Šta je novo?

9600ge problem

• Začetnik teme Začetnik teme Junkie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Junkie

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2005
Poena
301
Dali preko programa ''ATI tray tools'' mogu da zeznem graficku ako preteram sa overklokingom? :crash:
Na koliko mi preporucujete da overklokujem?

Prilozi

• AsusA9600GE.webp
    AsusA9600GE.webp
    21.3 KB · Pregleda: 96
Ne mozes nista da zeznes.samo pusti da ti program sam nadje max gpu,mem i mozda mozes da povecas za par mhz iznad max.

Samo da napomenem da ti je bolja varijanta ATITOOL kojeg možeš skinuti sa
http://www.techpowerup.com A ionako ćeš morati da ideš na taj sajt da bi skinuo SoftMod-ovane driver-e (standardni catalyst driver-i noviji od catalyst 3.9 su zaključani tj. ne možeš da O.C.-uješ). Po mom iskustvu ATITOOL je bolja varijanta. Mada možeš da probaš i sa Omega Driver-ima, uz koje dolazi integrisan program za o.c. (bio radlinker mislim da je sada neki drugi), a da omega driver-i su optimizovani za igre, tako da u igrama daju bolje rezultate i od fabričkih i od softmod. Uglavnom poseti techpowerup, ukoliko to već nisi. Što se tiče preporuke šta mu ga ja znam ja sam svoj HIS 9550 nagurao uz dodatno hladjenje na 500MHz core i 275 MHz memory (mož' i više ali nisam hteo da se igram ovo mi je dovoljno za sada). Uglavnom ako si početnik koristi ATITOOL i pusti njega da ti nađe MAX Core i MAX MEM, i ne diraj u advanced settings-u latency-je memorije. A da nemoj da nabudžišeš odma na frekvencije kao moje kod mene je dobar primerak i dobro hlađenje, ali opet nemoj da se začudiš ako ti se slučajno desi da memorija neće nešto posebno da se o.c.-uje (pu pu jezik pregrizao).

Junkie je napisao(la):
To sam i uradio, ali kad dodje do odredjenog dela, monitor pocne da se pali i gasi.
Zna li neko u cemu je problem?
Imao sam i ja takav problem kada sam probao dok sam imao R9200 isto sa Atitraytools, i sa fabričkim driver-ima.
:cigar:

Junkie je napisao(la):
Dali preko programa ''ATI tray tools'' mogu da zeznem graficku ako preteram sa overklokingom? :crash:
Na koliko mi preporucujete da overklokujem?

To bi trebalo da je 9550GE, 9600GE ima drugačiju memoriju...

Nazad
Vrh Dno