800GT 112*740Mhz= 82880 necega

8800GT daje oko 47fps.
47fps*(107520/82880)=61fps ili ravno 30% brze.
Onih 74fps je posledica procesora na 4.5Ghz.

Bez namere da stvaram flame ali ovi testovi mi ne znace nista, pa nema svako procesor na 4.5ghz...dajte malo realni segment izmedju 2.7 i 3.5ghz posto mislim da je to najrealnije.

Pa nema shanse da u krizi na GPU testu dobije vishe od 2-3fps-a na rachun procesora. Ja sam radio gpu bench na 2.66 i na 3.6 i razlika je mizerna, jedva da je i ima. Da je radio na 3.5 ne bi dobio 73fps vec 71, shto je nebitno totalno. Bilo kako bilo karta je 30% brza od GT-a, od mog GTS-a gotovo 50%, a cijena sa 280e (prva cijena, vjerovatno ce ici dole vec za 1-2 sedmice) jako je primamljiva.

Poslednja izmena:
Pa nema shanse da u krizi na GPU testu dobije vishe od 2-3fps-a na rachun procesora. Ja sam radio gpu bench na 2.66 i na 3.6 i razlika je mizerna, jedva da je i ima. Da je radio na 3.5 ne bi dobio 73fps vec 71, shto je nebitno totalno. Bilo kako bilo karta je 30% brza od GT-a, od mog GTS-a gotovo 50%, a cijena sa 280e (prva cijena, vjerovatno ce ici dole vec za 1-2 sedmice) jako je primamljiva.

Neverni Tomo. :trust:
Kazem da sigurno ima uticaja kada je fps 60+. Nikolas ima jako brz CPU, jako brzu i "zategnutu" memoriju. Sve to negde to mora da se pokaze.

Chitaj: Ja sam radio gpu bench na 2.66 i na 3.6 i razlika je mizerna, jedva da je i ima. Ne pricham napamet, govorim na osnovu onoga shto sam se lichno uvjerio. Nek spusti takt na 3.5 pa nek uradi opet ako mu nije mrsko, nema shanse da bude ispod 70fps-a. Imalo bi razlike u CPU testu ali u GPU nema shanse.
Kazem da sigurno ima uticaja kada je fps 60+. Ovo ti je najjache, kakve to veze ima aj mi objasni molim te. Chak i da bude imao 65 to je opet 30% brze od GT-a, shto nije bash malo. Pod uslovom da je ove testove radio sa high detaljima (sve ovo kazem na osnovu njegovih testova). Ako je radio na Medium pridruzujem se hejtovanju:)
@EDIT a osim toga on je radio sa proc na 4 shto i nije bash neki lud takt. Ja sam radio bench na i 3.8 najvishe i isto dobijem fps-a kao i na 3.6

Poslednja izmena:
Po toj tvojoj racunici ispade da je karta 74/47=57.5% brza. Cek, cek...
8800GT, 112sp i recimo 750MHz. Ako uzmemo u obzir 128/112=1.143, pa podelimo 1.575/1.143=1.378. Ispada da bi 9800GTX bio zaista tako brz, morao bi GPU da mu radi na 1.378*750=1033Mhz. Vidim njemu radi na 840-850. Nesto mi tu ne stima. Nemoj sad da kazes da je do memorije jer da bi "nadoknadio" oni 1.575 treba da radi na 2000*1.575=3150, a vidim da ni to bas ne ide.
Dakle Nikolas nemoj vise da nas obmanjujes i priznaj da teras grafu na 1033/3150 :d

Naravno da je brza 30% od 8800GT, a zasto daje 57,5% bolji rezultat u Crysisu to ostaje misterija. Sacekajmo testove na netu.

Ne, ne kazem to nego izgleda da on bench nije radio na high detaljima. Sa Quadom 3Ghz na def taktovima bi trebao da daje 52fps-a, a kod njega 63fps. Vjerovatno mu nisu svi detalji na high.

Poslednja izmena:
Ne, ne kazem to nego izgleda da on bench nije radio na high detaljima. Sa Quadom 3Ghz na def taktovima bi trebao da daje 52fps-a, a kod njega 63fps. Vjerovatno mu nisu svi detalji na high.

Sve je na high detaljima. Ponovo sam probao level gde je tenkovska bitka.Sa proslom kartom u 1024X768 je bilo kako tako igrivo,a sada u 1280X1024 sve na high i stvarno je neverovatno dobro.Sve klizi ( driveri su beta 174.70) :p

OK ali kako onda kod HectorRuiza 52 pri max kloku sa 9800GTX? Nemoj mi rec da si na procu dobio 20fps? Pa i moj je radio na 3.8 pri benchu ali nikako da se odrazi na fps.

