Šta je novo?

9600gso Oc

Dimke

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
649
Zanima me ko je dokle stigao sa ovom kartom... mogli bi i neki markovi da se kace cisto reda radi... mene najvise zanima na koliko odvrnete vent?

Zanima me ko je dokle stigao sa ovom kartom... mogli bi i neki markovi da se kace cisto reda radi... mene najvise zanima na koliko odvrnete vent?

samo da ja u subotu pokupim od tebe Plait, pa ti javim, kako se ponasa. Lemilica je spremna :-devil-:

Ok video sam to nego sam stavio temu da svi lepo na jednom mestu razmenjujemo isqstva...

U mom sluchaju to su pusti snovi, sve preko 650 za GPU je nemoguca misija, shederi ne trpe ni 1700 bash najbolje, jedino memorija kod mene hoce i na 1100.

U mom sluchaju to su pusti snovi, sve preko 650 za GPU je nemoguca misija, shederi ne trpe ni 1700 bash najbolje, jedino memorija kod mene hoce i na 1100.

To ti je i najbitnije jer je memorija 192bit, to se ceni.
Za GPU ima da joj drmnem prvo onaj BIOS sa 1,1V a ako ne pomogne, pa volt mod je bar lagan. Evo upravo sada sam uzeo kartu ;)

Poslednja izmena:
Aj okachi bios ovde. Pa cu malo da eksperimentishem. Jel ima neka aplikacija za windows iz koje mozhe da se flashne nV kartica? Ili cu morati da dizem dos nekako?

to nije pametno.

drzi se ti lepo najnovijeg nvflasha, takodje i nibitora 4.1 koji vidi GSOa

Evo i ja dobih Palit 9600gso 384mb
Nisam se nesto previse igrao sa karticom, ali cupava kocka kaze da je stabilan klon na sledecim setovanjima(test je trajao nekih 15min).
GPU 720
Shaderi 1850
mem 1000(2000)
Vise od ovog nisam probao!
Iz nekog razloga ne mogu da startujem 3dmark05 110, a skinuo sam i noviji, ali puca instalacija.
Ima li neki fix ili nesto drugo da moze da se pokrene test u Visti 32bit?!

Poslednja izmena:
Evo i ja sam se malo igrao sa ovim mojim primerkom i ovo je skor za sada... mogu samo da kazem da sam ovakav skor imao i sa 3870 i to sa 2 GB rama vise u masini tako da je karta za ove pare stvarno vrh videcemo kad goranm malo iztestira neke biose pa da vidimo dokle ide ;)

Poslednja izmena:
Posto ne mogu da editujem moj post i posle popodnevnog igranja i nerviranja sa karticom, moj primerak je stabilan sa sledecim setovanjima. SVe preko toga puca. Prolazi i na jacim setovanjima 3dmark03.

Dakle ovako:
Gpu 740mhz
Shad. 1860
mem 1940(max stable)

3dmark03- 28694(cpu athlon 3000+@2400mhz)

Dosta dobar klok za GPU, ali steta sto te procesor koci, sa nekim X2 bio bi veci skor. Ja u ponedeljak uzimam Gigabyte-ovu varijantu, pa javljam rezultate.

Poslednja izmena:
Gigabyte 9600GSO sa Zalman coolerom na sebi sam postavio na 702/1836/1008 i radio je iz prve, a prilicno je hladan, tako da mi se cini da moze jos (nisam probao). Kartica je odlicna, ali ima jedan minus. Fan se okrece konstantnom brzinom i nije bas necujan, mada ruku na srce nije ni zujalica, ali se u tihom kucistu ipak cuje. Zauzima 2 slota i ako je nesto ubodeno u slot odmah do ventilatora buka, zbog velike kolicine vazduha koji struji, se povecava. Takodje se ne moze kontrolisati is SW, a ima samo dve zice.
Pri ovom kloku bolja je od 9600GT i cini mi se nesto kao 8800GT na osnovnim vrednostima.

Poslednja izmena:
Gigabyte 9600GSO sa Zalman coolerom na sebi sam postavio na 702/1836/1008 i radio je iz prve, a prilicno je hladan, tako da mi se cini da moze jos (nisam probao). Kartica je odlicna, ali ima jedan minus. Fan se okrece konstantnom brzinom i nije bas necujan, mada ruku na srce nije ni zujalica, ali se u tihom kucistu ipak cuje. Zauzima 2 slota i ako je nesto ubodeno u slot odmah do ventilatora buka, zbog velike kolicine vazduha koji struji, se povecava. Takodje se ne moze kontrolisati is SW, a ima samo dve zice.
Pri ovom kloku bolja je od 9600GT i cini mi se nesto kao 8800GT na osnovnim vrednostima.

Prespoji na 7V ili napravi/nabavi potenciometar/switch... :wave:

Poslednja izmena:
Ako bi mogli rezultati iz marka 06 sta nam znaci 03 :D

a sta ti znaci skor iz marka06 sa tim procesorom?

Word !

Bolje bi bilo recimo 3dMark 05 , tu nema cpu testova koji bi uticali na final score.

Znam da me cpu koci, ali evo ipak 3dmark06 scorova.
Necu kaciti slike, jer i nisu neki. Za par dana cu imati jaci cpu,pa ce biti i slika.
cpu~2400mhz

Gpu 700mhz
Shad. 1800
mem 1900

3dmark06 5962

cpu~2800mhz

Gpu 700mhz
Shad. 1800
mem 1900

3dmark06 6127

OP=VISTA 32bit

Poslednja izmena:
Eto ti sad;) Sa bilo kojim dvojezgarnim cpu bi na tim klokovima imao preko 10k.

izvrti peticu, imaces merodavnije rezove

...
yeah, end rikonsider si pi ju apgrejd ej es ej pi.

Poslednja izmena:
Ja sam za sada na 702GPU, 1672 shaderi i 1800mem. Ovo su za sada 100% stabilni taktovi. Ide to i 1780 za shadere, ali verovali ili ne "puca" flatout 2, a "trce" i Crysis i svi 3Dmarkovi.
Karta najvise dobija podizanjem GPU takta i memorje, dok je korist od shadera jako mala, sto se kosi sa onim kako je kod 8800GT.
3Dmark05 je na datim taktovima 15600. Sve je na ovom LE1620 na 3,25Ghz i sa samo 1GB memorije u SC jer sa 2 memorije od kako je karta u ploci nema slike. Za sledeci vikend ce biti druga ploca i 3,4Ghz. Cenim da ce sa DC i 3,4Ghz "baciti" 16500. Nije lose s obzirom da je 3DMark05 CPU zavistan.

Za poredjenje ovako ide E2140 na 3Ghz i 9600GT na def. taktovima (16000)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1434973&postcount=143

Poslednja izmena:
Evo kao sto sam obecao uzeh i ja Gigabyte.

GPU:700
SHADER:1700
MEM:2000

3DMark06: 9760

Temp.
Idle:45
Full Load:56

Za sada.....

Kažete da Gigabyte GSO nema mogućnost regulacije broja obrtaja ventilatora, a kakva je situacija sa drugim GSO varijantama, recimo Palit?
Ne mogu da verujem da kartice te i više cenovne klase (8800GT) imaju tako banalan problem. Namontiraju efikasan i tih hladnjak (Zalman) i onda ga ostave da se vrti na maksimumu. :S:
Vama to mnogo ne smeta .,)

nece ti ni trebati
palit je potpuno necujan
/ ili sam ja gluv :) /

Kakav vam je frame rate u visim rezovima, tipa 16x10 u novijim igrama?

Kakav vam je frame rate u visim rezovima, tipa 16x10 u novijim igrama?
OK, osim u Crysisu. Za Crysis treba neki SLi ili CF. Za male pare se moze napraviti SLi. 9600gso x2 je ravno 170eura, a za te pare nema karte koja radi tako. U oglasima ima jedan komad 3850x2 asus karte, ni to nije lose s obzirom na cenu od 200e. Gigabyte 650SLi ploca je 75e, a isto toliko je ds3l koji ima 1 PCI-e i koji lepo radi sa 3850x2. Odluka je samo na tebi. Za AMD sisteme SLI ploce su cca 60e.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno