Šta je novo?

90 degrees SATA cables

• Začetnik teme Začetnik teme mmmm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mmmm

Slavan
Učlanjen(a)
30.09.2004
Poena
320
Poslednja izmena:
Kupis Chieftec 420W napajanje 😀

A sa tim Chieftec 420W napajanjem sto cu dobiti u odnosu na ovog mog default 360W Chieftec-a?

Ovaj moj trenutni vec ima 2 kom 90 degrees SATA power konektora, ali nema 90 degrees SATA data kablova 🙁

Ovi power konektori uz Chief-a fino leze na HDD, ali ako stavim obican 4-pin molex to SATA konektor, taj SATA konektor je predugacak, i bocna stranica se tesko zatvara (citaj: gura SATA power konektor prema HDD-u).

Uostalom, ako je neko u prilici da naruci, mislim da bi bilo nekoliko zainteresovanih na ovom forumu.

Mada, meni licno ovi UV power i data kablovi (linkovi u prvom postu) djeluju OK.

Pozdrav

Pa lepi su UV pogotovo oni plavi, ali mislim da toga nema kod nas 🙁
Ako neko zna da ima bilo bi dobro da napise gde.

Hajde ako moze neko da elaborira malo na ovu temu, planiram da uzmem LCX-01-B-B-SL ovih dana. Cini mi se da bi trebao da se dobija doticni kabl "pod vinkl" u kucistu?

Takodje me zanima, da li je neko vec uzimao ovo kuciste i sta im to znaci opciono 1x 120mm + 5x 90mm fan? Jasno mi je da opciono mogu da stavim fanove ali da li to znaci da se ne dobija ni jedan uz kuciste? Ili to znaci da neka kucista imaju rupe za takvu konfiguraciju fanova, a neka imaju drugacije? Vrlo mi je bitno da je pozadi 12cm fan jer kao sto je poznato to pravi manju buku uz isti protok.

Ili jos bolje ako je neko kupio, a ne mrzi ga da pise, sta se sve dobije u kutiji?

12-ica je pozadi, uz kuciste ne idu ventilatori, osim ukoliko ih prodavac ne ugradi. U kutiji dobijes case sa napajanjem HPC360-202 ili ATX1136H koji je nizeg kvaliteta od prvonavedenog, AC kabl i kartonsku kutijicu u kojoj se nalaze srafovi i matice za montazu komponenti i set kljuceva za vratanca i bocnu stranicu. Sto se SATA kablova tice, tu su napojni pod 90 stepeni u 2 primerka. Eto, to bi bilo to, kada se izuzme karton i zastitni PVC 🙂
Sa obicnim SATA kablovima ume da bude nezgodan polozaj njegovih HDD kaveza koji su u odnosu na "normalne" zarotirani pod 90 stepeni, uostalom tako je ova tema i nastala.

mihailo je napisao(la):
12-ica je pozadi, uz kuciste ne idu ventilatori, osim ukoliko ih prodavac ne ugradi. U kutiji dobijes case sa napajanjem HPC360-202 ili ATX1136H koji je nizeg kvaliteta od prvonavedenog, AC kabl i kartonsku kutijicu u kojoj se nalaze srafovi i matice za montazu komponenti i set kljuceva za vratanca i bocnu stranicu. Sto se SATA kablova tice, tu su napojni pod 90 stepeni u 2 primerka. Eto, to bi bilo to, kada se izuzme karton i zastitni PVC 🙂
Sa obicnim SATA kablovima ume da bude nezgodan polozaj njegovih HDD kaveza koji su u odnosu na "normalne" zarotirani pod 90 stepeni, uostalom tako je ova tema i nastala.

Samo jedna stvar mi nije jasna jos:

Rekao si HPC-360-202 i ATX-1136H.

ATX-1136H je novi dual-fan ATX 1.3 sa 18A na 12V umesto 17 koliko ima staro HPC-360-202, a pride postoji i novo HPC-360-202DF (dual fan ATX 2.0 17A+15A na 12V) pa te molim da objasnis da li si mislio na 202 ili 202DF i na sta si mislio kada si rekao da je ATX-1136H losije? Crkava ili sta? Inace hvala za odgovor.

Poslednja izmena:
tema se pojavila, a data SATA pod 90°??

