Šta je novo?

90min CD-ovi, odustanite ako imate NEC

RamOne

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.11.2000
Poena
650
Smorio sam se, iako sam podesio da snima preko 90minuta u Neru Nec jednostavno nece da snima preko 80minuta :mad:

O NECovima i njihovom overburnu je bilo dosta price (neko je slao i screen shotove) i ja sam sinoc uspeo da overburnujem, ali samo na cd od 650MB. Za preko 700MB kaze "Could not perfrm disk at once...."

RamOne je napisao(la):
Smorio sam se, iako sam podesio da snima preko 90minuta u Neru Nec jednostavno nece da snima preko 80minuta :mad:

Jel to u pitanju Nec NR7800A model? 16/10/40 ?
Izgleda da je NEC-ovima jedina mana sto ne mogu da rade overburn......

Nije samo 7800, nije mogao nijedan pre, a ne moze ni ovaj najnoviji. Ja sam zato i prodao mog NEC-a. Sto rece Matrix to mu je maltene jedina mana, ali i najveca. :mad:

Aca je napisao(la):
Nije samo 7800, nije mogao nijedan pre, a ne moze ni ovaj najnoviji. Ja sam zato i prodao mog NEC-a. Sto rece Matrix to mu je maltene jedina mana, ali i najveca. :mad:

Ma cujem da LG pravi nesto mnogo gresaka pri snimanju:):):)

Re: Re: 90min CD-ovi, odustanite ako imate NEC

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Jel to u pitanju Nec NR7800A model? 16/10/40 ?
Izgleda da je NEC-ovima jedina mana sto ne mogu da rade overburn......
Ma da, taj model :mad: , smorio sam se opasno zbog ovog.

Nije problem u tome shto NEC nece overburn, vec je problem u tome shto NEC nema servo mehaniku za manji track pitch. Track pitch je kod 90-minutnih CD-R-ova smanjen za 15%, shto stvara problema ne samo NEC-ovom pisachu, nego i mnogim CD chitachima, koji zbog toga jednostavno ne vide takav disk. Naravno, ako je mehanika dovoljno precizna, moguce je novim firmware-om ugraditi podrshku za 90-minutne diskove.

Bane

Aca je napisao(la):
Moguce, ali ja ih ne cujem. :p :D

Lepo ja kazem da stariji ljudi losije cuju visoke frekvencije :D.
Pozdrav.

Aca je napisao(la):

Ne ide mi u glavu... Peca ga je bash lepo opisao i ocenio na benchmark testu od prosle godine..... A sad ljudi pocinju da budu nezadovoljni...
Dobro, opet kome ne treba overburn, pravi izbor je Nec NR7800A (sto se tice pouzdanosti i svega ostalog)
Ali kome treba... nek razmisli o TEAC-u 16x mozda?

Kakva su iskustva sa njim kada je overburn u pitanju?
:wave;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ne ide mi u glavu... Peca ga je bash lepo opisao i ocenio na benchmark testu od prosle godine..... A sad ljudi pocinju da budu nezadovoljni...
Dobro, opet kome ne treba overburn, pravi izbor je Nec NR7800A (sto se tice pouzdanosti i svega ostalog)
Ali kome treba... nek razmisli o TEAC-u 16x mozda?

Kakva su iskustva sa njim kada je overburn u pitanju?
:wave;

Testove rezaca radi Bane, a ne Peca. Teac je dobar po pitanju overburna. :)

Misko je napisao(la):
Lepo ja kazem da stariji ljudi losije cuju visoke frekvencije :D.
Pozdrav.

Tebi cu stvarno da iscupam usi, verovao ti ili ne ali jos uvek cujem 18Khz. ;)

Aca je napisao(la):
Tebi cu stvarno da iscupam usi, verovao ti ili ne ali jos uvek cujem 18Khz. ;)

Kako onda mozes da slusas diskove snimljene na tom LG16 kada on pravi puno gresaka pri.....ma nema veze:D

P.S.
Zar nije obrisan offtopic sa ovog foruma?;)

PJ je napisao(la):
Kako onda mozes da slusas diskove snimljene na tom LG16 kada on pravi puno gresaka pri.....ma nema veze:D

P.S.
Zar nije obrisan offtopic sa ovog foruma?;)

Tebi cu da dam zuti karton zbog podsmevanja jednom ozbiljnom moderatoru. :p :D

Zanimljivo je da se jako zanimljivo chuju ovi cd-ji narezani na Nec-u..
Evo bash ih chitam na TEac-u 24x i zanimljivo zuje i bruje i srchu i mrchu:))

Rezao sam audio diskove na nec 7800 i to na 16x i nije bilo bilo kakvog preskakanja na raznim cd pleyerima gde sam probao te diskove.
One question.Cemu ce vam uopste overburn??????????
Kupis disk od 700mb i narezes toliko.Sta ce ti vise.Ako presnimavas diskove i oni su max. 700mb, a ako snimas divx smanjis malo komresiju i snimis na 700mb.Jos i ako overburn uradis,pitanje je da li ce raditi na drljavim cd-pleyerima.

Ma bre ljudi Nec je odlican i player i rezac, jedina mu je "mana" sto ne radi overburn. Tako da za njega 90minuta cd-ovi ne vaze.

Nemoj sada da me neki lik mushtra sto ne pratim od pocetka ovo za 90 minutne diskove:D:D:D

Pitanje je:

Da li se pri rezanju doticnih diskova mora ukljuciti overburn?

RamOne je napisao(la):
Ma bre ljudi Nec je odlican i player i rezac, jedina mu je "mana" sto ne radi overburn. Tako da za njega 90minuta cd-ovi ne vaze.
Odlican rezac sa felerom :D

Jest' stvarno, NEC neće da mi odradi overburn test u Nero CD Speed-u, ali ga je zato odradio Samsung-ov 24x pisač koji mi je sinoć stigao na mini-test. Na SmartBuy 12x 800+ dao je rezultat od 96.35.33 tj. 848 MB !!!!!! Malo je reći da sam bio iznenađen.

supernova je napisao(la):
Jest' stvarno, NEC neće da mi odradi overburn test u Nero CD Speed-u, ali ga je zato odradio Samsung-ov 24x pisač koji mi je sinoć stigao na mini-test. Na SmartBuy 12x 800+ dao je rezultat od 96.35.33 tj. 848 MB !!!!!! Malo je reći da sam bio iznenađen.

ja tom neru ne verujem! :)
ubacis disk od 700 mb i das mu taj overburn test i on lepo ode do kraja 99.59 (ili vec koliko ima...). LG 16X :)
da li taj overburn test znaci samo koliko on moze maksimalno da nareze bez obzira na kapacitet diska (tj u slucaju tog samsunga ako bi mu stavili da reze 99 minutni disk on bi uspeo da nareze samo tih 96.35 - znaci ostala bi 2.25 prazno na disku)

mixa je napisao(la):
One question.Cemu ce vam uopste overburn?

recimo - skines neki divx film sa neta kad on 708 mb !!! ajd narezi ga nec-om? znaci treba mi overburn ponekad i to samo za po nekoliko mb

Ajde da se podelimo u dve grupe, jedna kojima ne treba overburn i druga ona kojima treba i da zavrsimo vise sa pricom.
Za prve je odlican NEC, a za druge su dobri Teac, Aopen, LG, Liteon..... ;)

A jel probao neko Teaca 24x na diskovima od 90 minuta...

Bane® je napisao(la):
A jel probao neko Teaca 24x na diskovima od 90 minuta...

TEAC neshto loshije radi overburn. Maksimalni postignut rezultat je 89:46, mada je procenat C1 greshaka na poslednja 3 minuta katastrofalan!

Bane

supernova je napisao(la):

LG 16x i Samsung 24x imaju bug u firmware koji ne vraca tachnu poziciju Nero CD Speed programu. Radi se o tome da pri izboru odredjenih brzina, firmware se zbuni i spushta toleranciju OPC-a na nivo koji se ocekuju u Lead-In-u, a ne pri snimanju. Zbog toga, vracena informacija je dosta tolerantna na greshke, i rezanje se nastavlja u nedogled, tj. praktichno dok u jednom trenutku laser ne naleti na propusni deo plastike.
Ovo je veoma chest problem ne samo kod LG-a i kod Samsung-a (imao sam samo kod njih priliku da se sretnem sa tim), vec i kod josh nekih pisacha.

Chisto da zakljuchim... Nemoguce je na 80-minutnu mediju snimiti vishe od 84 minuta (data), a na 90-minutnu vise od 94 minuta. U principu zlatno pravilo je maksimlno 4 minuta vise od predvidjenog kapaciteta. Zavisi od pisacha do pisacha koliko od ta 4 minuta moze da iskoristi.

Bane

mixa je napisao(la):
Kupis disk od 700mb i narezes toliko.Sta ce ti vise.Ako presnimavas diskove i oni su max. 700mb, a ako snimas divx smanjis malo komresiju i snimis na 700mb.Jos i ako overburn uradis,pitanje je da li ce raditi na drljavim cd-pleyerima.

Balasevicev novi album ima preko 80 minuta:D
Nije da bih ja prekopirao:cool: , vec eto tako:)

Bane, 84/94 minuta za data je max, a zar nismo rekli da se ta testiranja rade sa audio formatom? Koliki je max overburn na njih za audio?

Overburn je dobra stvar kada ti ponekad zaskripi za par MB ali kazu da postoji mogucnost i da rezac upropastis???

i m novice je napisao(la):
Overburn je dobra stvar kada ti ponekad zaskripi za par MB ali kazu da postoji mogucnost i da rezac upropastis???

Ako ga doobro zveknes macolom, upropastices ga... A ako, ti ne uspes, daj nama mi to znamo da radimo!

Vrh Dno