Šta je novo?

90mm ventilatori za Chieftec case

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Postoje li i gde kod nas jos neki ventilatori za bocnu stranicu chiefteca osim onih koji dolaze iz iste firme? Imam chief 90mm ventilator i hladi super, ima veliki protok, ali zuji nenormalno.
Vidim vecina firmi ima 92mm vent, da li oni pasuju na bocne otvore chiefteca? U krajnjoj varijanti probusicu 4 rupe na kucistu, ali mi se to stvarno ne radi, dakle to mi je bas poslednje resenje...:smash:

Ja imam Chieftec LBX i na bocnoj strani dva Chieftec-ova ventilatora koji rade na 7V.U poredjenju sa 12V skoro se i necuju.Sto se tice drugih proizvodjaca ima solidnih ventova koji pasuju na kuciste.Npr Thermaltake Thunderblade (Fan Dimensions 92X92X25).

Ma imam ja fan kontroler i smanjim broj obrtaja tek toliko da unosi vazduh, ali se i dalje cuje (i to izrazeno, imam i jednu CM 12 koja izvlaci vazduh i 8 koja hladi hard i prakticno su necujne). Chieftec zuji pa razbija😡
Ne znam kako je za LBX, ali meni su otvori na bocnoj strani tacno toliki da na poslednjim rupicama mogu da usrafim 90mm vent.

Poslednja izmena:
da

Ako moze metar i metar i po da bude isto onda ce i 90mm i 92mm biti istih dimenzija 😉
Chieftec u sve svoje modele koristi 90mm case fanove.

Poslednja izmena:
Pa,Brate sta toliko komplikujes uzmi lenjir u ruke i baci se na posao,ili ce duzina fana biti 9cm ili 9,2cm i jedno i drugo ne moze,pa onda izmeris na kucistu razmak i budes 100 % siguran sta pasuje,nije tesko.

Ako moze metar i metar i po da bude isto onda ce i 90mm i 92mm biti istih dimenzija 😉
Chieftec u sve svoje modele koristi 90mm case fanove.

Jel imaš iskustva da su se neki razlikovali, ja do sada nisam video tako nešto...
Sve "devetke" su pasovale svugde gde sam porbao. Nemoguće da je slučajnost.

Valjda sam uspeo da resim enigmatiku,svi proizvodjaci imenjuju fanove po duzini i sirini (moze i visina),najklasicnija 8-ica ima sledece dimenzije 80(D) x 80(S) x 25(V) mm,razdaljina od jednog kraja fana do suprotnog kraja iznosi tacno 8cm.Kod 92mm fanova neki proizvodjaci izgleda mere razdaljinu od rupe do rupe (tacno je 9cm).Znaci, fakticki 90mm fanova ne postoje.U prilog tome i sema nomenklature ADDA fanova.

@ Ocoolaja
Ako ti trebaju 92mm silent fanovi,imam nekoliko ZM-F2,PM-uj me za dogovor.

Prilozi

• Fan numbering.gif
    Fan numbering.gif
    32.5 KB · Pregleda: 68
Sva Chief konfekcija se moze naci u Listu! Tamo sam kupio jednu vrlo lepu dvanaesticu! A i jeftini su dosta!

chieftec je bash bash buchan.

ima mnogo tishih vetinlatora: xilence, coolermaster

zalman je precenjen, ako se vecj daju tolike pare onda bolje zaward.

Nazad
Vrh Dno