..ni od korova:smash:

pozdrav

audiofreak je napisao(la):
Takodje me zanima, da li je neko vec uzimao ovo kuciste i sta im to znaci opciono 1x 120mm + 5x 90mm fan? Jasno mi je da opciono mogu da stavim fanove ali da li to znaci da se ne dobija ni jedan uz kuciste? Ili to znaci da neka kucista imaju rupe za takvu konfiguraciju fanova, a neka imaju drugacije? Vrlo mi je bitno da je pozadi 12cm fan jer kao sto je poznato to pravi manju buku uz isti protok.

Pozadi stavis 1 12cm fan CoolerMaster LED silent (vrti se na 1150rpm-1200rpm), sa bocne strane stavis 2 9cm fan-a (jedan duva na CPU a drugi na AGP), a 3 9cm fan-a mozes da stavis sa druge bocne strane da hladi HDD-e. A kao slag na torti sve to povezes na CoolerMaster Aerogate kontrolu obrtaja ventilatora (da smanjis buku ovim 9-kama; 12-ica i ne treba da se usporava - dovoljno je tiha). Sve to uzmes u Imtel-u.

Jedina mana je sto trebas nabaviti 90 degrees SATA data kabal (recimo iz neke Epox nForce3 ploce); iako bi najbolje rjesenje bilo naci ovakav data kabal i ovakav power kabal.

Pozdrav

ps
postoji jedna fora kako da smanjis vibracije ovim 9-kama koje prave :banana:

pps
naravno d ti ne trebaju sve ove tri 9-ke za hdd - dovoljna je jedna za 1 hdd

Poslednja izmena:
da objasnis da li si mislio na 202 ili 202DF i na sta si mislio kada si rekao da je ATX-1136H losije? Crkava ili sta? Inace hvala za odgovor.
Nekada se zalomi 202DF, zavisi od serije do serije. 202(DF) je pouzdanije napajanje od 1136H koje ima "jacu" specifikaciju. Pod pouzdanije podrazumevam da ne umire naprasno, ne przi komponente i (u slucaju 202DF) da mu ne prozveci kuler sa donje strane nakon 3 meseca.

mihailo je napisao(la):
Nekada se zalomi 202DF, zavisi od serije do serije. 202(DF) je pouzdanije napajanje od 1136H koje ima "jacu" specifikaciju. Pod pouzdanije podrazumevam da ne umire naprasno, ne przi komponente i (u slucaju 202DF) da mu ne prozveci kuler sa donje strane nakon 3 meseca.

Na srecu, "zalomilo" mi se bas 202DF 😀

Mislio sam prvo da "intervenisem" oko napajanja nakon tvog saveta, ali izgleda da nekada treba pustiti da stvari idu svojim tokom.

E sad jos samo ja da nadjem SATA 90deg kabl :d

12cm fan sam uzeo Coolermaster ultrasilent koji na 720 RPM ima ~12cfm.

Ako neko nadje kabl i ako jos pride zna gde ima 2BB 9cm ventilatora nek javi.

Ako neko nadje kabl i ako jos pride zna gde ima 2BB 9cm ventilatora nek javi.

Ventilator za kuciste Chieftec AF0925S, 90x90x25mm, 2200RPM, 25dB 0,12A, 12V 240 2.9

Link

E sad, da li je 2BB ne znam - googlaj navedeni model (AF0925S).

Pozdrav

Ja sam lepo zamenio napajanje za jace 420W i malo doplatio za kuciste LBX-01-B-B-BSL. Pozadi je GlacialTech 12-ica, a sa strane CM ultra silent 8-ica i Thermaltake Volcano 11+ bez hladnjaka 🙂 8-ice, 9-ke nisam nasao tada, a sada ih ne trazim.

Imam dve 9-ke i cooler master aero gate ... i sve sam poiskljuchivao i izbacio iz kompa jer je buka nesnosna ... aero gate mozhe da spushta obrtaje do neke vrednosti ispod toga ne mozhe ... a to i dalje nije nechujno ... pogotovo ako je 9-ka u pitanju 😉

U kompu imam jednu osmicu na 1000 obrtaja koja hladi ultra vortex dream i jedan koji sam namontirao da hladi chipset cooler ja mislim da je neka 5-ica i to je to ... 9-ke su uzhasno buchne na koliko god da su obrtaja ... cak sam i sa vortex dreama skinuo 9-ku i pored njenog regulatora obrtaja je bila prikljuchena na aerogate4 i PONOVO je zujanje bilo veoma chujno (dobro ja sam po malo freak zato shto mi komp stalno stoji upaljen) ali u sushtini svaka 9-ka je buchna!

Ja imam isto kucishte na kome je kavez zarotiran za 90 stepeni i lepo sam uzeo i savio one sata kablove i zatvorio kucishte (mada sam na kraju zakljuchio da je buka manja kad je otvoreno pa sam ga otvorio 😉)

Poslednja izmena:
mmmm je napisao(la):
Ventilator za kuciste Chieftec AF0925S, 90x90x25mm, 2200RPM, 25dB 0,12A, 12V 240 2.9

Link

E sad, da li je 2BB ne znam - googlaj navedeni model (AF0925S).

Pozdrav

To ne dolazi u obzir, vidi koliku buku pravi. :zgran:

Ovo sto sam ja uzeo je LCX-01-B-B-SL.

Bacam se u potragu za 9-kama. Hvala za info za kabl, valjda ce imati, ne bih da lomim stampu na HDD-u 😀

SumAnuT je napisao(la):
Imam dve 9-ke i cooler master aero gate ... i sve sam poiskljuchivao i izbacio iz kompa jer je buka nesnosna ... aero gate mozhe da spushta obrtaje do neke vrednosti ispod toga ne mozhe ... a to i dalje nije nechujno ... pogotovo ako je 9-ka u pitanju 😉

U kompu imam jednu osmicu na 1000 obrtaja koja hladi ultra vortex dream i jedan koji sam namontirao da hladi chipset cooler ja mislim da je neka 5-ica i to je to ... 9-ke su uzhasno buchne na koliko god da su obrtaja ... cak sam i sa vortex dreama skinuo 9-ku i pored njenog regulatora obrtaja je bila prikljuchena na aerogate4 i PONOVO je zujanje bilo veoma chujno (dobro ja sam po malo freak zato shto mi komp stalno stoji upaljen) ali u sushtini svaka 9-ka je buchna!

Ja imam isto kucishte na kome je kavez zarotiran za 90 stepeni i lepo sam uzeo i savio one sata kablove i zatvorio kucishte (mada sam na kraju zakljuchio da je buka manja kad je otvoreno pa sam ga otvorio 😉)

Kad smo kod buke, 9-ke mogu da se nadju i tise sigurno, trazi 2BB (double ball bearing i neke silent varijante), ova je 26 dBA sto je ponudise to je krsh zivi. Coolink nije los, imao je silent 2BB osmice do 20 dBA na 2100 RPM. Coolermaster takodje, ja sam uzeo 12cm na 700 RPM, <13 dBA jeste da je manji protok ali stvarno se ne cuje.

Nego, jesi primetio da onaj anti-vibration sistem za HDD ne radi posao? Meni vibrira gornja ploca od kucista zbog HDD-a (tacno se oseca)?

Poslednja izmena:
ako nadjesh neshto vredno pomena javi ovde ... ja sam u fazonu da odem u onu prodavnicu gde mogu da se naruchuju stvari sa neta i uzmem 4 ovo ... to ima na sebi kontrolu obrtaja i josh kada bih ga prigushio sa cooldriveom (izvinjavam se gore sam pisao aerogate) valjda bih dobio tishinu ...

Nego, jesi primetio da onaj anti-vibration sistem za HDD ne radi posao? Meni vibrira gornja ploca od kucista zbog HDD-a (tacno se oseca)?

ja imam tri diska unutra ... zato ga i drzhim otvorenim ... a ponekad bash zazuji pa moram da cimnem kucishte ... probavao sam neke gumice da ubacim izmedju i svashta neshto (pa sam jedva diskove uspeo da izvuchem napolje 🙂 ) ali situacija je nepopravljiva ...

mada u skladu sa nickom ... ja sam uzeo cebe i stavio komp na cebe da bar nema dodira sa podom ...

trx je napisao(la):
Jesu li ova nova napajanja od 360W u LBX-ovima sto su dual fan i imaju 24-pinske konektore 202DF ili ne mora da znaci?
24-pinski konektor je native i na njega ide adapter sa 24 na 20 pinova barem kod mene na 202DF koji sam ja sa zadovoljstvom skinuo jer mi ne treba.

Ako ti nesto znaci, moje kuciste je stiglo iz EWE.

Cim nadjem 9cm <20 dBA javljam ovde. Ocekujem isto i od vas.

@SumAnuT:

Ne bi bilo fer da ti ne kazem 😀

Meni je kompjuter u hodniku, tj nije u sobi. Ako imas odgovarajucu konfiguraciju stana, uzmi na B. brdu u trznom centru produzni od 5m za monitor i za tastaturu (PS/2). Jedino je USB za misa malko problem jer moze do 5m max. Ako te mrzi da ustajes, nabavi i external enclosure za CD/DVD koja se kaci na USB i mali hub i to ti je to. Imaces apsolutnu tisinu. Ja ostavljam komp ukljucen skoro non-stop i uopste mi ne smeta. I zdravije je jer ne dize prasinu i ne susi vazduh.

kod mene to ne bi proshlo ... lako bi bilo da imam samo cd prikachen za komp ...

To ne dolazi u obzir, vidi koliku buku pravi. :zgran:

Chieftec 92mm sam uzeo pre nekih mesec dana i na 12v je solidno bucan ali na 5v ili 7v uopste nije bucan a odrzava dobar protok vazduha. Vise se cuje wd800jb koji vazi za tisi hard. Kada bi jos izrezao kuciste i stavio obican fan grill verujem da bi na 5v bio skoro necujan a na 7v veoma tih.

a kako ti naterash 9-ke da se pale na 5V???

kompjuter na ccebetu?
pa josh dizze prashinu i sushi vazduh???:trust:

kakve vi to mashine imate?😛

ccccc... dokle se stiglo od priche o 90° SATA data kablu:zgran:
jel' to neko rekao gde mozze da se nabavi, pa mi je promaklo mozzda?
i gde beshe taj E-duccan?
izgleda da cce to biti reshenje...

pozdrav

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
a kako ti naterash 9-ke da se pale na 5V???

Trenutno imam pet 80mm i jedan 92mm ventilator u kucistu i svi su povezani na 5v. Nikada nisam imao problema sa startovanjem. A u slucaju da ne mogu da se upale na 5v ili 7v postoji jednostavno resenje.

http://www.cpemma.co.uk/index.html

As a security against the fan not starting at the lower voltage, you can add a capacitor and diode to the 7-volted circuit as described at www.nomad.ee

When the computer is first switched on, the un-charged capacitor is at ground potential. So the full 12v of the supply is initially developed across the fan motor, ensuring it starts.

As the capacitor charges up, the voltage across it rises to about 5.8v (5v plus the 0.8v forward voltage for a 1N4001 diode), when current can flow through the diode to the 5v rail. The fan ends up running at 6.2v. Using a schottky diode (eg 1N5817) with a Vf of around 0.4v, the fan would run at about 6.6v.

The vast majority of fans will run quite reliably at 7v, so this is just a bit of insurance - neat trick, though.

Na slicnom principu rade i fan controller-i koji imaju ovu mogucnost. Uskoro planiram da uposlim malo burazera da mi napravi fan controller jer ne mogu da nadjem kod nas ni jedan koji ima prikljucke za 6 ventilatora, regulaciju voltaze od 0v (iskljucen) do 12v, sonde za merenje temperature 5 uredjaja (2xhard, chipset, grafika, cpu i kuciste), buzzer ako neki ventilator ipak stane i sl.

Poslednja izmena:
trx je napisao(la):
@mihailo:
Jesu li ova nova napajanja od 360W u LBX-ovima sto su dual fan i imaju 24-pinske konektore 202DF ili ne mora da znaci?
Ne mora da znaci. Ako je izvodljivo, zamoli prodavca za info.
To sto je kuciste uvoz EWE-a ne garantuje koje ces napajanje zateci unutar istog.
Takodje, ako prodavac trazi doplatu za adapter 24 to 20 pin adapter, obratiti paznju kako izgleda konektor, jer Chieftec vec izvesno vreme pravi 24-pince sa kojih se zadnja cetiri uklanjaju sa konktora jednim potezom. Na samom konektoru je uocljiv zarez, tako da je kupovina ili montaza adaptera suvisna.

Vocko je napisao(la):

Ovaj ne bih da offtopichim ali moram. Kod mene je problem shto ih ne prikljuchujem preko molexa vec preko onog 3 - pinskog prikljuchka kao na plochi shto je. I kako god okrenuo (dve osmice sprzhene, dve 9-ke nece da se pokrenu) ne ide mi za rukom da ih spojim. Cak sam iznerviran tom chinjenicom otishao i kupio cooldrive 4 ... ali on ne mozhe da spuhsta napone do kraja (ne znam dokle mozhe) pa mi se te dve 9-ke i dale veoma chuju ... ako neko moze da mi objasni ko detetu od tri godine koja zica ide sa kojom ... moze i na pm da ne pravimo guzvu ovde ...

Nazad
Vrh Dno