Šta je novo?

8800GTS, 8800GT + 50e

• Začetnik teme Začetnik teme Sasa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Misljenje, jel 16 SP i koji MHZ vise vredi 50+ evra preko 8800GT evra.
Da li ga ima negde ?

@ TEST
Za neke ocigledno mora u slici.Izvinjavam se morao sam.
poz...
To je karta sa testa.

Prilozi

• untitled1.webp
    untitled1.webp
    85.6 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
Da,ovaj sam video test gde se vidi da je jaci od GT-a i to za lepih 1k u 3dmark06.
Treba videti kako ce da izgleda neki test gde su i GTX i Ultra,inace....sad sam shvatio da nemam pojma sta je covek prvo pitao pa i onaj moj prvi post se nekako ne uklapa,no i dalje sam zbunjen pitanjem....:wall:
Aaaa,shvatio sam..

Poslednja izmena:
Ako mislis kolko vise vredi 8800GTS od GT onda ne vredi ni dinar vise od njega.
A ako mislis na novi GTS,on je jaci od GT-a,i od GTX-a a mozda i vise,no treba sacekati na kontretna testiranja svih ovih kartica zajedno.

Novi GTS je za nijansu slabiji od GTX-a ali jaci od GT-a.

@OCZ - pa na ovom testu ispred imas i GTX i Ultru.

@Sasa - Vjerovatno ce spasti tih 50e razlike dok se novi GTS pojavi i kod nas u masovnoj prodaji. A + sto ima mnogo bolje hladjenje od GT-a.

Poslednja izmena:
Ima ultra samo u Crysis testu. A dok dodje 8800GTS razlika moze da bude samo veca, tj da GT do tad pojeftini na razuman nivo a da GTS bude ocekivanih 300 eura. Mada ocekujem da ce cena biti kao za 8800gts 640MB tj 350.

@Sasa Jel mozes da preimenujes ovo u 8800GTS 512 ili nesto slicno i stavis u graficke karte?

Poslednja izmena:
Aha na zadjnoj strani je i test sa Ultrom I GTX-om u Crysis-u,pa ovde GTX ima 3-4FPS vise tako da jeste za nijansu bolji,ne znam kako bi bilo u drugim igrama no Crysis i jeste bitno poredjenje,ja nisam uzeo GT-a zbog ovog novog GTS-a,videcemo kako ce se ponasati u drugim igrama i koja ce cena biti naravno,no bar ako dajem 50e vise, da dam zbog tog malo boljeg kulera ako nista vise...lol

Poslednja izmena:
Nece tu biti ko zna sta od dobitaka u perfomansama kada je novi GTS u pitanju. Ipak cemo sacekati seriju 9 koja ce doneti ubrzanje (neko spomenuo Crysis 😉)

Sto se tog testa tice, mislim da je lazan. Rezultati su poprilicno cudni. Mislim da nije moguce da ni u jednom testu, ni u jednoj rezoluciji GT bude brzi od GTSa, sto se na ovom testu desava. Najpre su test objavili bez Crysisa, a onda naknadno dodali i Crysis, sto je vrlo neozbiljno, ako ne testiraju Crysis, onda im dzabe ceo test. Kako to da su bas oni dosli do GTS primerka a evo jos uvek, ni tri dana kasnije niko vise nije ni video karticu. Nisu se bas pretrgli ni sa pokusajem overclocka, zbog svega toga jako sumnjam u istinitost testa.
U odnosu na GT, GTS ima definitivno bolje hladjenje sto je znacajno jer se hladjenje na GTu nije bas proslavilo, kao sto znate ima 16 shadera vise, takodje nasao sam da ima i poboljsan sistem napajanja(ne znam kako drugacije da prevedem) sto bi trebalo da omoguci bolji OC. Sve u svemu, zvanicna promocija je valjda 11 decembra, pa cemo videti. Serija 9, hmmm nece to u narednih 6 meseci biti ispod 350e rekao bih.

