Šta je novo?

9000 obrtaja

• Začetnik teme Začetnik teme cboy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cboy

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2003
Poena
604
Imam plocu MSI KT3 Ultra, procesor AMD XP 1600 i na njemu kuler Spire (oznake neznam tacno koje, ali to je onaj sto na dnu ima bakarnu plocu), i zanima me da li je normalno da se kuler vrti na 9000 obrtaja, a temperatura u normalnom radu ne prelazi vise od 50 stepeni.Temperaturu sam pratio u biosu i sa onim program sto dobijam uz pllocu na CD-u.

Da se vrti na 9k obrtaja ti ne bi čuo sebe kako govoriš i imao bi trajno oštećen sluh 🙂 Verovatno imaš FridgeRock, on prijavljuje duplo veći broj obrtaja.

Nema shanse da je na 9000. To bi bilo jezivo glasno.
Kako toliko pokazuje ploca ne znam.
Kod mene Fridge Rock na Abit KT7E pokazuje pravi broj i to je od 4200-4500.

Sto se tice buke ona je ok,a to sto kazes da je upitanju model FridgeRock to je upravo taj posto sam malo prelistao bencmark sajt i pronasao u rubrici test kuler upravo taj sa oznakom 5U213C1H3G. E sada me interesuje zbog cega je tako veliki broj obrtaja, da li je stvarno do kulera ili mozda nesto ploca zeza.

verovatno je problem u programu i deliocu za broj obrtaja ventilatora. skini neki drugi program, recimo motherboard monitor, mb probe, hardware sensors monitor ili neki treci. vidi da li ima da se podesi daj delilac, stavi na 3 i to je to

Ma svi programi će mu pokazivati isto (mislim), neka pita Lukiju kako da ih "hakuje" da to sredi.

Nazad
Vrh Dno