Šta je novo?

9500 pro his excalibur + amd 2400+!!!

Jao Broz koja si ti cepidlaka dal je fsb ili fbs pa svi znamo na sta se misli... il mozda tebi treba i spelovat da bi razumeo:)
Koji ti je cpu 13mikrona ili 18?

Broz je napisao(la):
Predlazem da se kod nas prvi put na netu uvede default 3dmark 1024@32 sa 2xAA i 2xAniso. i tako cemo mi sa nV kartama najbolje videti kakva su kesa iste:)

Je li bre a sta ce ti 2xAA i 2xAniso, kao dobices sliku do jaja ili ti je to opravdanje za bacanje para na 9700. Ukljucivao ja to sve i zakljucio da je ziva glupost, kad se igram nemam vremena da obracam paznju na neke sitne detalje i beznacajna poboljsanja slike. Igras neku pucacinu i gledas kako da sacuvas zivu glavu i treba jos da imas vremena da gledas detalje. :beat: Jel postoji neka igra koju ne mozes da teras sa Ti4200, ja mislim da jos nema takve, a 9700 ce biti dobra kupovina kad padne na 200€ i ispod toga i kad napisu drajvere za Ati-ja koji ce funkcionisati sa svim igrama. Ovo je samo moje skromno misljenje i predlog da ne bacas pare dzabe. :wave;

Aca je napisao(la):
Je li bre a sta ce ti 2xAA i 2xAniso, kao dobices sliku do jaja ili ti je to opravdanje za bacanje para na 9700. Ukljucivao ja to sve i zakljucio da je ziva glupost, kad se igram nemam vremena da obracam paznju na neke sitne detalje i beznacajna poboljsanja slike. Igras neku pucacinu i gledas kako da sacuvas zivu glavu i treba jos da imas vremena da gledas detalje. :beat: Jel postoji neka igra koju ne mozes da teras sa Ti4200, ja mislim da jos nema takve, a 9700 ce biti dobra kupovina kad padne na 200€ i ispod toga i kad napisu drajvere za Ati-ja koji ce funkcionisati sa svim igrama. Ovo je samo moje skromno misljenje i predlog da ne bacas pare dzabe. :wave;

E pa onda nisi perfekcionista za grafiku... Ja bih to recimo isto mogao da kazem za zvuk od 1000 evra, u odnosu na Altec Lansing od 250 evra, da ne osecam neku razliku! Ok, slazem se i sam za AA, nepotreban je u 1280x960, ali AnisoFilter je nesto bez cega se apsolutno ne mogu igrati!!!

Eto desilo se i to. Max i ja delimo misljenje posle toliko vremena:) I ja mislim da je AA nepotrebno zagusivanje ali je aniso tako dobra stvar da je to nesto nevidjeno. Toliko je bolja slika da je to dramaticno i vidi se u svakom frejmu igre. Aco, dobro se secam kad smo ranije komentarisali da sam mislio kao i ti sada ali sam misljenje totalno promenio argumentacijom u vidu empirijske verifikacije. Radeon 8500 (po 5 put ovo misem ali nema veze) ima 10 puta bolji prikaz u igrama! Radeon sa 2x aniso ima bolju sliku nego gf3 sa 8x, a isto sam video da su ljudi pisali i po stranim forumima dakle nisam ja poludeo, mislim da je to bilo na guru3d...
DVD kod mene i na radeonu 8500 nema blage veze. Ponovo dramaticna razlika u korist radeona.
I na kraju samo moje misljenje - sve nove kartice daju brdo frejmova. Sada se konacno pocelo raditi najozbiljnije na kvalitetu prikaza. 100 ili 150 frejmova je isto ali kvalitet prikaza je definitivno na strani atija. O drajverima moze da se diskutuje jer je cinjenica da starije igre prave problema sa drajverima i ne rade kako treba. Nisam probao - kazu da je radeon9700 odnosno novi drajveri pisani samo za njega donose bitan pomak napred po tom pitanju. Inace meni se licno ne svidja sto ce gffx zaustei jedan pci prostor.
Drago mi je sto je ati iznenadio nV i nadam se da ce iz ucmalosti u koju su upali izaci jedna vrhunska karta. To je sve jako dobro jer kako bi inace sada gf3 kostao 70$ u usa. nV se kocka na veliko i to moze da im donese ogromnu prednost ali i materijalnu korist. Takodje odsustvo portfolio moze da ih odvuce u kolaps. Papirno lansiranje gffx-a je dobar potez jer delimicno amortizuje ovo ludilo za radeonima. Radeon 9700 kosta sada 230$ i u tom segmentu bi trebalo da se nadje gffxmx(koja oznaka:)), a u tom slucaju cu uvek pre da uzmem radeona...Radeon 9700pro je pao ispod 300$ a nema sanse da toliko kosta nV adut jer znamo da svaka nova karta kosta ~400$. Videcemo sta donosi februar, jer se ocekuje GFFX...

pozdrav Aci:)

byMaX je napisao(la):
E pa onda nisi perfekcionista za grafiku... Ja bih to recimo isto mogao da kazem za zvuk od 1000 evra, u odnosu na Altec Lansing od 250 evra, da ne osecam neku razliku! Ok, slazem se i sam za AA, nepotreban je u 1280x960, ali AnisoFilter je nesto bez cega se apsolutno ne mogu igrati!!!
A bre Max isto mogu i ja tebe da pitam. :D
Koji si ti perfekcionista za grafiku ,a drzis na stolu budjavi 959NF??:hump: :hump:

Broze na dobrom si putu nedaj da te slome,pa i oni ce preci na radeona videces.:cuss:

Ja necu preci (s obzirom da mi u trenutnoj masini ostaje Ti4200), ali u drugu koju kompletiram polako cu staviti Radeon 8500, jer me trenutno kosta oko 72e, za koje pare definitivno ne mogu da uzmem bolju NV kartu. Znam da ce sa njom biti pomalo problema, ali boze moj. Radije bi uzeo neku NV kartu, ali trenutno stanje je takvo. A sto se tice razlike u slici, u 3d-u i DVD-u, mislim da je to malo prenaduvano, s obzirom da sam video kojekakve karte, od Built by ATI, preko powered by ATI i raznih NV, sto brand sto kojekakvih.

Jao bre o cemu vi pricate bre. Danas sam poterao na mom 4200 Rally Sport Challenge(namerno sam uzeo ovu igru jel je svetla sa jednolicni texturama na kojima se jasno vidi kakvo je filtriranje) sa svim na maximumu i bez i JEDINI vizuelni pomak je bio kad sam stavio 1280 sa Quincunix AA-om ili 1024 sa 4xSS (sto je vizuelno apsolutno isto stim sto je 4xSS u 1024 brzi 2x). Anrosopy filter jeste zanimljiv ali u onoj brzini i letelju nema apsolutno nikakve drasticne vizuelne razlike.

15033!!!
Evo stigao nForce 2 Asus...
Malo smo testirali i ima razlike 3dmark 15033, ali na nizem kloku graficke posto ima bagove u slici na kloku na kojem kod abita radi
bez greske (nemam pojma zasto) al nacemo u cemu je problem...
Al i 15033 bez bagova u slici nije lose za pocetak... Da ne zaboravim da kazem da je ovo sa jednom memorijom!!! jer druga jos nije stigla (znaci bez dual chanel)...
Ovih dana stize novi CPU i jos jedna memorija pa se nadam da cu stici do 16000....cheers
P.S. na nForcu mogu da dignem magistralu do 189 cl2 2 2 2 1t
dok sam na abitu kx7-333 sa ovom memorijom mogao do 180 mozda je i to jedan od razloga tolkog ubrzanja....

Da si uzeo Epox-a koji ima regulaciju AGP napona to ti se ne bi desilo, ovako za neki extremni oc se neces preterano sa Asusom usreciti.

