Šta je novo?

98 normalno a 2000 i xp odlepili???

• Začetnik teme Začetnik teme Veljko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Veljko

Čuven
Učlanjen(a)
03.08.2002
Poena
601
MB-SOA ViaKT333 Asus A7V333
AMD XP1800
VGK 64MB GF2 MX400 Asus7100ts
512 DDR
Maxtor 40GB 6L040J2
CDRW Teac W540E
DVD Pioneer 500m
Modem HCF 56k
SB Live 5.1

Diske podeljen na dve particije, C i D na D je win 98.

Win 98 radi savrseno, nijednom se nije zakucao i nema apsolutno nikakvih problema, startuje se kao munja.
Na drugoj particiji sam imao win 2000 koji je pravio probleme. Kada ka startujem sve je ok krene da ucitava "personal setings i onda se sam od sebe resetuje i tako ponekad i vise puta zaredom. Onda nekad kada se startuje prijavi neki error i kaze da ce se ugasiti za minut pa krene da odbrojava vreme.
Vise puta sam ga reinstalirao odnosno sve nanovo radio ali uvek isto. E onda kao instaliram XP, particiju sam pre toga skroz ocistio. I xp pravi probleme, na primer i on se resetuje sam od sebe, ili pri ucitavanju kao krene da skenira disk da nema neki error i onda se resetuje i tako opet vise puta. Ne znam sta se zbiva. Ima li pomoci.

Inace primetio sam da mi u asus pc probe i u biosu tamo gde treba da bude 12V prijavi oko 13 V da li je to neki problem.

I takodje sam sada video da sam na cd-u uz plocu dobio i neke VIA 4 in 1 drajvere. da li to treba da instaliram?

moguce je da ti neka od komponenti pravi probleme...
izvadi jednu (npr modem) pa probaj da li radi... onda probaj sa zvucnom karticom...

Veljko je napisao(la):
I takodje sam sada video da sam na cd-u uz plocu dobio i neke VIA 4 in 1 drajvere. da li to treba da instaliram?

Ovo je dobra fora jako dobra ctp;

Skeniraj disk u 98-ci da nemas neki bad sektor

Veljko je napisao(la):
... I takodje sam sada video da sam na cd-u uz plocu dobio i neke VIA 4 in 1 drajvere. da li to treba da instaliram?

🙂 Instaliraj Veljnko sine i to odma'!!!

Re: Re: 98 normalno a 2000 i xp odlepili???

Marti Misterija je napisao(la):
🙂 Instaliraj Veljnko sine i to odma'!!!
Na sta ? Na XP ? 4 in1 drajveri se nikada ne instaliraju na XP, to smo apsolvirali jos pre godinu dana, kada je XP poceo da se upotrebljava...

p.s.
Zar nije vec bio jedan identican thread ? Secam se da sam nedavno ovo isto vec negde postovao...

Re: Re: Re: 98 normalno a 2000 i xp odlepili???

drapin je napisao(la):
Na sta ? Na XP ? 4 in1 drajveri se nikada ne instaliraju na XP, to smo apsolvirali jos pre godinu dana, kada je XP poceo da se upotrebljava...

p.s.
Zar nije vec bio jedan identican thread ? Secam se da sam nedavno ovo isto vec negde postovao...

Kako se ne instaliraju na XP, kako ce, recimo, da dobije ata133 podrsku (naravno ako mu treba)?
Inace od pre par verzija 4in1 (od januara ili marta) imaju podrsku za XP i pozeljno ih je instalirati.

npr:
Microsoft Windows XP has native XP support and 4in1 drivers are usually not needed
(sa viahardware.com)

Raniji MS OS-ovi nisu imali (dobru) podrsku za VIA cipset, XP ima odlicnu pa zato 4in1 nije potrebno instalirati. Novija resenja kao npr. ATA133 ce verovatno biti ugradjena u SP1 ili neki patch...

BTW, ATA133 je cisti marketing, ni ATA100 se u praksi ne iskoristava...

Slazem se sa svime sto je naveo drapin i za 4in1 i za ATA standard
Nego veljko tebi je to prva masina i sta ce ti dual boot

Resenje

Odneo sam racunar u servis, i ispostavilo se da ne radi RAM, tako da su mi to zamenili i sad sve radi, a i sami kazu da se to ispoljavalo na neki cudan nacin, pa niko nije sumnjao na ram. U svakom slucaju sad sve radi i leti a s ozbzirom na to da sam ja dizajner kompjuter me samo toliko i interesuje odnosno zanm dizajn ostalo me ne zanim samo hocu da radi (to pricam o hardveru).

Sta ce mi dual boot... nemam pojma, savetovali me da ako igram igre ne gusim jedan i sa igrama i sa programima, pa kao ajde, mada igre i ne igram ali za sve postoji prvi put. Uostalom da nisam imao dual boot ne bih ni saznao da sam kupio ram koji ne radi.
Inace nije mi ovo prvi racunar, fala bogu prvi lap top sam imao pre 10 godina i nekada sam se palio na to da sve znam i hardver i ostale cake ali od kada sam se bacio na dizajn i za isti iskolovao a takve stvari me ne zanimaju a i nemam vremena za iste. Zato sam se i razleteo na sva moguca mesta da pitam sto nije u redu sa masinom jer nije mi bas prijalo da ga toliko platim a da ne radi.
Hvala na trudu i odgovorima.

Pozdrav,
Veljko Papic

Ajde samo mi reci kakav dizajn je u pitanju i ostavicu te na miru 😀

Ser_Zile je napisao(la):
Slazem se sa svime sto je naveo drapin i za 4in1 i za ATA standard
Nego veljko tebi je to prva masina i sta ce ti dual boot

Bas zato sto mu je prva

Nazad
Vrh Dno