Misljenje, jel 16 SP i koji MHZ vise vredi 50+ evra preko 8800GT evra.
Da li ga ima negde ?

Ne vredi. Uzmi najjeftiniji (nema ih ispod fabrickih klokova) i sa tih 50e moci ces u februaru-martu da nabavis neki "9800GT" , u pravom momentu. Pazi razlika u ceni je veca od vrednosti npr 2GB RAMa, HDDa od 250GB i sl. Mislis li da je realno ili hvataju na ludilo? 😉

Poslednja izmena:
Ma ja znam sta cu ja, vise me zanima misljenje drugih.
BTW. mnogi su u fazonu "kad se smire cene 8800gt-a, pa kad dodje 8800gts....".
A sta mislite o situaciji da 8800GT-a nestane brzo kao sto su se brzo pojavili, verzija sa 512MB.
GTS ostane sa 512 i cenom ~300$ ?

Ma ja znam sta cu ja, vise me zanima misljenje drugih.
BTW. mnogi su u fazonu "kad se smire cene 8800gt-a, pa kad dodje 8800gts....".
A sta mislite o situaciji da 8800GT-a nestane brzo kao sto su se brzo pojavili, verzija sa 512MB.
GTS ostane sa 512 i cenom ~300$ ?

ATI ima pandana u toj klasi (3870) tako da ga nece sklanjati sa trzista, a inace vec za par meseci izlazi serija 9xxx, tako da ... Ma mnogo brzo okrecu tocak kod grafickih i tri meseca je kod njih kao godinu dana kod grugih komponenti.
Evo ti moje razmisljanje pastovano iz mog maila jednom "mom" korisniku:
"Moj predlog je da ne stedi na kucistu i napajanju, a ostalo se menja po potrebi i pada mu cena (a ovo uvek drzi cenu).Ako je ogranicen fondom onda je bolje da uzme jeftiniju graficku, jer se na njima najbrze gubi novac. U februaru npr izlazi GF9xxx serija i njegova kartica od 250e ce vredeti 100e (i to sve za par meseci). Bolje da prepolovi fond za graficku (da uzme dobar 8600GT) u istom periodu izgubi 50e, umesto 150e."
To je, doduse, moje misljenje i moji saveti su u ovome smeru.

ATI ima pandana u toj klasi (3870) tako da ga nece sklanjati sa trzista, a inace vec za par meseci izlazi serija 9xxx, tako da ... Ma mnogo brzo okrecu tocak kod grafickih i tri meseca je kod njih kao godinu dana kod grugih komponenti.

Ja imam neke info da ce 8800GT 512MB nestati, da ce ostati GT sa 256MB i GTS sa 512MB.
U tom slucaju nVidia ima bolju kartu i od 3850 i od 3870 u istom cenovnom rangu, a korisnici koji zele 512MB moraju na GTS gde se vise zaradjuje.

Sto se tice kupovine, naravno, hardver se mora menjati ili biti suocen sa opasnim gubicima ako se kupuje "da traje". Mada, gubici su slicni, izgubio tri puta po 50e ili jednom 150, ali je ipak bolje imati uvek aktuelan hw nego na pocetku "preteran" a onda preslab. Ovime se i manje opterecuje novcanik, "istresas" se vise puta po malo, bolje nego jednom vise.

Ja imam neke info da ce 8800GT 512MB nestati, da ce ostati GT sa 256MB i GTS sa 512MB.

Upravo tako. 8800gt nije ni krenuo tržišni život, a oko nove godine i iza ga više neće biti. Samo 256MB varijante, mnoge i na klokovima 8800GT 512MB verzije, a u 50 dolara višoj klasi, tj. oko 300 dolara će biti 8800GTS 512... I u januaru stiže 8850 GX2 i 8900... u klasama 460 i 550 dolara...

Nazad
Vrh Dno