Šta je novo?

9600 Pro 128MB- PREGRAJAVANJE ILI SHTA?

strajo3

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2007
Poena
309
Deshava mi se da kada igram Total War igre i Rim i Srednji vek da posle nekog vremena kad je vishe vojske na ekranu igra secka:crash:, shta bi to moglo da bude?

Verovatno zato sto ti je slaba graficka.
A i procesor.
Probaj da smanjis detalje ili rezoluciju za pocetak pa vidi da li jos secka.

Smanjeno, secka!!!
A za minimum imam dovoljno!

Overklokuj procesor i grafu , to ce ti delimicno popraviti stvar u igricama.

kad je vishe vojske na ekranu igra secka:crash:
Pa sam si sebi odgovorio: kad je više objekata na ekranu - ima više posla za grafičku i procesor, oni ne uspevaju to da odrade i umesto glatke animacije igra počinje da secka (brzina animacije pada ispod 25 sličica u sekundi).
Dakle moj konačan odgovor je: ILI SHTA! :d
Minimalna i preporučena konfiguacija nisu egzaktni pojmovi. Generalno: minim.konf. bi trebalo da pokrene igru u niskoj rezoluciji sa najnižim detaljima; prep.konf. da omogući "glatko" igranje sa srednjim detaljima.

Slazem se sa ostalima, ali bih stavio akcenat na slabasnog Semprona. Mislim da CPU dolazi do izrazaja, bas u situaciji koju si naveo (vise vojske na ekranu, uz smanjene detalje).

A da uzmem 9600XT256MB ili (ako nadjem) 6600GT AGP, jel bi onda bilo problema?

Oc-uj semprona i lepo dokupi neku jacu kartu , pa pici po toj igrici.

Sigurno je da se pod većim opterećenjem grafička više i greje, ali verovatno nije ništa preko predviđenog.
Meni je na jednom connect3d 9600pro zablokitao ventilator (a da to nisam skontao), pa bi se na ekranu odmah nakon usporenja pojavljivalo i neko đubre. Potom gubitak slike (neke plave linijice preko celog ekrana) i zakucavanje.
Ako osim usporenja nemaš ove druge simptome najverovatnije je samo snaga (slabost u stvari) hardvera u pitanju, mada proveri i ventilator :d

Nazad
Vrh Dno