Moze ovako ?
Da li su ovi Vasi klokovi za svaki dan ili samo za test?
Digli ste klokove iz Riva tunera ili ste sa tim klokovima fleshovali graficku?
Zar se ne plasite da ce da Vam rikne kartica na klokovima preko 60Mhz za gpu ?
Imas :bottle:, jer si jedini usao u detaljni komentar onoga sto sam napisao.
Ne bojim se ja da fleshujem karticu ( radio sam to toliko puta na Atiju, ali sa 500Mhz na 650Mhz), stvarno imate "ono" i ti i Falcon.
Nije to samo sirova brzina, ima malo i u kesu.
Osim toga ovaj primerak drzima na 8x400Mhz=3.200Mhz
a po def. bi bio na 9x377Mhz .
Valjda mu vise godi veci FSB?
By the way, sto si se toliko us..o .
ja sam zaglavio na 670,680/1020,1030MHz respektivno na vazduhu..
zamenio sam fabricke zvake sa AS5 i malo su spustile temp, ali opet tu je gde je nece dalje, izgleda da mora vmod da se odradi tako da to sledi..
U...o sam se zato sto zadnji put kada sam fleshovao karticu, posle 5meseci rada ispustila je dusu.
Bila je to Ati 9800pro, fleshivana sa 9800Xt biosom.
veruj mi, u 1680x1050 rezoluciji svaki frejm ti dobro dodje..:dAli cemu to modovanje - kalemljenje, grafitiranje, budzenje, guzenje....
Samo da bi core mogao preko 700MHz, previse cimanja oko malo dobitka, u odnosu na kada ti je core, kao sto kazes, na 670-680 MHz...
** 11172 ** I ja malo...
XFX 8800gts 685/1700/2100
Ova setovanja za graficku bez problema za svaki dan tj svaku zahtevniju igricu.
Procesor nije neki .Jedva do 3,0
Trebalo bi da imas malo vise od toga. Ja imam bas slicno kao ti oko 11200, a moji klokovi su dosta nizi 650/1500/1800 MHz. E4400 @3GHz.
Koliko je tebi bio overclockovan procesor kada si testirao 2,6 ili 3GHz ?
Shadere nisam overclockovao, sami se podignu na ovoliko kada overclockujem core...
Skini 169.01 drajvere, donece ti dosta ubrzanja, ako ih vec imas, onda te kolje procesor, ako je na 2,6GHz...
edit: sad videh sa slike da ti je cpu bio na 3GHz tokom testa... onda sigurno imas neke starije drajvere, kazem 169.01 donose dosta ubrzanja...
Trebalo bi da imas malo vise od toga. Ja imam bas slicno kao ti oko 11200, a moji klokovi su dosta nizi 650/1500/1800 MHz. E4400 @3GHz.
Koliko je tebi bio overclockovan procesor kada si testirao 2,6 ili 3GHz ?
Shadere nisam overclockovao, sami se podignu na ovoliko kada overclockujem core...
Skini 169.01 drajvere, donece ti dosta ubrzanja, ako ih vec imas, onda te kolje procesor, ako je na 2,6GHz...
edit: sad videh sa slike da ti je cpu bio na 3GHz tokom testa... onda sigurno imas neke starije drajvere, kazem 169.01 donose dosta ubrzanja...
Iskljucio sam pozadinske programe pa sam dobio - 11350
Asus 8800GTS 640MB
703/1498/2006
169.09
C2D 4300 @ 3.35GHz
Asus 8800GTS 640MB
703/1498/2006
169.09
C2D 4300 @ 3007MHz
Asus 8800GTS 640MB
703/1498/2006
169.09
C2D 4300 @ 3007MHz
Do sada nisam oštetio nijednu karticu overklokovanjem (jesam na neke druge načine :d) tako da dok je kartica u garanciji, nemam razloga za brigu. U vreme dok je bio aktuelan 9800, imao sam 9800SE koji se uspešno otključavao (softverski) u full 9800 karticu, a mogla je da se OC i na klokove dosta više od 9800XT + sam zatezao tajminge memorije (ukupan dobitak u performansama je bio ogroman u odnosu na default 9800SE) ali nisam hteo da fleshujem BIOS od XT kao ni da radim voltmod. Mislim da samo overklokovanjem grafičke nemožeš da je oštetiš, a ako i crkne - tu je garancija. Čak bi mi bilo i draže da mi crkne kartica što pre, u garantnom roku naravno, ako je defektna na bilo koji način.
Razumem zašto ti je frka da OC grafičku, i ja sam nepažnjom spalio 6800GT dok je bila jako popularna i na ceni i dan-danas se toga setim kad god ubacujem novu grafičku u mašinu ali sam iz toga izvukao neku poentu, naučio sam neke stvari i nastavljam dalje po starom
Tako da, slobodno je klokuj dok je u garanciji, nemožeš joj ništa![]()
Do sada nisam oštetio nijednu karticu overklokovanjem (jesam na neke druge načine :d) tako da dok je kartica u garanciji, nemam razloga za brigu. U vreme dok je bio aktuelan 9800, imao sam 9800SE koji se uspešno otključavao (softverski) u full 9800 karticu, a mogla je da se OC i na klokove dosta više od 9800XT + sam zatezao tajminge memorije (ukupan dobitak u performansama je bio ogroman u odnosu na default 9800SE) ali nisam hteo da fleshujem BIOS od XT kao ni da radim voltmod. Mislim da samo overklokovanjem grafičke nemožeš da je oštetiš, a ako i crkne - tu je garancija. Čak bi mi bilo i draže da mi crkne kartica što pre, u garantnom roku naravno, ako je defektna na bilo koji način.
Razumem zašto ti je frka da OC grafičku, i ja sam nepažnjom spalio 6800GT dok je bila jako popularna i na ceni i dan-danas se toga setim kad god ubacujem novu grafičku u mašinu ali sam iz toga izvukao neku poentu, naučio sam neke stvari i nastavljam dalje po starom
Tako da, slobodno je klokuj dok je u garanciji, nemožeš joj ništa![]()
PS. Kako da vidim koja mi je revizija kartice? Piše li negde na PCB, na samom chipu ili u BIOSu kartice?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari