Šta je novo?

9550ge

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ajde ovako.....
Imam Asus 9550ge\neshto, pa rekoh da pitam profesionalce.....
posto widoh neke abnormalne Clock-ove KAKO JA TO DA POSTIGNEM?????
meni je po defaultu(kaze Rage3d) 249.75/195.75, a mogu da ga kloknem do 337.5/254.25... a kako da postignem onih 400, 480.....

od cat5.3(pa 5.4 i sad 5.5) imam nekih problema.... na 3d marku 2005, swat 4, max payne 2, HL2, Far cry, i jos po nekim igrama mi se umesto svetla, oruzja hud-a, javljaju nemi shugawi pravougaonici..... ali mi dize po nekih 200 poena na testovima.....

sta vi mislite, koji program za clock, koje drajvere, zashto mi se ono desava????

( sta mislite o cat4.9 beta doom3hotfix po meni najbolji do sada...)

ajde bwe ljudi, ne mogu spawam uwece......

i da koji su to OMEGA driveri???

...a mozda tvoja karta jednostavno nece da se igra... :d

a shto do 5.1???????
sta ako uzmem novije?????

Crazzy™DJ je napisao(la):
meni je po defaultu(kaze Rage3d) 249.75/195.75, a mogu da ga kloknem do 337.5/254.25... a kako da postignem onih 400, 480.....
pa zar tih 254.25 ne predstavljaju 508.5mhz ddr
ako pricamo o memoriji

Filo je napisao(la):
pa zar tih 254.25 ne predstavljaju 508.5mhz ddr
ako pricamo o memoriji

I ja to tako kapiram. To, kao prvo, uopste nije malo. Verovatno je i previshe jer ako se oruzje u FC pretvara u kvadrat, pravougaonik i slicno, a gpu ti nije na preko 400, samo do memorije moze i da bude. Neki su nagruvali mem. na 300, ali nije svako te srece...

Idi na www.techpowerup.com , skini softmod drajvere (po meni sigurnje nego Omega), skini AtiTool sa istog sajta i onda bi i gpu preko AtiTool-a morao da se nasvira preko 400. Razmisljaj i o hladjenju...

xexe, xladjenje....... huh.....

hey, i omega ima softmod..... da probam to??????

Poenta mog posta nije u softmod-u, nego u AtiTool-u. Te drajvere sam ti samo predlozio zato sto ih moj ortak koristi (ja sam mu ih i dao prvi put) i nikad nije imao problema. Koliko ja kapiram, to je najblize resenje Catalyst drajverima, a da je omogucen overklok za tvoju graficku.

Meni su Omega gasili monitor na trenutak kad se dize Windows i kad izlazim iz neke igre, a monitor je bas bucan kad ga tako secne. Meni se jednostavno nije svidjao taj zvuk i od tad sam bio na modovanim drajverima sa gore pomenutog sajta...

mitarus je napisao(la):
...Koliko ja kapiram, to je najblize resenje Catalyst drajverima...

Tačno, Omega drajveri imju malo više "optimizacija" tj malo krupnije / obuhvatnije od SoftMod. Baš zbog toga Omega ostvaruje 1-5% prednosti od SoftMod u (aktuelnim) igrama...

Nazad
Vrh Dno