Šta je novo?

90 degrees SATA cables

• Začetnik teme Začetnik teme mmmm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogledaj sliku.

Samo pazi sa 7v. Ako imas losije napajanje i povezes vise ventilatora nego sto treba moze se desiti da sprzis napajanje. Malo je verovatno ali ipak moguce.

Prilozi

• IDEconnector.webp
    IDEconnector.webp
    5.8 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Te 3o pinske spusas na 7v tako sto ces izvaditi zice iz bele plaistke (konektora) i povezati ih kao na slici koju je velkod zakacio. Jedini problem koji ces imati je to sto boje na tim 3o pinskim ne odgovaraju standardnim bojama (zuta - 12v, crvena - 5v, crna - 0). Ja sam zaboravio kako to sa bojama ide kod 3o pinskih ventilatora.

Posto sam ti ovo napisao da te zaintrigiram kako da uradis, moracu sada da te razocaram 🙂. Cooldrive spusta voltazu na ventilatorima preko potenciometra do nekih 5v, tako da ce ti se te 9ke verovatno cuti cak i kada ih prevezes na 7v. 🙁

Vocko je napisao(la):
Ja sam zaboravio kako to sa bojama ide kod 3o pinskih ventilatora.

Koliko je meni poznato crvena je +12V, crna je GND, a žuta je samo signal za broj obrtaja.

Vocko je napisao(la):
Te 3o pinske spusas na 7v tako sto ces izvaditi zice iz bele plaistke (konektora) i povezati ih kao na slici koju je velkod zakacio. Jedini problem koji ces imati je to sto boje na tim 3o pinskim ne odgovaraju standardnim bojama (zuta - 12v, crvena - 5v, crna - 0). Ja sam zaboravio kako to sa bojama ide kod 3o pinskih ventilatora.

Posto sam ti ovo napisao da te zaintrigiram kako da uradis, moracu sada da te razocaram 🙂. Cooldrive spusta voltazu na ventilatorima preko potenciometra do nekih 5v, tako da ce ti se te 9ke verovatno cuti cak i kada ih prevezes na 7v. 🙁

jedan je cooler master ... drugi je chieftec ... oba su kao sajlent (25dB :S: ) ... stvarno vishe ne znam shta da radim ...

Ima li gde adaptera kod nas 9 to 12 ili 9 to 8?

Poslednja izmena:
Ljudi upravo pokusavam da izgubim nekih 220gb podataka.

Naime stigao mi je Chieftec Bravo serija Big tower, sve montirah, ali zbog kablova ga ne mogu zatvoriti. Nesto sam bio pokusavao i gle cuda.

Da upalim komp, kad ono kontroler mi ne prpoznaje RAID set... Ja tu vec poceh da se zabrinjavam ozbiljno... Izvadim kablove, ubodem ponovo i dignem sistem ali mi nadje greske u indexima (ntfs koristim).

Naravucenije, hitno ali zaista hitno su mi potrebni 90o stepeni kablovi. Ne pitam za cenu...

Evo ja danas nadjoh 2 iz Epox nforce3 ploca... Jedan problem manje.

Ima li još neko Epox Nforce3 ploču a da mu ne treba sata kabl? 🙂

Pera je napisao(la):
Ima li još neko Epox Nforce3 ploču a da mu ne treba sata kabl? 🙂

pa ne treba nikome ko nema Chieftec kuciste...

Pa ja imam Chieftec-a pa zato i pitam. U prodavnicama naravno nema takvih kablova uopšte.

Poslednja izmena:
Ja sam slucajno nasao takve kablove u Podgorici - proizvodjac je Foxconn; crvene su boje, a na polici su stajali obicni SATA kablovi (ravni na obije strane) i ovi pod uglom na jednoj strani - medjusobno izmijesani... i dooosta su skupi 🙁

Pera je napisao(la):
Pa ja imam Chieftec-a pa zato i pitam. U prodavnicama naravno nema takvih kablova uopšte.

Ja sam nasao od epox nf3 ploce...

Nazad
Vrh Dno