shone190 je napisao(la):
Sta dobijam sa jednim na NB-u ako ce SB da se istopi, mada su ovi Zalman-i samo za NB koliko sam uspeo da vidim.
Sto se tice memorije trebalo bi da uzmem TwinMos, mada ce uz sinhroni rad sigurno da mi opadne max FSB tako da necu sigurno moci da teram preko 225-230, a to ce Twin Ok da podrzi, naravno ne na najostrijim setovanjima, ali ne bih da dajem 100 eura za memoriju!
Pa ja mislim da prvo treba videti da li se dizanjem Vdd-a southbridge više zagreva, tj da li se i njemu diže napon. Siguran sam da je neko to proveravao po stranim forumima, mene nije zanimalo, zato google u šake
🙂 Drugo, onaj manji zalman jeste za SB, ali moraš da imaš rupice oko njega, što ti nemaš, jel tako
🙂 Treće, ako baš hoćeš da hladiš SB, probaj da iskoristiš hladnjak koji je sad na NB-u, eto ti rešenja za dž.
Što se tiče memorije, i meni se čini da bi twister PC3500 bio dobar izbor, ali ipak prvo kupi nju pa onda gledaj šta ćeš i kako za magistralu, što kaže naš narod "prvo skoči pa onda reci hop" :d
BTW aj baci na PM gde planiraš da uzmeš memoriju.
BTW2
🙂, za skidanje hladnjaka: otkačiš dve kukice koje ga drže tj izvučeš ih samo malo, zagreješ hladnjak fenom jedno minut - 2 i samo ga povučeš. Pazi da se ne opečeš.