Šta je novo?

9600 i jos ponesto...

StarLight

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Razmisljam o novoj video kartici, citao sam prethodne postove po forumu i neke reviewe, no jos uvek sam u nedoumici. Da li pazariti radeon 9600 non-pro ili pak neki Ti4200, imajuci u vidu da ce kartica ici u stari KT7E sa 1600+ procesorom? Cene su priblizne za ova dva modela, prevashodno me brine moguca nekompatibilnost radeona sa plocom... Da neko mozda nema iskustva? :eek:

Neznam kolko ce ti pomoci ali meni 9500Pro se mnogo lepo slaze sa Chaintech 7AJA plocom i Athlonom 900 .
98% novih igara mogu igrati u 1600x1200 sa svim detaljima !

bakee je napisao(la):
Neznam kolko ce ti pomoci ali meni 9500Pro se mnogo lepo slaze sa Chaintech 7AJA plocom i Athlonom 900 .
98% novih igara mogu igrati u 1600x1200 sa svim detaljima !

EEEJ,dokle valjanje neistina dosezu uvezi ati kartica.Nemoze na toj masini da se igra unreal 2 u toj rezoluciji.Ni elit force 2 i jos podosta naslova i noviji a stariji pa i alijen 2 je diskutabilan.Objasni coveku da verovatno igras strategije i da zbog toga mozes da igras skoro sve.Najvaznije je da se covek pravilno informise,da se nebi neprijatno iznenadio.Tvoja rezolucija za FPS igre je od 800x600 do 1024x786.
Pozdrav

E sad ovako !
Toliko se bas i ne igram (posto imam brata koji odradjuje taj deo posla)
,ali npr. Matrix,Cmr,Raven Shield,GTA Vice City,Race Driver koje sam ja probao i rade !!!
A strategije uopste ne igram !

ja takodje imam radeona 9500pro +celeron 1200Mhz+512 SDR i unreal2 mi radi u 1024*768 sa FULL DETALJIMA, naravno rade i sve ostale igre ali nisam probao u 1600 zato sto moj monitor ne podrzava tolike rezolucije :D

Pozdrav

LUC1FER je napisao(la):
ja takodje imam radeona 9500pro +celeron 1200Mhz+512 SDR i unreal2 mi radi u 1024*768 sa FULL DETALJIMA, naravno rade i sve ostale igre ali nisam probao u 1600 zato sto moj monitor ne podrzava tolike rezolucije :D

Pozdrav
Koliko MB rama imas na tom 9500pro, ako nije tajna ?

Ja imam 9700 kloknutu kao pro i xp 1700@xp2400 i 256 ddr.I unreal tournament na maximalnim setovanjima na 1024x768 pomalo secka i igra nije glatka.A sa tvojom 9500 pro i sdramom.Izvini nesto bas i neverujem.Naravno pricam o 32 bitnoj paleti boja.

Space je napisao(la):
Ja imam 9700 kloknutu kao pro i xp 1700@xp2400 i 256 ddr.I unreal tournament na maximalnim setovanjima na 1024x768 pomalo secka i igra nije glatka.A sa tvojom 9500 pro i sdramom.Izvini nesto bas i neverujem.Naravno pricam o 32 bitnoj paleti boja.

Mnogo je smesno da ljudima prebacujes da nemaju pojma ili da izmishlaju o performansama, a ti potrosis silne pare na 9700 kartu, a ostanes sa 256 Mb RAM memorije, i ne znas da ti secka zbog toga. :mrgreen: :mrgreen:

Hmmm.... :eye:
Da preformulisem pitanje, s obzirom da je tema otisla u sasvim drugom pravcu: Radeon 9600 non-pro vs. Ti 4200 8x. Koju karticu pazariti ?

Znam da je zbog memorije ali to ceka sledeci apgrejd.Za sad i ovako radi

danas sam uzeo Connect3D Radeon 9600 nonpro i probao na KT7A ploci i shipak - ne radi... BTW, ova karta 'ladno nema prikljucak za napajanje pa verovatno zbog toga ne radi... takodje ni Gigabyte Radeon 9000 ne radi... a na istoj ploci je Abit Siluro Ti4200 radio bez problema.

valjda sam pomogao

pozdrav,

nikola

Pa nema prikljucak jer joj i ne treba :mrgreen:

pa i nije bas da joj ne treba dodatno napajanje... na ploci je ostavljeno mesto da se stavi prikljucak za napajanje, samo njega nema. mogao sam u principu da lemim kablove direktno na kartu, al' nisam hteo da se igram sa 110€...

e da, jos cudnije je sto na kutiji pise da je za 9600 seriju NEOPHODNO dodatno napajanje...

veoma sumnjiva karta, cuo sam i da se lose klokuje, to je sigurno zbog nedostatka gore pomenutog prikljucka koji bi sigurno doneo dodatnu stabilnost pri OC.

