Šta je novo?

98 munje

• Začetnik teme Začetnik teme Misko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
Da li neko zna sta sve mogu da obrisem da bi mi OS radio brze, znaci za sada sam radio sledece.

Obrisao sve *.txt *.000 *.001 *.--- *.old *.bak *.tmp onda ceo help i neke gluposti koje mi ne trebaju (send to my briefcase......) onda koje fontove da ostavim, a koje da skinem da bi se sistem brze bootovao? Koji je font windowsov default?

Neki hint?

Misko je napisao(la):
Da li neko zna sta sve mogu da obrisem da bi mi OS radio brze, znaci za sada sam radio sledece.

Obrisao sve *.txt *.000 *.001 *.--- *.old *.bak *.tmp onda ceo help i neke gluposti koje mi ne trebaju (send to my briefcase......) onda koje fontove da ostavim, a koje da skinem da bi se sistem brze bootovao? Koji je font windowsov default?

Neki hint?

Nemoj nista da brises.Stavi XP!!😀 😀

Salu na stranu, mislim da od brisanja tako odredjenih tipova fajlova slaba vajda...mislim nesto se dobija svakako, ali nije to TO...

Problem je sto se gomilaju dll-ovi, za koje vrlo tesko mozes da pretpostavis koji je potreban a koji nije, gomilaju se razni zaostali repovi deinstaliranih programa, obicno u Windows folderu ili System32 folderu, file-ovi sa raznoraznim neslucenim ekstenzijama, za koje opet nema nacina da znas da li smes da brises ili ne, gomilaju se kljucevi u registry-u... i to je ono sto bitno usporava Windows. A tu pomaze jedino reinstalacija, na cistu particiju 🙁

Za ovaj toj pristup, koji nije (kao sto rekoh) bez rezultata i uzaludan, mozda bolje koristi neki tkz. cistac sistema i registry-a, koji automatski izlistava sav junk koji moze da se brise. Ja koristim i preporucujem System Mechanic i Reg Cleaner (u kombinaciji).

Takodje, na brzinu dosta utice redovna defragmentacija i diska i registry-a (ovo drugo nije bas uobicajeno, ali daje sjajne rezultate !). Pritom mislim bas na redovnu, bez obzira da li je potrebna ili ne, znaci npr. jednom nedeljno.

drapin je napisao(la):
Takodje, na brzinu dosta utice redovna defragmentacija i diska i registry-a (ovo drugo nije bas uobicajeno, ali daje sjajne rezultate !). Pritom mislim bas na redovnu, bez obzira da li je potrebna ili ne, znaci npr. jednom nedeljno.

Kako da se defraguje registry ?? Da li to radi neki program ili ima cela 'umetnost' 🙂 kako se to radi u windows-u ?

Re: Re: Re: 98 munje

drapin je napisao(la):
Covek bi da mu OS radi brze, a ne sporije 😀 😀

Ja ne znam kome to XP radi sporije!!!???

Verovatno likovima koji voze još uvek 300 MHz, a ne >1.5 (pravih) GHz 😉

delimir je napisao(la):
Verovatno likovima koji voze još uvek 300 MHz, a ne >1.5 (pravih) GHz 😉
Kao prvo da naglasim da covek MORA da ima dual boot da bi pravilno spoznao ovo pitanje - secanje i utisci su vrlo varljiva roba...

Kao drugo, vozim ja 1,5 Ghz a bogami i 512MB, i evo nakon zilion tweakova, uspeo sam nekako da mi XP dostigne otprilike 90-95% brzine ME-a (u startu je bila blaga katastrofa...).

ME i dalje ostaje za nijansu brzi, pa da ga j***s !!! Imam utisak da je najveci problem IE. Sve ostalo nekako i ide, ali IE6 jednostavno nema sanse u odnosu na IE5.5 SP1, tu se oseca najveca razlika...(ne mislim na ucitavanje strana, nego na "reaction time", delay komanda-izvrsenje).

A da vidiš šta tek radi Windows 2000-SP3 na 512MB DDR-a...Još malo pa će da mi otvara prozore i sve ostalo i pre nego što sam kliknuo 😀

Vocko je napisao(la):
Kako da se defraguje registry ?? Da li to radi neki program ili ima cela 'umetnost' 🙂 kako se to radi u windows-u ?
Ja sam to radio u 98 sa RegPack utilitie-om iz programa WinRescue:
http://www.superwin.com/rescue.htm
(sada ga ima za sve OS-ove) Inace sa tim programom je proces dosta spektakularan (samo u vizuelnom smislu, ne brinite 🙂 ) i ne bi ga preporucio onima sa slabijim zivcima...😀

Ima jos jedan program koji je manje "dramatican" i radi defrag nesto brze, ali sad ne mogu da se setim kako se zove, mozda mi je jos instaliran na makini u kancelariji, pa mozda dopunim post sutra...

Medjutim vidim da je sad aktuelan i neki Resplendent Registrar, koji nisam nikad probao:
http://www.resplendence.com/registrar
http://www.resplendence.com/registrar_features_defrag

Inace, jedan deo procesa se svakako radi u DOS-u, ali je sve naravno automatizovano...

Registry Defragmenter ima i u Norton Utilities i često ga koristim kada radim čišćenje sistema. Meni se za par dana nakupi đubreta u OS-u da je to čudo jedno.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno