Šta je novo?

9600 i Igre

Markonbg

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2008
Poena
301
Pozdrav svima,
planiram da kupim GeForce9600.Cuo sam da se kod nje pojavljuje "black screen" tokom igranja igara.Prvi kao primer je World of Warcraft i Warcraft3(Blizzardove igre),posto neigram nista drugo sto mi je toliko bitno za ove igre sam sto 100% da se 9600 "crashuje". Crasha se moze desiti random(svakig 5min a nekad moze se igrati ceo dan i nista).Do ovog saznanja sam dosao putem stanih foruma.

Pa sada molio bi ljude koji imaju Geforce9600 da napisu njihovo iskustvo u vezi ove kartice.

PS:Zelim konkretne odgovore,a ne misljenja nekih ljudi sta bi drugo mogao da kupim kako se moze resiti problem i sta su citali na forumima.Samo misljenje ljudi koji imaju 9600.Hvala unapred.

Pozdrav svima,
planiram da kupim GeForce9600.Cuo sam da se kod nje pojavljuje "black screen" tokom igranja igara.Prvi kao primer je World of Warcraft i Warcraft3(Blizzardove igre),posto neigram nista drugo sto mi je toliko bitno za ove igre sam sto 100% da se 9600 "crashuje". Crasha se moze desiti random(svakig 5min a nekad moze se igrati ceo dan i nista).Do ovog saznanja sam dosao putem stanih foruma.

Pa sada molio bi ljude koji imaju Geforce9600 da napisu njihovo iskustvo u vezi ove kartice.

PS:Zelim konkretne odgovore,a ne misljenja nekih ljudi sta bi drugo mogao da kupim kako se moze resiti problem i sta su citali na forumima.Samo misljenje ljudi koji imaju 9600.Hvala unapred.

Gde si to prochitao ?? Glupost... Ako se crashuje znachi da:

-grafichka nije ispravna
-napajanje je preslabo
-zabagovan windows
-neki konflikt drivera

P.S. Dobrodoshao na Benchmark forum. :)

Uzmi je slobodno i uzivaj ili ako mozesh da se ispruzish josh malo uzmi ATI 4850 koja je nekih 30 € skuplja a nekih 50 % brza od 9600GT

:wave:
-.....

Poslednja izmena:
@Markonbg
То би било као кад би рекао "Сваки Југо експлодира, кад дође до 150км/х.", док је истина да уствари пукне само по неки :).

Samo po neki i stigne do te brzine :D

I sklizla vam je tema u off :p

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

ja nemam 9600 i moram da ti dam predlog šta drugo da kupiš, iako si napisao da ti takav predlog ne treba. ako igraš wow i w3, da uzmeš tri puta jeftiniju karticu opet bi se naigrao. 9600 bi ti možda trebao kad bi imao quad hd monitor od 60", a ako ćeš je koristiti samo za blizzardove igre onda ti je to čisto bacanje para. to je moje mišljenje, pa makar ne bio u pravu.

a ako već bacaš pare, onda baci još malo za 4850, jer je toliko bolji da to nije fer prema nvidiji(iako mrzim nvidiu).
http://www.jakovsistem.com/shop/ind...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27
za 135e nema bolje, a takođe nema nigde osim u ovoj prodavnici za te pare, svuda je oko 15000.

Ja imam 9600 GT i nisam se naigrao novih igara u nekim slavnim rezuolucijama. Imam 24" monitor a ta karta ni iz bliza ne može da tera nativnu rezoluciju. Primera radi Lost Planet se (pod punim detaljima) u odredjenim scenama jedva vrteo na 1024x768, framerate se vukao po podu, a sama igra prijavljivala kako mi je grafička slaba. Realno nove igre na većim monitorima se mogu igrati solidno, čak ne sjajno, nego solidno tek na nekim 3x SLi sistemima, koji naravno nerealno koštaju.

Tako da ne kontam smisao uzimanja slabijih kartica osim ako ćeš igrati neke retro igre. Uzmi najjače za koliko imaš para.

Slazem se za ono najjace ako imas para,ali sto govoris za Lost PLanet drug se nije vukla na nativnoj rezoluciji 22'' monitora ni malo u full-u,tako da..Doduse on je imao Athlon 4800+ X2 mozda zato

Gde sam cuo?Pa svaki peti nema taj problem.Potrazite malo po stranim forumima...A evo domacis linkova http://www.klanrur.co.yu/forum/index.php?showtopic=50850 Replay koji je dan zheggy ,http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=31704 .Koliko sam primetop od 4 konkretna odgovora kod 2 se desava Crash znaci 50-50% da kupim losu neispravnu.Veliki rizik jel da?

Kad smo vec kod saveta...u beloj tehnici vazi staro pravilo koliko para toliko muzike.A ja nevidim nesto bolje od GeForce 9600GT Sonic, PCIE2.0, 512MB GDDR3, 256bit, 700/2000MHz za 130e,tako da mi nije uopste jasno zasto me odgovarate da je kupite.Jedino da opljckam banku pa da kupim neki po vasem misljenu imba proizvod...

Pa da ponovim zanimaju me odgovori ljudi koji imaju tu graficku a ne nekih "naucnika".Suzdrzite se molim vas.Znaci DA imam problem NE nemam problem,a pri tom imas 9600.Hvala

Ja imam 9600 GT i nisam se naigrao novih igara u nekim slavnim rezuolucijama. Imam 24" monitor a ta karta ni iz bliza ne može da tera nativnu rezoluciju. Primera radi Lost Planet se (pod punim detaljima) u odredjenim scenama jedva vrteo na 1024x768, framerate se vukao po podu, a sama igra prijavljivala kako mi je grafička slaba. Realno nove igre na većim monitorima se mogu igrati solidno, čak ne sjajno, nego solidno tek na nekim 3x SLi sistemima, koji naravno nerealno koštaju.

Tako da ne kontam smisao uzimanja slabijih kartica osim ako ćeš igrati neke retro igre. Uzmi najjače za koliko imaš para.

Cekaj cekaj, ne mozes lost planet na max na 1024x768.. Tebe nesto kolje.. Ja sam Crysis vrteo na max u svim scena na 1024x768!

evo ti opet link
http://www.jakovsistem.com/shop/ind...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27

skuplja je samo 5 eura, a dosta je bolja, dovoljno bolja da ne žališ tih pet evrića a što je najvažnije radi wow sa njom bez ikakvih problema, možeš čak i da ga igraš na lcd tv-u ako imaš naravno sa sve zvukom preko hdmi-ja a ne kao na tom geforceu gde moraš dobro da se jebavaš sa matičnom da bi ti zvuk proradio preko hdmi-ja. a i btw. ako malo potražiš tu 9600 možeš naći i za 100-110 eura. 130 je stara cena.
i šta si navalio na tu 9600 kad znaš da ima problema sa igricama koje igraš. igrao bi wow sa 9600, znaš da izbacuje black screen i opet bi je kupio iako znaš da ćeš se samo *****avati sa karticom jer ti igra neće raditi. ja tu ne vidim logiku, zašto ne bi uzeo 4850 koja je 400 dinara skuplja + 200 za dostavu ako ne živiš u nišu.

i da uglavnom i u inostranstvu imaju iste probleme sa wow-om i 9600, nije samo kod nas. zato ko god ima wow zaobilazi ovu karticu.

Cekaj cekaj, ne mozes lost planet na max na 1024x768.. Tebe nesto kolje.. Ja sam Crysis vrteo na max u svim scena na 1024x768!
pa naravno kad ima venice :)

kod mene na 19" svaka igra u native radi na high (crysis sve na high ali u 1024x768), ovo radi znaci da ima dobar fps za ugodno igranje

Uzmi ti lepo 4850 ili ako baš nije dogorelo sačekaj da izbace modele sa boljim hlađenjem i uživaj.
9600gt je bila best buy pre mesec dana, sada za te pare imaš mnogo bolju kartu, ne znam što si toliko zapeo.

Auuu, pa sa tim procesorom kontam da ne možeš ni 50% snage da izvučeš iz 9600GT, veruj ne veruj ali tako je i otud i tvoje razočaranje.

Izvini ali imam isto 9600GT sa Core 2 Duo na 3.2ghz i igrao sam Lost Planet na 1680x1050 sve na high i imao sam oko 35-50 fps i poprilicno je bilo igrivo,ako tebi ne radi na 1024x768 sta da ti kazem,procesor ti je ocaj ili ti nesto ne valja.

Zakljucak,sa bilo kojim Core2Duo 3+ Ghz i 9600GT je sasvim dovoljno za sve danasnje naslove,jedina kartica koja postaje bolji best buy od 9600GT je radeon 4850,ali on je nesto skuplji.

marko mani dushmane :d ja je eto imam i igram WoW i Warcraft 3 bez ikakvih problema... nije mi nijednom do sad crashovala i jedna igra... za ovih nedelju dana :D
a wow sam igrao mozhda jedno 10-20 sati ;)

Pa jedino da je do procesora. Mada mi je to sumnjivo. Znači vrtela se igra na jedno 25 frejmova, a kad dodje do ona 2 crva, padne na 3 fpsa. Bedno. Sad malo mi je to sumnjivo oko procesora, igre i inace koriste samo 1 jezgro.

^Bilo nekad, sa Venice-om vise nema igranja u novim naslovima...Na primer, Pro Street je skoro duplirao frejmazu (sa msi 7900GTO) kad sam presao sa Venicea 3000 na ovog quada.

1. to za krashovanje je cista glupost kolega ima duze vrijeme 9600gt i igra samo wow (bukvalno), a pablo ti je lepo rekao sta je problem:
-grafichka nije ispravna
-napajanje je preslabo
-zabagovan windows
-neki konflikt drivera

2. 9600GT mora da cupa lost planet, tako da je jedino objasnjenje slab procesor

Nazad
Vrh Dno