Ni u jednom testu 9600 kartica nisam video da im treba dodatno napajanje. Za Sapphire 9600Pro definitivno ne treba (nju imam). NonPro modeli cesto nemaju ni aktivno hladjenje. Verovatnije je da je taj prikljucak za ventilator koji (pretpostavljam) ta karta nema.
Fora je da su 9600 cipovi prvi ATI-jevi radjeni u 0.13 mikrona i da se zbog toga znatno manje greju ( = treba im manje struje)

xection je napisao(la):
danas sam uzeo Connect3D Radeon 9600 nonpro i probao na KT7A ploci i shipak - ne radi... BTW, ova karta 'ladno nema prikljucak za napajanje pa verovatno zbog toga ne radi... takodje ni Gigabyte Radeon 9000 ne radi... a na istoj ploci je Abit Siluro Ti4200 radio bez problema.

valjda sam pomogao

pozdrav,

nikola

Daj ti tu kartu da je probam na Abit KT7E. Cesh vidish da ce da radi.
Nisam probao taj model, ali su kod mene radile 9000, 9000Pro, GF3Ti i GF4Ti, tako da mi je to malo chudno. Kod tebe ne radi ni 9000, a meni je Connect3D u mashini vec 3 meseca.

kartu sam vratio... imas je u bel computers po finoj ceni...

inace connect3d u zivotu vise necu da vidim blizu svog kompjutera - nisu u stanju ni normalnu kutiju da naprave... ko zna kakve su im onda kartice.

iako sam ljubitelj ATI-ja, moracu da predjem na FX 5200 :(

Taj Connect3d 9600 sam probao i odlicna je karta za te pare. Dodatno napajanje se nigde ne spominje, ali se spominje da je 300w minimum.
Inace karta je na mojoj masini postigla 8894 u 3dmarku2001 (GF4Ti4200 ima 12069) , a u 3dmarku2003 daje 2422 (GF4Ti4200 daje 1408)

xection je napisao(la):
pa i nije bas da joj ne treba dodatno napajanje... na ploci je ostavljeno mesto da se stavi prikljucak za napajanje, samo njega nema. mogao sam u principu da lemim kablove direktno na kartu, al' nisam hteo da se igram sa 110€...

e da, jos cudnije je sto na kutiji pise da je za 9600 seriju NEOPHODNO dodatno napajanje...

veoma sumnjiva karta, cuo sam i da se lose klokuje, to je sigurno zbog nedostatka gore pomenutog prikljucka koji bi sigurno doneo dodatnu stabilnost pri OC.

Naravno da ima mesto za prikljucak, kada se ista stampana ploca koristi i za 9600pro, koji ima dodatno napajanje.

Nema ni 9600pro konektor za dodatno napajanje.

Moguce da je to mesto za konektor tu za neku 9600pro ultra verziju ili kako je nazovu, koja ce imate veci clock od 9600pro pa ce joj trebati vise struje.

Zaista, nema?!?

http://www.digit-life.com/articles2/radeon/r9600pro.html#p2

xection je napisao(la):
kartu sam vratio... imas je u bel computers po finoj ceni...

inace connect3d u zivotu vise necu da vidim blizu svog kompjutera - nisu u stanju ni normalnu kutiju da naprave... ko zna kakve su im onda kartice.

iako sam ljubitelj ATI-ja, moracu da predjem na FX 5200 :(

Moj Connect3D je na crvenom PCB-u i ima Samsung memoriju.
Savrsheno radi, ima odlican 2D, tako da mi ta zapazanja sa kutijom nisu jasna. Posto mi je karta full pack imam i kutiju i ostale stvarchice i to sve lepo izgleda.

notax je napisao(la):
...

Moj Connect3D je na crvenom PCB-u i ima Samsung memoriju.
Savrsheno radi, ima odlican 2D, tako da mi ta zapazanja sa kutijom nisu jasna. Posto mi je karta full pack imam i kutiju i ostale stvarchice i to sve lepo izgleda.

pa onda uzmi kutiju i procitaj sta pise: "Radeon 9600 serija zahteva dodatno napajanje..."

a na karti nema prikljucka.

ja sam kupio kartu u kutiji (cak je preko bio i celofan) i otvorio je tek kad sam dosao kuci. da sam znao da nema prikljucka ne bi je ni uzimao!

xection je napisao(la):
...

pa onda uzmi kutiju i procitaj sta pise: "Radeon 9600 serija zahteva dodatno napajanje..."

a na karti nema prikljucka.

ja sam kupio kartu u kutiji (cak je preko bio i celofan) i otvorio je tek kad sam dosao kuci. da sam znao da nema prikljucka ne bi je ni uzimao!

Pre tog posta koji si komentarisao, napisao sam da mi je u mashini model 9000, tako da se moj komentar odnosi na tvoju generalizaciju Connect 3D firme. 9000 model je dobro odradjen i pakovanje je OK, a model 9600 nisam video. Verovatno si u pravu. Ja bih licno pojurio HIS ili Sapphire. Mnogo mi se svidja ta varijanta sa pasivnim hladjenjem samo ne znam kako to shljaka. Videcemo sta ce reci oni koji su ih pazarili.

Nazad
Vrh Dno