Šta je novo?

8800gts OVERCLOCKED - 3Dmark06

Moze ovako ?

Da li su ovi Vasi klokovi za svaki dan ili samo za test?
Digli ste klokove iz Riva tunera ili ste sa tim klokovima fleshovali graficku?
Zar se ne plasite da ce da Vam rikne kartica na klokovima preko 60Mhz za gpu ?

Poslednja izmena:
Kod mene core ide na 700, mrzelo me da mu trazim limit, znam samo da nece na 730 :d Znaci, limit mi je negde izmedju, a ako zafali nekoj igri snage, poteram ga na 700 i memoriju na 2000 i vozim :-devil-:

Moze ovako ?

Da li su ovi Vasi klokovi za svaki dan ili samo za test?
Digli ste klokove iz Riva tunera ili ste sa tim klokovima fleshovali graficku?
Zar se ne plasite da ce da Vam rikne kartica na klokovima preko 60Mhz za gpu ?

Sta znaci flashovati karticu... mislim samo pomeris saljdere i to je to, malo testiranja, ako je stabilno, osatvis te clockove...
Ja drzim svoju graficku (okacio sam ranije fotke u ovoj temi) na 650/900MHz...
Rez mi je:
SM2 5032
HDR/SM3 5044
Cpu 2608
Overall 11050

Znaci slobodno povecaj core clock na 650, a memoriju mozes da ostavis na 900MHz, tu se ne dobija mnogo ponea/frame-ova, mnogo veci uticaj na porast performasni ima povecanje brzine procesora graficke, skoro svima ide preko 650MHz, pa probaj...

Jos jedna stvar... T od 66C je ok (~toliku i ja imam), ali meni tada radi fan na 80 ili 100%, a tebi je, koliko vidim sa slike, radio na 1600 obrtaja a to je oko 60%.
Postavi u Rivi da se fan po defaultu okrece 80%, to je nekih 2000 obrtaja, T graficke ce ti biti manja, a buka ista.
Ne moze se razlikovati buka izmedju 60 i 80%, barem kod mene ne moze da se razlikuje, jer se box cpu cooler dere kao lud, a i ostali fanovi u kucistu mu "pomazu" :D.

Nisam znao da quad toliko utice na skor u 3DMark06, moj E4400 @3 GHz - 2608 poena, a tvoj quad @ 3,2 GHz - 4900 poena...

Mada je razlika u poenima u overall skoru samo 1200, sto znaci da 3DMark ovaj skor nekako drugacije racuna, tj. ne sabira ove tri vrednosti...

Poslednja izmena:
Imas :bottle:, jer si jedini usao u detaljni komentar onoga sto sam napisao.
Ne bojim se ja da fleshujem karticu ( radio sam to toliko puta na Atiju, ali sa 500Mhz na 650Mhz), stvarno imate "ono" i ti i Falcon.

Nije to samo sirova brzina, ima malo i u kesu.
Osim toga ovaj primerak drzima na 8x400Mhz=3.200Mhz
a po def. bi bio na 9x377Mhz .
Valjda mu vise godi veci FSB?

Poslednja izmena:
Imas :bottle:, jer si jedini usao u detaljni komentar onoga sto sam napisao.
Ne bojim se ja da fleshujem karticu ( radio sam to toliko puta na Atiju, ali sa 500Mhz na 650Mhz), stvarno imate "ono" i ti i Falcon.

Nije to samo sirova brzina, ima malo i u kesu.
Osim toga ovaj primerak drzima na 8x400Mhz=3.200Mhz
a po def. bi bio na 9x377Mhz .
Valjda mu vise godi veci FSB?

Ja se i ti onda nesto ipak ne razumemo:trust:...

