Šta je novo?

9600XT ili 9800SE?

• Začetnik teme Začetnik teme Boki.N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,115
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Sve je u naslovu. Cena je malo veca sto se tice 9800-ke.
Ima li neki test gde se direktno porede il neko je mozda uporedjivao?
Nemojte predloge tipa: 9800 Pro.

Pa, ako si srecnik da bez posledica "otkljucas" jos 4 pipelinea, 9800SE je definitivno bolja varijanta!

Sa cetiri pipelinea i manjim taktom od 9600XT (i manjom mogucnoscu o/c-a) 9800Se je losiji izbor, pod uslovom da se, jali ne moze "osloboditi" svih 8 pipelineova!

Nedjo je napisao(la):
Sa cetiri pipelinea i manjim taktom od 9600XT (i manjom mogucnoscu o/c-a) 9800Se je losiji izbor, pod uslovom da se, jali ne moze "osloboditi" svih 8 pipelineova!

Pa, tako je 9800SE i nastao, od shkarta. Tako da su 90% shanse da od +4 pipeline-a nema nista. Ako neko potrefi dobar komad, to je zato sto je
bila u tom trenutku veca potraznja na trzistu za SE, pa su ubacili i
neki OK primerak u kartu +sreca da se ta kupi......
Da ja biram, ne bih uzeo 9800SE.

Ako uspes da nadjes 9800SE u Powercolor izvedbi, sve su sanse da ces dobiti karticu sa 256-bitnom memorijskom magistralom, klokovanu kao 9800pro (380/680Mhz), ali sa 4 ukljucena pipeline-a. Kao takva na jakoj masini daje nesto manje od 4000 poena u 3DMarku 2003 sto nije za potceniti. Ako jos budes imao srece sa otkljucavanjem, kao sto Nedjo rece, eto ti ga 9800Pro upola cene. Sve ovo vazi, koliko ja znam, za Powercolor karticu. U ostalim slucajevima je 9600XT daleko bolji izbor.

Mislim kakav bi ovo bio tred o 9600 a da se ja ne javim! :d
LM 9600XT je bolji izbor osim ako uspes da otkljucas 4 cevke na 9800se. Good Luck Man!

neki lik prodaje 9600tx? kakva je to kartica ili je zeznuo pa napisao pogresno? znaci pitanje je da li je to xt ili je nesto novo ili mozda chak stara samo ja za to nisam chuo?
izvinite shto upadam u post!
poz!

zaboravio sam da kazem to sam video u malim oglasima pogledajte i uverite se sami.
poz!

Revew tog TX-a imaš na ovom sajtu.

Lik, tj. ja, se nije *****`o (oznaka je 9600tx a ne novi 9600xt).
Imas specifikaciju u malim oglasima.
Pozdrav

sorry...
poz🙂

no problem (D)
Inace prodajem je jer sam kupio bas gore navedenu Powercolor 9800se i trazim nacin kako da otkljucam jos 4 pipeline. Ako neko zna neka javi ili da neki link.
Pozdrav

Skines Novi Riva Tuner v2.0 R14.1 (www.guru3d.com) i instaliras ga. Pokrenes ga i vidis podatke o svojoj kartici (posebno 4x1 za pipelineove). Zatim iz windows/system32/drivers foldera prekopiras fajl pod imenom ati2mtag.sys u neki temporary folder po izboru. Dalje u folderu gde si instalirao RivaTuner u Pluginsima poteras Radeon 9x00 softmod, uputis ga na kopiju ati2mtag.sys fajla koju si napravio i on ga patchuje (uz pravljenje backupa originalnog file-a). Na kraju ti samo ostaje da u safe modu izvrsis zamenu patchovanog i originalnog file-a (u system32/drivers) i to je to. Resetujes sistem i molis se da ti se ne pojave artefakti kako u 3D tako i u 2D modu.

Hvala na odgovoru i javljam sta sam uradio.
Pozdrav

type; Sta si uradi sa svojom 9800SE, da li si uspeo da je otkljucas i da li su ti se javljali artefakti. Izvini sto sam nestrpljiv i ja sam kupio istu karticu ali nisam imao srece, sto neko napisa ne rade joj 4 cevke, ali uprkos tome nisam nezadovoljan jer ipak ova karta radi korektno sa lepsom slikom od Nvidie.

Nesto sam ceprkao po rage3d forumu i ispada da je 95% vlasnika 9800SE neuspesno otkljucalo 4 pipeline-a... nazalost 🙁

Nazalost, nisam uspeo.
Posle modovanja nece cak ni da se podigne Windows, tj. Win se podigne ali se posle splash screen-a izgubi slika.
Ali, i ja sa zadovoljan. Lepa slika, igrice rade, 3Dmark sa oc karticom 3998, itd.
Pozdrav

valek, svaka čast za tip.

Uspešno sam prekrstio PowerColor 9800SE u 8x1 pipeline, ostaje još da to potvrdim nekim testom. Win2k3 radi uredno, a imam jedino Age of Mythology gde takođe radi bez problema.

Riva Tuner je prijavio da patch nije baš za ovu karticu i pitao 'oću/neću, rekoh udri, primenio je neki generički patch i... radi. 8)

Catalyst 3.9 driveri, skinuti pre 2 dana.

