Šta je novo?

9550 td/ge - Bucan hladnjak

Sergio Inc

Slavan
Učlanjen(a)
21.07.2005
Poena
304
Imam Asus 9550 td/ge 128. Pre par dana pocela je da se javlja buka iz kucista. Nakon otvaranja istog, ustanovio sam da zvuk nalik struganju proizvodi hladnjak graficke karte. Probao sam da ga skinem i ocistim ali nisam uspeo jer je pricvrscen sa dva fiksatora koje je, po meni (a mozda gresim) nemoguci skinuti jer nisu obicni srafovi vec neke feder fore, pa sam se plasio da ne ostetim plocu. Da li je ko imao slicna iskustva i kako da resim problem?

ma samo stisni vrh sa druge strane graficke...malo jace ali ne divljacki
poz

koristi pincetu!podmazi sa wd40 sprejom ,to zna da pomogne,ili na kraju kupi neki kuler npr titan ima te kulere za chipsetove,koji se bez problema mogu montirati na tvoju grafichku jel imaju vishe metalnih plochica sa razlichitim razmacima za te dve rupe!
Poz

Hladnjaci na tim kartama su shit. Moj savet ti je odma menjaj i posle primene wd40 ce ti se vratiti vrlo brzo problem! Imas da nadjes mislim u mbsoftu neki najjeftiniji titan sa hladnjacima za memoriju. Mislim da je oko 700din.

Slučajno imam tu karticu. Isto se kuler čuo. Pa sam nosio u servis da mi podmažu. Podmazivali jednom, drugi put... Na kraju sam pitao koliko to puta mora da se podmazuje pošto se jako čuje ako se ne podmaže, a troši više ulja nego motor za traktor. I na kraju mi serviser reče da su im to jako problematični kuleri i da ću morati da ga podmazujem sve dok ne crkne i onda da kupim novi :D
Znači menjaj to đubre od kulera i kupi neki fin bakarni. Nisu skuplji od 10e

Nazad
Vrh Dno