Da ponovim pitanje: sta znaci flashovati graficku karticu, ako pod tim pretpostavljas obicno overclockovanje, onda nema tu niceg opasnog, ako se sve lepo odradi...
Moj savet tebi: uninstall Rivu, instaliraj Ati Tool, on moze da odredi max sigurnosne klokove za core i memoriju, pa posle mozes da vratis Rivu.
Meni je Ati tool "rekao" da mi je max core clock 663MHz i ja sam stavio na 650MHz i nema nikakvih problema. Memoriju nisam proveravao preko Ati toola (zaboravio ranije pa me sad mrzi). Uglavnom probao sam memoriju na 1000MHz, ali su se pojavljivali artefatki, tj. blokiranje u nekim igrama, pa sam je spustio na 900MHz, dakle njen max sigrunosni clock je negde izmedju 900 i 1000 MHz, ali kao sto rekoh u prethodnom postu, povecanje clocka memorije ne donosi mnogo boljitka (koliko povecanje clocka core-a), tako da sam je ostavio na 900MHz, vise nije potrebno...

Pogledaj malo okolo, i na drugim forumima, pa ces videti da dosta ljudi drzi svoje GTS-ice :D, na clockovima za core i preko 700MHz...

By the way, sto si se toliko us..o :d, kada si toliko puta overclockovao graficku, jer meni je ovo prvi put, mada mozda i poslednji, nikad se ne zna, salim se naravno, kao sto rekoh Ati Tool odredjuje max sigurnosne clockove, i ti onda stavis malo ispod i to je to...
I nemoj da se izgubis kada ti bude racunar blokirao prilikom pronalazenja max clockova za core i memoriju od strane Ati Tool-a, to je tako normalno...

Da , skapirao sam i sam da nije samo brzina bitna, vec i cash, a verovatno i borj jezgara, mada nisam siguran da 3DMark06 prepoznaje i koristi vise od 2 jezgra...
:wave:.

ja sam zaglavio na 670,680/1020,1030MHz respektivno na vazduhu..
zamenio sam fabricke zvake sa AS5 i malo su spustile temp, ali opet tu je gde je nece dalje, izgleda da mora vmod da se odradi tako da to sledi..

ja sam zaglavio na 670,680/1020,1030MHz respektivno na vazduhu..
zamenio sam fabricke zvake sa AS5 i malo su spustile temp, ali opet tu je gde je nece dalje, izgleda da mora vmod da se odradi tako da to sledi..

Ali cemu to modovanje - kalemljenje, grafitiranje, budzenje, guzenje... :D.
Samo da bi core mogao preko 700MHz, previse cimanja oko malo dobitka, u odnosu na kada ti je core, kao sto kazes, na 670-680 MHz...

U...o sam se zato sto zadnji put kada sam fleshovao karticu, posle 5meseci rada ispustila je dusu.
Bila je to Ati 9800pro, fleshivana sa 9800Xt biosom.

Pa ja covece ovde ne govorim ni o kakvom flashovanju, vec postupak koji sam ti objasnio u mojoj prethodnoj poruci ;).
I sad ako bi mi crkla graficka (god forbid, pu pu...:d), to uopste ne bi moralo da ima veze sa cinjenicom sto je bila overclockovana, pod uslovom da su temperature do odredjenih granica. Recimo da je razumna temperaturna granica GTS-a do 80-85C...

Znaci pritegni je malo :p :D, samo pazi da se previse ne oznoji :-devil-:.

Ali cemu to modovanje - kalemljenje, grafitiranje, budzenje, guzenje... :D.
Samo da bi core mogao preko 700MHz, previse cimanja oko malo dobitka, u odnosu na kada ti je core, kao sto kazes, na 670-680 MHz...
veruj mi, u 1680x1050 rezoluciji svaki frejm ti dobro dodje..:d

** 11172 ** I ja malo...
XFX 8800gts 685/1700/2100
Ova setovanja za graficku bez problema za svaki dan tj svaku zahtevniju igricu.
Procesor nije neki .Jedva do 3,0

Prilozi

• 3d06-3.JPG
    3d06-3.JPG
    234.3 KB · Pregleda: 76
** 11172 ** I ja malo...
XFX 8800gts 685/1700/2100
Ova setovanja za graficku bez problema za svaki dan tj svaku zahtevniju igricu.
Procesor nije neki .Jedva do 3,0

Trebalo bi da imas malo vise od toga. Ja imam bas slicno kao ti oko 11200, a moji klokovi su dosta nizi 650/1500/1800 MHz. E4400 @3GHz.
Koliko je tebi bio overclockovan procesor kada si testirao 2,6 ili 3GHz ?
Shadere nisam overclockovao, sami se podignu na ovoliko kada overclockujem core...

Skini 169.01 drajvere, donece ti dosta ubrzanja, ako ih vec imas, onda te kolje procesor, ako je na 2,6GHz...

edit: sad videh sa slike da ti je cpu bio na 3GHz tokom testa... onda sigurno imas neke starije drajvere, kazem 169.01 donose dosta ubrzanja...

Poslednja izmena:
Trebalo bi da imas malo vise od toga. Ja imam bas slicno kao ti oko 11200, a moji klokovi su dosta nizi 650/1500/1800 MHz. E4400 @3GHz.
Shadere nisam overclockovao, sami se podignu na ovoliko kada overclockujem core...

Skini 169.01 drajvere, donece ti dosta ubrzanja, ako ih vec imas, onda te kolje procesor, ako je na 2,6GHz...

edit: sad videh sa slike da ti je cpu bio na 3GHz tokom testa... onda sigurno imas neke starije drajvere, kazem 169.01 donose dosta ubrzanja...

Nesto me oda kolje posto su mi i drajveri 169.01

Iskljucio sam pozadinske programe pa sam dobio - 11350

Asus 8800GTS 640MS
703/1498/2006
169.09
C2D 4300 @ 3.35GHz

Prilozi

Iskljucio sam pozadinske programe pa sam dobio - 11350

Now we're talking ;). Ja sam stavio na 650/1900 i imam 11150 poena...
Takodje bi trebalo da podesavanja u Nvidia control panelu budu na defaultu, znaci proveri da slucajno ne forsiras nesto iza drajvera: antialiasing ili anisotropic filtering...

Asus 8800GTS 640MB
703/1498/2006
169.09
C2D 4300 @ 3.35GHz

Sta se ti sad kao nesto hvalis :D.
Lep skor nema sta, ali ne mogu da uporedim sa svojim (mislim da uporedim skorove nasih grafickih), jer ti je cpu dosta brzi (3,35 u odnosu na mojih 3 GHz)...

Jesli li mozda testirao kada ti je procesor bio na 3GHz ?

Asus 8800GTS 640MB
703/1498/2006
169.09
C2D 4300 @ 3007MHz

Prilozi

Asus 8800GTS 640MB
703/1498/2006
169.09
C2D 4300 @ 3007MHz

~11600 poena naspram mojih ~11200. Dakle razlika je bas mala, ali dobro to znaci da je mala razlika uzmedju ove dve graficke na 1280x1024 i manjim rezolucijama (uz iskljucen AA). Naravno da bi na vecim rezolucijama razlika bila dosta veca...

Ali 1280x1024 is all I need, sad se igram na njoj (17" CRT :)), a i ubuduce (kad kupim 19" TFT ;)), osim Crysis-a naravno, to moram u 1024x768...

Do sada nisam oštetio nijednu karticu overklokovanjem (jesam na neke druge načine :d) tako da dok je kartica u garanciji, nemam razloga za brigu. U vreme dok je bio aktuelan 9800, imao sam 9800SE koji se uspešno otključavao (softverski) u full 9800 karticu, a mogla je da se OC i na klokove dosta više od 9800XT + sam zatezao tajminge memorije (ukupan dobitak u performansama je bio ogroman u odnosu na default 9800SE) ali nisam hteo da fleshujem BIOS od XT kao ni da radim voltmod. Mislim da samo overklokovanjem grafičke nemožeš da je oštetiš, a ako i crkne - tu je garancija. Čak bi mi bilo i draže da mi crkne kartica što pre, u garantnom roku naravno, ako je defektna na bilo koji način.