Poslednja izmena:
Rezultat koji je Nikola objavio nije realan. Prema onome što sam do sada imao prilike da saznam o toj kartici ona ne bi trebala da prebaci 50fps na defaultu. Ako nije omašio high podešavanja onda su ili drajveri revolucionarni ili to nije G92-420 već neka nova arhitektura (što je najmanje verovatno)

Citiiram korisnika Hector Ruiz : Ako nekoga interesuje skor Asusa 9800GTX maksimalno overklokovanog, na 8200@3900MHz prosek mu je 56.

ZNachi isti takt proca ista karta, jedan 56fps, a drugi 73fps-a.
Da, na def bi trebala da gura oko 50fps sa quadom na 3Ghz. Njegovih 63 je malo previshe.

Poslednja izmena:
Ko radi ,taj i gresi.

Proverio sam i sad je sigurno u rez. 1280X1024 sa high detaljima.Imam dva profila u crysis-u i nehoticno sam ucitao profil sa rez. u 1024X768.

benchnmark GPU crysis 830/1160 E8400@4050MHz

Gorane, nastavi da hejtujesh, pridruzujem se:)

Misterija je rešena znači :) Ipak samo 64 fps, šteta. :wave:

LELE brate ..... aaaaa.... sta ti je ovo trebalo...

uf... barem mi sad lakse :) Znaci ipak mogu i dalje da vozim moju 8800gt... Crysis me ionako ne interesuje....

Neverni Tomo. :trust:
Kazem da sigurno ima uticaja kada je fps 60+. Nikolas ima jako brz CPU, jako brzu i "zategnutu" memoriju. Sve to negde to mora da se pokaze.

Ja kazem da sigurno nema, E8400 na 2800mhz i na 4300mhz nema razlike niti jedan freim ako hoces mogu da slikam pa da te uverim mozes da overklokujes cpu do mile volje ali igra nereaguje ali zato reaguje na klok karte itekako. Realno dobro overklokovani gtx ja od dobro overklokovanog gts512 brzi 35-36% toliko sam ja izmerio da mi realno daje vise freimova u pojedinim deloviam igre gde imam snimljene pozicije sa malim brojem freimova, izmedju kloknutog gt i gts nema puno razlike bar sto se tice Crysisa nekih 6-7%.

Sto se tice nikolinog rezultata zaista je malo cudan bez obzira sto se radi 850mhz za gpu, ja sa istom kartom nisam uspeo da napravim vise od 58,60fps do duse sa referntnim driverima i klokom 775/1960/1240mhz (1280x1024 High) a moze da se desi i da je u setovanjim u samoj igri nesto promenio a da to nije ni primetio mada probacu ove drivere dans:)

@chabex nije 64 nego 52fps sto se opet neuklapa u ono sto sam ja dobio sa nizim klokom, ali mi stvara neku sumnju:trust: ja sam sa klokom 800/1250mhz imao 56,40fps a sa manjim klokom 2fps vise, moguce je da karta brljavi kad se preterano klokne iz nekog razloga mada se u ostalim testovima ponasa normalno.

Poslednja izmena:

E da, ja gledao max fps.

I znači ( pošto ja stvarno ne pratim toliko Crysis temu) ispada da je 9800GTX maltene isti rez daje kao i klokovani 8800GTS G92? Ako je tako i nije neki napredak ali to smo već svi znali. Videćemo u ostalim igrama mada ne vidim zašto bi tamo bilo nekih većih iznenađenja.

Poslednja izmena:
Ja kazem da sigurno nema, E8400 na 2800mhz i na 4300mhz nema razlike niti jedan freim ako hoces mogu da slikam pa da te uverim mozes da overklokujes cpu do mile volje ali igra nereaguje ali zato reaguje na klok karte itekako. Realno dobro overklokovani gtx ja od dobro overklokovanog gts512 brzi 35-36% toliko sam ja izmerio da mi realno daje vise freimova u pojedinim deloviam igre gde imam snimljene pozicije sa malim brojem freimova, izmedju kloknutog gt i gts nema puno razlike bar sto se tice Crysisa nekih 6-7%.

Sto se tice nikolinog rezultata zaista je malo cudan bez obzira sto se radi 850mhz za gpu, ja sa istom kartom nisam uspeo da napravim vise od 58,60fps do duse sa referntnim driverima i klokom 775/1960/1240mhz (1280x1024 High) a moze da se desi i da je u setovanjim u samoj igri nesto promenio a da to nije ni primetio mada probacu ove drivere dans:)

@chabex nije 64 nego 52fps sto se opet neuklapa u ono sto sam ja dobio sa nizim klokom, ali mi stvara neku sumnju:trust: ja sam sa klokom 800/1250mhz imao 56,40fps a sa manjim klokom 2fps vise, moguce je da karta brljavi kad se preterano klokne iz nekog razloga mada se u ostalim testovima ponasa normalno.

