@zoka
Paz' vako: odes na bios.techpowerup.com i tamo prema tipu i velicini memorije na toj tvojoj 9550GE (Samsung, Hynix,...) i obavezno prema tajmingu (x.x ns) odaberes odgovarajuci bios od 9600pro serije! Onda nabavis atiflash i radis ovo:
• Reboot your computer with the boot disk and run atiflash -s 0 oldbios.bin to save your old bios just in case you might need it at a later time.
• Now run atiflash -p 0 newbios.bin Replace newbios.bin with the filename of the downloaded bios file.
• If you are trying to flash a bios for a different card then you will get a security warning that the bios does not match your card. If you are absolutely sure that the bios is compatible you can use the -f parameter to force flashing. For example atiflash -f -p 0 bios.bin
• Reboot your computer
• Done
Bios moze biti bilo kojeg proizvodjaca, ali je bitno da odgovara prema tipu memorijskih cipova na tvojoj kartici. Npr. na mojoj (bivsoj) asusovoj 9550ge su bili hynixi 5.0ns, 128Mb i prema njoj sam nasao bios za 9600pro - mislim da je bio od Gigabyte-a. Flashas ga i onda u ati tool-u u win jos nafrljis malo freq od gpu-a i mem i da vidis veselja

Dobijes 9600xt za 20min posla (ako ne znas, bolje da ti pokaze netko tko zna!). Sa navedenim je moja dosla od 7500 3dmarka01 na 12500, a u 03 je davala oko 4000. Sve je to izvedivo jer je pcb od 9550ge i 9600 isti :smoke: