Šta je novo?

9550 GE vs 9600 GE

goran73

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2005
Poena
304
Obe kartice su by Asus. Interesuje me da li je 9600 GE bolja od 9550 GE (pošto je razlika u ceni nekih 15 EU). Šta biste mi Vi preporučili da uzmem između ovih kartica? Hvala. Goran.

GE?? da nije SE(nemoj da uzimas se jer imaju sporije magistrale) a po meni je u svakom slucaju bolja 9600 idi na www.asus.com

Razlika je u clock-u gpu-a. 9550GE radi na 250, a 9600GE na 325. Znaci na default-u je bolja 9600 a sto se tice OC ne verujem da postoji razlika ...

voodo0 je napisao(la):
GE?? da nije SE(nemoj da uzimas se jer imaju sporije magistrale) a po meni je u svakom slucaju bolja 9600 idi na www.asus.com

Kartice koje imaju sufiks SE u svom nazivu su sporije varijante, a ASUS u svojoj ponudi ima neke modele grafickih kartica kojima dodaje sufiks GE (skraceno od Gamer Edition) i one rade na nesto visim taktovima od fabrickih.

Radeon 9550GE radi na default fabrickim taktovima(tako da ovaj GE nema nesto vece frekvencije od fabrickih), a ja bi u ovom slucaju uzeo jeftiniju jer obe mogu dobro da se klokuju(jedino ako ti upadne neki krsh primerak) i tu su negde kada se klokuju, jer obe bi trebalo da lepo rade na barem 400/230 a uz malo srece i vise.

Poslednja izmena:
The pocetnik je napisao(la):
Radeon 9550GE radi na default fabrickim taktovima(tako da ovaj GE nema nesto vece frekvencije od fabrickih).

Ako je tako izvinjavam se na dezinformaciji. Pozdrav. :wave:

pnjaf je napisao(la):
Razlika je u clock-u gpu-a. 9550GE radi na 250, a 9600GE na 325. Znaci na default-u je bolja 9600 a sto se tice OC ne verujem da postoji razlika ...

Razlika bi trebala biti i u Vol. VPU-a i DDR-a, u korist 9600GE, tako da bi trebalo biti bolji OC-er... Nisam je probao ali verujem da je tako...

Nazad
Vrh Dno