Mislio sam da moze biti zbog procesora, kako bi drugacije objasnili 74fps. U svakom slucaja sada je sve jasno. Izvinjavam se na LUPETANJU ako ga je bilo. :S:

Mislio sam da moze biti zbog procesora, kako bi drugacije objasnili 74fps. U svakom slucaja sada je sve jasno. Izvinjavam se na LUPETANJU ako ga je bilo. :S:

Pa rekao sam ti zbog chega je al ti nevjerujesh;)

Poslednja izmena:
9800GTX je remarkirani 8800GTS 512MB tj. za nju je i 8800GTX tata. Uzubite već jednom da CPU nema veze sa FPS-om u ovoj igri. Dobijao sam u frejm isti rezultat sa C2D na 2666Mhz i na C2Q na 3600Mhz. Ako to nekom nije dovoljno da napravi zaključak ...

Poslednja izmena od urednika:
9800GTX je remarkirani 8800GTS 512MB tj. za nju je i 8800GTX tata. Uzubite već jednom da CPU nema veze sa FPS-om u ovoj igri. Dobijao sam u frejm isti rezultat sa C2D na 2666Mhz i na C2Q na 3600Mhz. ...

slazem se sa tobom sto se tice uticaj procesora na pomenutu igru to je nema utizaja malo njih bi moglo da pveruje da i kad se iskljuci jedno jezgro kod C2D procesora nema razlike u performansam sa high setovanjima, samo neznam kaoko si to izmerio da stari gtx moze da bude brzi od ovog novog i na fabrickim i na oc setovnjima 9800gtx je trenutno najbrza karta sa jednim jezgrom na sebi ja sam inace sve to detaljni istestira pa znam sta pricam od gtx na kloku 660/1100 brze su maksiomalno klokovane 8800gt 8800gts cak je i stari 8800gts320mb pri kloku 730/1100 brzi od gtx, znaci govorim o brzini iskljucivo pri maksimalnim klokovima za svaki dan.

Ne znam o čemu želiš da polemišeš jer ja ne vidim 9800GTX kao nešto novo. Sve što je važilo za odnos 8800GTS 512Mb vs. 8800GTX odnosi se i na 9800GTX vs. 8800GTX. Nije 8800GTX apsolutno brži ali tamo gde je i ranije imao prednost apsolutno je i sada zadržava. Dakle u visokim rezolucijama sa uključenim AA i AF dominira i dalje iz prostog razloga što i dalje ima širi memoriski bas i veću količinu memorije.

Poslednja izmena:
Ne znam o čemu želiš da polemišeš jer ja ne vidim 9800GTX kao nešto novo. Sve što je važilo za odnos 8800GTS 512Mb vs. 8800GTX odnosi se i na 9800GTX vs. 8800GTX. Nije 8800GTX apsolutno brži ali tamo gde je i ranije imao prednost apsolutno je i sada zadržava. Dakle u visokim rezolucijama sa uključenim AA i AF dominira i dalje iz prostog razloga što i dalje ima širi memoriski bas i veću količinu memorije.

brza ovde brza onde ako imas kartu pusti neke rezultate pa cu ja to isto isterati sa 9800 ja znam sta sam radi i sta pricam, karete jesu iste preslikane samo drugiaciji proizvodni proces koji dozvoljava 9800 daleko veci klok od srtarog gtx a sto se tice velikih rezolucija nesto bas u toj oblasti mogu da kazem posto kod sebe na stolu imam 24' pa mogu to lako da isprobam, o polemisanji nema ni govora samo cinjenice ja trenutno nemam 8800gtx da bi ovu tvoju ili moju teoriju potvrdio a kada sam imao svasta sam probao i 9800gtx je brza u svim segmentima ngde manje negde vise, ako je budem nabavi a imam prudzbinu za istu tako da cu je nabaviti okacicu slicice pa cemo videti bez polemike. i necu zaboraviti;)

Nego da se manemo nagadjana ove dve karte realno i nema neke velike razlike 9800gtx jeste brza dovoljno je samo sto 140mhz moze da se klokne vis pa je brza i dost je hladnija tako da moze da padne neki vmod:D, 8800gtx njena prava prednost u odnosu na 9800gtx je kada se koristi u 3Dmodelingu lepse radi prilikom okretanja modela sto je nekom modelatoru dosta znacajna stvar;)

Vrh Dno