Šta je novo?

9200 na udaru

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
imam jednu kantu na poslu koja me mnogo nervira bazirana je na celeronu na 2 ghz, abit bh7 ploca dtk memorija i club 3d ati 9200 punokrvan. i sve mi igrice seckaju da ne mogu da ih igram. U control panelu mi recimo kaze da je iskljucena agp brzina. nije mi jasno samo kako. inace na njemu je winxp pro. da li je moguce da je ploca nesto neispravna ili sama graficka. cackao sam svasta po biosu i opet isto.

Probaj da reinstaliras DirectX i drajvere za graficku i plocu.

ma probao i sve directx i nove i stare drajvere za graficku i opet isto

Sta podrazumevas pod tim "sve igre" mi seckaju? Jer ako ti seckaju igre tipa Far Cry ili eventualno Colin McRae 04 onda bolje ne mozes da ocekujes od te karte (ili da spustis setovanja na LOW + manja rezolucija, znas i sam). Ako se, sa druge strane, radi o nekim "starijim" igrama, onda je problem koji moze da ima veze sa OS, sa drajverima za graficku itd...pretpostavljam da reinstalacija OS-a ne dolazi u obzir posto se radi o masini na poslu?

Zavisi kakve ti kriterijuem imas... uglavnom sve DX8.1 igre rade ok. Recimo, NFSU sa 4.x drajverima leti u 1024x768 sve high bez trails-a. CM4 je igriv u 800x600 ali dzabe ako nemate volan 🙂

Ima jos jedna bitna stvar, imas Celerona na 2 GHz i nisi naveo kolicinu memorije. To takodje mogu biti vrlo ogranicavajuci faktori.

Ako ti pise da je iskljucena AGP akseleracija onda su problem driveri od ploce,izbrisi ih,pa opet instaliraj(IDE drivere moras da instaliras!) i sve ce funkcionisati(trebalo bi)

pa evo recimo counter mi secka sto bi trebalo da leti na toj masini a recimo na istoj kompu samo sto samo sto ima 9200SE sve radi super (cak i colin 4 leti na njoj). Uzgred ima 256 rama. Veceras instaliram ponovo tu masinu ako ne bude radilo kako treba cini mi se da cu nekom da poklonim ovu kantu.

Ako je , citiram "iskljucena AGP brzina" , onda nije
instaliran drajver za chipset maticne ploce (preciznije za AGP)
Instaliraj Intel INF drajver (pretpostavljam da je BH7 intel845 ploca)
a u bios-u iskljuci FastWrite
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno