Šta je novo?

945p + D805 ili nforce4 + Athlon64

sherman

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2004
Poena
304
Vec oko nedelju dana se dvoumim izmedju ove dve kombinacije i sabiram utiske. Otprilike bi ovako izgledalo:

MSI 945P Neo2-F + D805 (2x2.66GHz) = oko 230 E

ILI

MSI K8N Neo4-F + Athlon64 Venice 3000+ = oko 190 E

????

(znaci mi i tih 40E).

Bio bih zahvalan na savetu i nekom kratkom objasnjenju zasto bas to. Napominjem da bih racunar uglavnom koristio za igre, bez nekog komplikovanog rada u programima (pomalo web dizajn, pomalo maya, pomalo ovo, pomalo ono...). Hvala unapred.

Venice!
D805 samo i iskljucivo ako ti treba dual core za recimo ozbiljan 3D modeling posao ili ako hoces da radis authoring DVD-a i da se igras ili radis istovremeno i sl.

mitic je napisao(la):
Venice!
D805 samo i iskljucivo ako ti treba dual core za recimo ozbiljan 3D modeling posao ili ako hoces da radis authoring DVD-a i da se igras ili radis istovremeno i sl.

Heh, daleko je D805 od takve primene... Presporo je to za ozbiljnu primenu.

Opet ja kao neka baba ponavljam :D
Ukoliko se odlucis za varijantu Intel 805-ica ne pasuje na MSI 945P Neo2-F plocu. Znaci MSI ni slucajno. Pogledaj neki Asus ili Gigabyte.....

delimir je napisao(la):
Heh, daleko je D805 od takve primene... Presporo je to za ozbiljnu primenu.
pa kad se klokne na >3.6GHz postaje ozbiljan igrac;)...daleko da je prespor za tu primenu....ne kazem da je sad neki vrh ali....

Poslednja izmena:
Joj, izgleda da cu na kraju morati da odustanem i od venica i od 805-ice, a uzeo bih nesto ovako:

mb :: Asus K8n4-e
proc :: Sempron 64 2800+
mem :: Corsair Value DDR400 cl2.5 (2X512MB)
graf :: MSI 7600gt 256mb ddr3
psu :: da l' ce biti dovoljno lc power 350W ??(odose pare na ostalo :( )

Posto ne verujem da cu se vise predomisljati, koliki vek trajanja biste dali ovakvoj konfi kada su u pitanju igre (sempron bi verovatno bio overklokovan, tj. sigurno :d ) ?

napajanje od 350w ti necje biti dovoljno,gledao sam na par siteova i pise napajanje od min. 400w za novije generacije nVidia kartica(a tu spada i 7600gt) pogotovo sto cjes jos klokovati proc a to vuce vise struje nego default
a sto se tice veka trajanja,sve zavisi koliko ti je bitna grafika u igrama,koji zanrovi te interesuju posto trke i FPSovi graficki najzahtevniji,ali da kazem da cjes mocji nekih 8 meseci lepo da igras igre,bez vecjih poteskocja sa novijim naslovima,mada bih ti savetovao da kasnije uzmes jos 1GB rama.

Poslednja izmena:
Ja sam na skrnavom chief-u od 350W terao A64 3000+ @ 2.5GHz , 3 modula DDR400 isto OC , jednu optiku, 2 harda i 6800GS koji je takodje OC, tako da ce to svakako moci a da li ce savest vlasnika nove masine biti mirna, to vec zavisi od vlasnika :p

sherman je napisao(la):
...
psu :: da l' ce biti dovoljno lc power 350W ??(odose pare na ostalo :( )
...
Biće to sasvim dovoljno!

Nazad
Vrh Dno