Šta je novo?

8rda+ oveclock

• Začetnik teme Začetnik teme denny
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

denny

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2002
Poena
609
Zanima me sledece:
do kolko je preporucljivo dizati vcore na ovoj ploci sa 1800+ JUICB?
tenutno mi radi 187*11.5 i memorija je na auto a vcore 1.87V

e sada dal ici i preko toga mislim na vcore ili nesto drugo, s tim d bilo ako stavim malo veci mnozilac uz manji fsb, procesor preko 2170mhz nece ni makac!

Sta je pametnije, dizati fsb a smanjiti mnozilac ili sa 11.5 terati fsb sto vise(nece preko 187)
:cuss:

denny je napisao(la):
Zanima me sledece:
do kolko je preporucljivo dizati vcore na ovoj ploci sa 1800+ JUICB?
tenutno mi radi 187*11.5 i memorija je na auto a vcore 1.87V

e sada dal ici i preko toga mislim na vcore ili nesto drugo, s tim d bilo ako stavim malo veci mnozilac uz manji fsb, procesor preko 2170mhz nece ni makac!

Sta je pametnije, dizati fsb a smanjiti mnozilac ili sa 11.5 terati fsb sto vise(nece preko 187)
:cuss:

naravno, smanjiti mnozilac i dici fsb sto vise...NF2 nema problema sa dizanjem PCI-a (teoretski) jer se moze zakljucati ili je vec zakljucan na 33mhz... Memoriju digni na sto vise, nadam se da ces probiti 210Mhz sinhrono...btw. koju imas memoriju? Stavi 10.5x200 za pocetak sa maximalnim VDDR...ako je sve OK, dizi memo u malim koracima dok moze da radi. Prijavi ovde sta si uradio...neki jedva cekaju da vide neki cestit rezultat sa tom plocom.

Pozdrav!

Hmm pa kao prvo ovo cudo od procesora je kao GLADNo za naponom!.....
sada isprobavam 200*10 sa memorijom na 100%. Inace samsung 2700 2*128 i radi fino sem sto na 1.9V puca ponekad evo sad sam mu pustio 1.925 (bog nek mi dusu prosti 🙂 ) i radi!!?...bar za sada
e sad koji mhz fsb-a cu probati jos da nateram al bre ovaj proc. trazi onda jos napon!!!
Inace radi fino i sa 12.5x 170-175 isto sinhrono a meni se bar CINI da je najbolje radio 187*11.5 preko je pucao sa 1.9 vcor-om
e sad dal jos juriti vcor-e ili to puca memorija nemam pojma

denny je napisao(la):
Hmm pa kao prvo ovo cudo od procesora je kao GLADNo za naponom!.....
sada isprobavam 200*10 sa memorijom na 100%. Inace samsung 2700 2*128 i radi fino sem sto na 1.9V puca ponekad evo sad sam mu pustio 1.925 (bog nek mi dusu prosti 🙂 ) i radi!!?...bar za sada
e sad koji mhz fsb-a cu probati jos da nateram al bre ovaj proc. trazi onda jos napon!!!
Inace radi fino i sa 12.5x 170-175 isto sinhrono a meni se bar CINI da je najbolje radio 187*11.5 preko je pucao sa 1.9 vcor-om
e sad dal jos juriti vcor-e ili to puca memorija nemam pojma

Probao sam preko 200 memorija na 100% al puca pri samom ulasku u XP.vcore je 1.9v

Podesi 9.5x210 i podigni maksimalno napon za memoriju, pa probaj, ako radi dobro je, a ako ne, onda je ili memorija ili ploca nece dalje.

Aca je napisao(la):
Podesi 9.5x210 i podigni maksimalno napon za memoriju, pa probaj, ako radi dobro je, a ako ne, onda je ili memorija ili ploca nece dalje.

Ne ploca, ploca hoce do 211mhz bez problema svaka, al ako nece onda je problem u memoriji...🙂

Inace bas sad testiram 8rda+ v1.1, malo ga przim na torture bench...

Pozdrav...:wave;

Aca je napisao(la):
A do kloko najvise da dizem napon cpu-a?>
Neverujem da je memorija jer kada je 187*11.5 memorijia radi na 125% bez problema

Nazad
Vrh Dno