Razumem zašto ti je frka da OC grafičku, i ja sam nepažnjom spalio 6800GT dok je bila jako popularna i na ceni i dan-danas se toga setim kad god ubacujem novu grafičku u mašinu ali sam iz toga izvukao neku poentu, naučio sam neke stvari i nastavljam dalje po starom :)

Tako da, slobodno je klokuj dok je u garanciji, nemožeš joj ništa ;)

Do sada nisam oštetio nijednu karticu overklokovanjem (jesam na neke druge načine :d) tako da dok je kartica u garanciji, nemam razloga za brigu. U vreme dok je bio aktuelan 9800, imao sam 9800SE koji se uspešno otključavao (softverski) u full 9800 karticu, a mogla je da se OC i na klokove dosta više od 9800XT + sam zatezao tajminge memorije (ukupan dobitak u performansama je bio ogroman u odnosu na default 9800SE) ali nisam hteo da fleshujem BIOS od XT kao ni da radim voltmod. Mislim da samo overklokovanjem grafičke nemožeš da je oštetiš, a ako i crkne - tu je garancija. Čak bi mi bilo i draže da mi crkne kartica što pre, u garantnom roku naravno, ako je defektna na bilo koji način.

Razumem zašto ti je frka da OC grafičku, i ja sam nepažnjom spalio 6800GT dok je bila jako popularna i na ceni i dan-danas se toga setim kad god ubacujem novu grafičku u mašinu ali sam iz toga izvukao neku poentu, naučio sam neke stvari i nastavljam dalje po starom :)

Kako si sprzio 6800GT, overclockom ili ne ?

Koju verziju graficke mas A2 ili A3, pretpostavljam da imas A3 kada mozes da groones core preko 700MHz i memoriju preko 1000MHz. Ja imam A2 i za to je 650/1900MHz puna kapa...

Jedino mi je cudno sto ti je shader na 1498MHz, pa pretpostavljam da ih (core i shader) odvojeno clockujes... Jer meni kada stavim core na 650MHz (<od tvojih 703MHz), shaderi mi se automatski stave na 1513MHz (> od tvojih 1498MHz)... ?

Koristio sam Riva tuner (2.06 beta) za OC, i kada povećam core na 700MHz, klok shadera (iako je uključeno "link clocks") ostaje na ~1198, ne povećava se. Onda sam ručno povećao na 1498 (ciljao sam 1500 za probu) i prošlo je. Kasnije sam pokušao i 1600 ali se zamrzla mašina u 3DMarku. Stvarno me mrzi da kao nekada jurim i poslednji MHz, omatorilo se :smoke:

Što se tiče 6800GT, pre par godina sam kupio Chieftec kućište sa sve čuvenim dual-fan Chieftec napajanjem od 360W. Problem sa tim napajanjem je bio taj da su usled ušteda u proizvodnji ili nedostatka kontrole kvaliteta molex konektori bili za nijansu manji od standardnih, što samo po sebi nije problem ALI bili su dovoljno manji da si komotno mogao da obrneš konektor i da utakneš skoro bez ikakve razlike i sa minimalnim otporom, karakterističnim za "normalno" povezivanje.

Šta reći (a ne zaplakati) sem da sam potvrdio teoriju da svi elektronski uređaji rade na beli dim. Kada beli dim izađe, uređaj više ne radi :S: (neko na forumu ima ovo u potpisu).

Probaću još malo da OC ovu moju karticu, zanima me grubo gde su joj limiti.

PS. Kako da vidim koja mi je revizija kartice? Piše li negde na PCB, na samom chipu ili u BIOSu kartice?

U sustini si u pravu, ali ko ce daceka 45 dana za novu 8800gts ili neku GT ?

Valjda možeš da se snađeš za to vreme, ubaciš bilo koju PCI-e grafičku i objasniš lepo deci da nema igranja dok se ne popravi jedan deo u računaru ;) (razumem situaciju ako ti je frka zbog dece)

PS. Kako da vidim koja mi je revizija kartice? Piše li negde na PCB, na samom chipu ili u BIOSu kartice?

Pise ti u main prozoru Rive ;).
320-bit G80 (A2, 96sp) with pa tebi pise 640MB a meni 320MB DDR3.

Dakle meni je A2 revizija, a ti ako imas A3, tim bolje, vece klokove trpi po pravilu novija revizija...

Poslednja izmena:
LOL 'ladno se vidi koja je revizija na ova 2 screenshota što sam postavio :D

Vrh Dno