Ma asus je ljesra, epox je prava stvar i pokazao se kao daleko najbolji u nforce izvedbi...

Alexandar??? pa kako to mislis da epox imare gulaciju AGP napona???
pa ima je i ASUS ako nisi znao.... a sto se tice fsb sad ga testiram na 211mhz, a sa novim biosom sto sam ga fleshovao pre pet minuta mnogi su na forumu izvukli i do 230mzh sto je sasvim dost za moje potrebe(zasada)....
na 211 mhz fsb mi daje u sandri 3123 i float 2855 sa jednom mem.
a sto se tice bagova u slici mislim da je nesto drugo u pitanju... javicu kad otkrijem sta je problem... Al moji prvi utisci o Asusu su jako dobri...

OK, mozda i ima ali Asus ploce nikada nisu bile oc sampioni za AMD platforme. Tu su uvek bile bolje ploce iz Epox-a i Abit-a. Za FSB oc i nije neki rezultat. KT333 daje bolje rezultate na tom kloku. Bas me interesuje koliko bi se popravila situacija sa dva memorijska modula.

I mene interesuje kolko bi mi davao sa dve memorije, al svi koje znam u su imaju Samsung memorije koje su mega ******... nece na cl2 preko 172... kamoli na ekstremnom podesavanju sto ja koristim... moj winbond 333 (6ns) radi do 211 cl2. Ima neko na prodaju kingston 400 od 5 ns?

DADE je napisao(la):
I mene interesuje kolko bi mi davao sa dve memorije, al svi koje znam u su imaju Samsung memorije koje su mega ******... nece na cl2 preko 172... kamoli na ekstremnom podesavanju sto ja koristim... moj winbond 333 (6ns) radi do 211 cl2. Ima neko na prodaju kingston 400 od 5 ns?

Jesu li to neki Bugarski Samsunzi sto si ti gledao. Evo ovaj kod mene radi na Cas2 3-5-3.

<Mancha>
to i nije lose s obzirom da je i sa jednom memorijom(ja probao) brzi od kt333 kad saberes ubrzanja dobija se lep rezultat.
Aco sto se tice dal su bugarski ili madjarski samsunzi nemam pojma, al znam da nista nevrede, a ako imas neki dobar na prodaju kazi gde ima mene interesuju...

Broz je napisao(la):
Ma asus je ljesra, epox je prava stvar i pokazao se kao daleko najbolji u nforce izvedbi...
Cekaj da malo propustimo NF7-S kroz sake... ;)

DADE je napisao(la):
Aco sto se tice dal su bugarski ili madjarski samsunzi nemam pojma, al znam da nista nevrede, a ako imas neki dobar na prodaju kazi gde ima mene interesuju...
Pa evo ti, bas Aca prodaje (da li jos uvek?) svog shampiona...

Samo da dodam za anizotropno filtriranje da sam ga uocio samo i iskljucivo u pucacinama. Ko igra bilo sta drugo njemu to ne treba.
Pored toga taj efekat je nekako neprirodan. Lepo je diviti se grafici i sl. ali meni je potpuno bezveze da mi detalji izgledaju isto i na 1m ispred i na 20m ispred.
Zakljucak - ukljucio, drzao, probao 20 igara, iskljucio :0

DADE je napisao(la):
<Mancha>
to i nije lose s obzirom da je i sa jednom memorijom(ja probao) brzi od kt333 kad saberes ubrzanja dobija se lep rezultat.

Taj doticni je na prodaju. ;)

moj brat je klokovao toga winbonda na 211mhz 2-2-2 CAS2 3-5-3 je primetno usporavanje memorije:p :p :)

Aco na kom naponu ti je samsung koji radi na 226 cl2? i na kolko maksimalno mhz moze da se potera kad je na 2 2 2 (ne 3 5 3)?
(moja ploca podrzava do 2.8v, a nezelim da je lemim pa me zbog toga interesuje napon)

JFK je napisao(la):
moj brat je klokovao toga winbonda na 211mhz 2-2-2 CAS2 3-5-3 je primetno usporavanje memorije:p :p :)

Ma da usporenje je strasno, skoro kao da si se vratio na 486-icu. :beat: :D :beat:

DADE je napisao(la):
Aco na kom naponu ti je samsung koji radi na 226 cl2? i na kolko maksimalno mhz moze da se potera kad je na 2 2 2 (ne 3 5 3)?
(moja ploca podrzava do 2.8v, a nezelim da je lemim pa me zbog toga interesuje napon)

Radio je na 3V, e sad bas na koliko tacno MHz-a ne znam, ide preko 200. Sa tim tvojim naponom neces ni jednu dobru memoriju nesto ekstra da poteras. Treba ti od 2,8-3,2V. :mig:

Aco kako si uspeo abita naterati da radi na magistrali preko 202???? meni ni sa atijem 9700pro (Built By ati) nije hteo da radi na vise od 205 a da graficka ne poludi a prethodno sam pokusao sa svim gforceovima.

Zamisli koliko bi izgurao od naseg Winbonda da mu dignem napon preko 2.7v??????
POsto prodajes XM3200 5ns ili bar daj abresu opskrbljivacha ako nije tajna????????type; :wave; :wave; :)
(D)

JFK je napisao(la):
Aco kako si uspeo abita naterati da radi na magistrali preko 202???? meni ni sa atijem 9700pro (Built By ati) nije hteo da radi na vise od 205 a da graficka ne poludi a prethodno sam pokusao sa svim gforceovima.

Zamisli koliko bi izgurao od naseg Winbonda da mu dignem napon preko 2.7v??????
POsto prodajes XM3200 5ns ili bar daj abresu opskrbljivacha ako nije tajna????????type; :wave; :wave; :)
(D)
Nisi dobro formulisao pitanje,Aca ne razume bas najbolje te cifre oko 200:D .Trebalo je da ga pitas :"Kako si uspeo preko 230"?:D Tu bi te vec mnogo bolje razumeo.

Pozdrav

Vi me palite ili stvarno ne znate odakle vam memorija(doneo deda mraz iz finske pa da pitam njega) BTW bio sam u najvecem gradu evrope (Paris) i tehnoloski naj jacem (Minken) i svi su me popreko gledali kad bi im spomenuo nesto jace od samsunga 2700 3-3-3 a obisao sam preko 30 radnji gde je bilo opreme koju niste videli ni na privjuima a nisu nista bolje od toga imali.

Kesa je ta evropa naspram toga sta aca moze da dobije od deda mraza
:) :) :)

Dali neko zna koliki je agp na abitu KX7 333 kad je magistrala 220?????

:wave; :wave; :wave; :wave;

JFK je napisao(la):
Teorijski, po Realtek-ovom RTM560-266R clock generatoru, AGP na 73.33 MHz, a PCI na 36.67.
U praksi... God knows!

JFK je napisao(la):
Vi me palite ili stvarno ne znate odakle vam memorija(doneo deda mraz iz finske pa da pitam njega) BTW bio sam u najvecem gradu evrope (Paris) i tehnoloski naj jacem (Minken) i svi su me popreko gledali kad bi im spomenuo nesto jace od samsunga 2700 3-3-3 a obisao sam preko 30 radnji gde je bilo opreme koju niste videli ni na privjuima a nisu nista bolje od toga imali.

Kesa je ta evropa naspram toga sta aca moze da dobije od deda mraza
:) :) :)

:wave; :wave; :wave; :wave;

JFK i DADE lepo vam kazem da narucimo preko onog mustinog iz amerike ocz el ddr ili corsair rekao je tip da ce poslati UPS-om sve, skupi se nas par i gotovo.
Osim ako vas mozda pali(seksualno) da imamo svi kesa memorije,jos malo pa cemo ja i musta sami poruciti ako vi necete

Vrh Dno