Dakle, sastavio sam dve konfiguracije sa Gigabyte GA-945P-S3 pločama (jedna je v2.0 a druga v3.3) i isto se dešava. Uz pomoć FDISK-a sam napravio particije (i onda pri instalaciji formatiram sistemsku a ostale po instalaciji OS-a, kao što uvek i radim i što je uvek funkcionisalo) međutim pri BOOT-u sa instalacionog CD-a WinXP ne vide se particije. Nema veze, napraviću particije iz instalacije XP-a. Tako sam i uradio i sve je funkcionisalo OK, pomislio sam da je nešto poludelo trenutno i nisam pridavao značaja obzirom da komp radi OK. Kada sam i drugu mašinu sastavljao opet isti problem. Eksperimenta radi, nakon instalacije i particionisanja u XP-u ponovo bootujem sa instalacionog diska XP-a i ponovo ne vidi (nijednu) particiju. I ono što je najinteresantnije, posle restarta neće da se podigne sistem, dakle, kao da je izbrisao sve particije. Koliko vidim u pitanju je ili problem sa 945P čipsetom ili Gigabyte nešto nije korektno odradio. Obe ploče sa najsvežijim bios-ima, na jednom kompu je Maxtor SATA 320 GB a na drugom WD SATA 320 GB (ne verujem da je do diskova). Ima li neko ideju šta pravi problem i kako ga rešiti?
Poslednja izmena: