Šta je novo?

945P cipset i brisanje particija

Vlada

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
620
Dakle, sastavio sam dve konfiguracije sa Gigabyte GA-945P-S3 pločama (jedna je v2.0 a druga v3.3) i isto se dešava. Uz pomoć FDISK-a sam napravio particije (i onda pri instalaciji formatiram sistemsku a ostale po instalaciji OS-a, kao što uvek i radim i što je uvek funkcionisalo) međutim pri BOOT-u sa instalacionog CD-a WinXP ne vide se particije. Nema veze, napraviću particije iz instalacije XP-a. Tako sam i uradio i sve je funkcionisalo OK, pomislio sam da je nešto poludelo trenutno i nisam pridavao značaja obzirom da komp radi OK. Kada sam i drugu mašinu sastavljao opet isti problem. Eksperimenta radi, nakon instalacije i particionisanja u XP-u ponovo bootujem sa instalacionog diska XP-a i ponovo ne vidi (nijednu) particiju. I ono što je najinteresantnije, posle restarta neće da se podigne sistem, dakle, kao da je izbrisao sve particije. Koliko vidim u pitanju je ili problem sa 945P čipsetom ili Gigabyte nešto nije korektno odradio. Obe ploče sa najsvežijim bios-ima, na jednom kompu je Maxtor SATA 320 GB a na drugom WD SATA 320 GB (ne verujem da je do diskova). Ima li neko ideju šta pravi problem i kako ga rešiti?

Poslednja izmena:
Tek sam se sada setio. Da nije neophodna disketa sa Intel AHCI drajverima? Probaću popodne pa javljam rezultat.

Isprobao sam, definitivno je neophodno imati disketu sa AHCI drajverima.

Nazad
Vrh Dno