Ajd baci 3D Markove?

type; Za Rana, na kojoj masini si napravio 3998 3DMarka, jer ja sa klokovanim Bartonom na 2200MHz postizem samo 3836 3DMarka

Na zalost, disk na kome sa usnimio 3DMark03 je riknuo na 81% fajla. Probao sam u 3DMarku01SE koji mi je preostao:

1024x768, NoAA, 32bit, clock 378/338 = 12371

Sve ovo isto, samo 4AA, nesto ispod 10800.

Nikad se nisam bavio benchmarcima, pa nemam pojma kakav je ovo rezultat. Na FutureMark online browseru sam video da konfiguracije slične mojoj (Athlon XP 2GHz) sa 9800 kartama postižu 13, 14000.

Za 2x puta manje para, preživeću tih 2k razlike. 😉

type; Aleck, da li to tebi radi bez ikakvih artefakata odn. da li ti je slika cista kada si aktivirao preostala 4 pipelina. Na kojoj masini si postigao taj rezultat od 12000.

Na iole ozbiljnijoj masini bi ta kartica u 8x1 rezimu morala davati oko 18000 markova. Sve to na defaultu graficke, samo CPU na oko 2.3-2.4GHz i FSB >200MHz. 12371 u Marku2001 je za takvu karticu dosta slabo. Nije da je bitno, ali sam to izvlacio sa Radeonom 8500. Ako nije tajna, koliko te je izasla kartica?

@Kele036: Konfiguracija je P4 [email protected], 1Gb, 9800se oc, ostalo manje bitno.
Pozdrav

kele036 je napisao(la):
type; Aleck, da li to tebi radi bez ikakvih artefakata odn. da li ti je slika cista kada si aktivirao preostala 4 pipelina. Na kojoj masini si postigao taj rezultat od 12000.

Bez ikakvih. Nisam primetio ama bas nikakav problem. Probao LotR Return of the King sinoć (zato sada jedva na oči gledam...'bem ti igranje), Age of Mythology, sve živo što koristim kao web designer (Photoshop, HomeSite...)

Ujedno i odgovor valeku... Karta je 210€. Ne znam šta se podrazumeva pod "iole ozbiljnom mašinom".
Ovo moje je Athlon XP 1700, dignut na 2400. FSB je 200, AGP 66 (naravno 8x), memorija na SPD-u (333).
Kartica je na sve samim default vrednostima (sem tog driver tweaka za 8 pipelinea). Kada sam na Online Browseru zadao da mi da rezultate sličnih konfiguracija, maksimalni rezultat je bio 14.300 (ili tako nešto).

OC mi nije u krvi, mada volem da se igram, kada nemam šta drugo pametno da radim (što sada nije slučaj, pa mi je računar ispod OC maximuma). Posle nove godine, ako bude vremena, možda i uzmem da se zamajavam da vidim dokle ovo može (a da ne spalim nešto).

aleck je napisao(la):
...

Bez ikakvih. Nisam primetio ama bas nikakav problem. Probao LotR Return of the King sinoć (zato sada jedva na oči gledam...'bem ti igranje), Age of Mythology, sve živo što koristim kao web designer (Photoshop, HomeSite...)

Ujedno i odgovor valeku... Karta je 210€. Ne znam šta se podrazumeva pod "iole ozbiljnom mašinom".
Ovo moje je Athlon XP 1700, dignut na 2400. FSB je 200, AGP 66 (naravno 8x), memorija na SPD-u (333).
Kartica je na sve samim default vrednostima (sem tog driver tweaka za 8 pipelinea). Kada sam na Online Browseru zadao da mi da rezultate sličnih konfiguracija, maksimalni rezultat je bio 14.300 (ili tako nešto).

OC mi nije u krvi, mada volem da se igram, kada nemam šta drugo pametno da radim (što sada nije slučaj, pa mi je računar ispod OC maximuma). Posle nove godine, ako bude vremena, možda i uzmem da se zamajavam da vidim dokle ovo može (a da ne spalim nešto).
2400+ ili 2400 MHz? Jer ako je ovo drugo onda je to malo... Ako je 2400+ onda je OK

aleck je napisao(la):
...

Pazi, ja bas nisam imao srece zbog artefakata sa primerkom, ali kad OC-nem masinu dobijem nesto manje od 19000 poena sa tom karticom. [email protected], 225FSB, 512MB, 9800SE ...
Znaci imas prostora da se igras sa njom itekako, jer 50% sa istom karticom je velika razlika.

valek je napisao(la):
...
Pazi, ja bas nisam imao srece zbog artefakata sa primerkom, ali kad OC-nem masinu dobijem nesto manje od 19000 poena sa tom karticom. [email protected], 225FSB, 512MB, 9800SE ...
Znaci imas prostora da se igras sa njom itekako, jer 50% sa istom karticom je velika razlika.

Uh, ovo je priličan OC u odnosu na moj računar. No, danas sam doneo sa posla 3DMark03 .340 i pustio test out of the box. Rezultat: 5042

Moj XP je 2GHz ili ti 2400+ (2450 ili tako nešto, zaboravio sam već). K'o što rekoh, bitno da ovo radi kada se tweakuje u 8x1, a za igranje ima vremena.

type; Alecku. Ni kod mene nema skoro nikakvih problema niti se primecuju artefakti u 2D prikazu, ali ih zato u 3D ima prilicno. Javi sta je bilo u 3DMarku da li ti je i tada bila cista slika.

Za Valeka, kako si uspeo da dignes svog XP na 2500MHz, ja na mom Epoxu 8RDA(bez +) dignem magistralu na 200 bez problema, ali preko toga cim predjem 203=204MHz imam problema.

Nazad
Vrh Dno