Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

@nsAce

u rivatuner-u su mi vrednosti za core i shader ulinkovani... mislim da je 1750Mhz...mozda gresim jer sam na poslu trenutno.

A tako. A nisi probao preko njegovog EXPERTOOL-a. Posto tamo nisu ulinkovani.
Pa i ja sam primetio da je na default vrednostima:
GPU 600MHz + Memorija 900MHz = Shader 1500MHz
Nisam bas upucen u to ali koliko primecujem to ima neke veze ili mozda nema ?!?
I ti si dobio:
GPU 700MHz + Memorija 1050MHz = Shader 1750MHz

@nsAce

u rivatuner-u su mi vrednosti za core i shader ulinkovani... mislim da je 1750Mhz...mozda gresim jer sam na poslu trenutno.

kako da OC shadere i da vidim na koliko rade u rivatuner 2.05?

pogledao sa u drugoj temi gde pise:
"Moras prvo da ukljucis opciju pod "Power user" pa "RivaTuner\System\NVAPIUsageBehavior" i onda mozes da se igras sa klokovima shader-a''

ok ali sta onda? na koju vrednost staviti, nije mi jasno :wall:

Ladno su uspeli da pokrenu 2900XT i 3870 u CF modu :p

Riva tuner 2.06 su linkovani shader i core ali mozes da skines kvacicu sa te opcije i onda ih namestas kako ti hoces.Meni sa ovim najnovijim driver-om 169.13 beta ne rade FIFA07 i FIFA08 tako da sam vratio na 169.09 i sada rade obe mislim ne razumem kakva glupost.Sve ostale igre rade ali ove dve baguju.Ma kad menjas kartu mora sve da se reinstalira nema sanse da sve bude perfektno kao samo zamenis kartu i kao pici:mad:
Ali opet zavisi od igre do igre.Neke su optimizovane za NVIDIU a neke nisu i mora malo da se prilagodi komp.
Sto se tice vrednosti OC-a ja sam probao a i probacu sa drugom mashinom nema razlike izmedju na primer 600/1500/2000 i 700/1800/2000 u igrama je sve isto a sto se tice 3Dmark-a tu ima razlike recimo od 1000 poena sto je smeshno:d a za to me zabole samo tako.
Prema tome oni koji se igraju a ja igram sve redom od FIFE08 do preko WIC i BF2 do Crysis-a nemte potrebe za OC katica ali uopste jer su u pitanju nijanse.

Da... to sam i ja primetio... A mozda je zato sto se na vecim klokovima vise greje pa je to usporava :trust:

Svejedno, i po testovima se vidi da je klokovana otprilike brza jedno frejm do dva u igrama sto je definitivno malo. Ali svejedno planiram da menjam hladjenje jer mi se ne svidja kada radi preko 65 stepeni...

@Thierry Henry
Mislim da si ogranicen procesorom, zato i nema poboljsanje nakon OC-a karte.

Poslednja izmena:
Jovy Da veoma moguce da sam ogranicen CPU-om ali opet kazem ti za sada kako je ne moram uopste da je OC znaci dobijam isto a i ne greje se uopste nesto puno sa vecim OC.Tako da dok ne dodje Penryn serija u Januaru(necu da uzmem sad 6750) i dok ne promenim sve ovo nema potrebe OC.Jedino malo driveri *****avaju zavisi od igre kako koja.Moras malo da podesavas dok ne ubodes optimalno.Juce upalim World in Conflict krenem online bum zabagovalo se sve na 1440x900 na HIGH.Rekoh ajde probacu drugu rezoluciju na primer 1280x1024 koja je cak malo malo visa po pixelima i ono radi bez greske.Znaci nesto sto baguje na razlicitim driverima i rezolucijama bar se meni cini sto se tice ove karte.
Inace imam utisak da ovaj galaxy moze da ide u nebesa a ne greje se previse.

Mozda je i temperatura manja zbog slabog procesora, jer graficka ne daje maximum.

Poslednja izmena:
Pa ovo je sjajan rezultat.Obecava.Koliko videh u pitanju je obican PALIT 8800gt.

Još jedan dokaz koliko je smešan stock kuler na 8800GT...

nije mi jasno kako dobiju onolike temperature... isto kao da je drze u nekom hermeticki zatvorenom kucistu:D sad citam ustvari da su imali dvije osmice unutra... ma i ja sam sinoc igrao crysis par sati pa mi je temp isla max do nekih 70-72,a imam jednu dvanaesticu naprijed i dvije osmice nazad da izvlace...
a recimo interesuje me,u slucaju da se odlucim,mada nemam u planu,da zamjenim kuler na grafi,kako se to tretira u slucaju da iz nekog drugog razloga crkne karta,ne mora od temperature? mislim moze se vratiti stock kuler,ali mogu li da provale da si mjenjao kuler na grafi? meni se nesto ner igra sa tim,jer ni ovako nije nista alarmantno i barem sam siguran u garanciju koja je tri godine.

Ma samo vratis stari i pravis se blesav. Kako mogu da primete? Nema sanse...

A navedite zasto je stock cooler smeshan ne razumem? ne znam odakle tebi tolike temperature maverick kad meni u Crysis-u ne prelazi 57c???
Ne znam o cemu vi pricate da treba menjati cooler kada on radi sasvim kako treba i to na 60% obrtaja fan.

Meni je na xfx alpha dog edition sa 50% brzine fabrickog kulera u crysisu max. 63c. Kvalitetno kuciste sa dobrim hladjenjem je resenje

Kod mene Asus 8800gt u igricama dostize od 70 pa do 75 stepeni, ali u RivaTuner pokazuje da ventilator radi na svega 29% ( default ) ili tj. 1600 obrtaja, kad ga povecam na 50% 2500 obrtaja onda teperatura pada za 10-15 stepeni.

Kuciste je otvoreno.

Poslednja izmena:
Dosta zavisi od kucista i hladjenja istog. Dosta ventilatora da ubacuju hladan i izvlace vreo vazduh su veoma bitni, kao i prostrano kuciste gde komponente nisu zbijene jedna uz drugu. Ja na Crysisu imam oko 72C max temperaturu sa 70% podesenim ventilatorom (kartica mi je fabricki O/C na 660/1900)

Pa da ali samo pod uslovom da se uopste pojavi stvarno. Inace, ekstra je.

Jedva cekam da mi stigne Accelero S1 da je malo zgazim da vidim kako se onda ponasa.

Da, da :smoke: Nisam ocekivao da ce to da se toliko primeti ali jeste.....

Svejedno, KOLOS me naplasi sa njegovom pricom da se hladnjaci odlepljuju i odpadaju sami od sebe i onda kartica trokira. Imam neke stare hladnjake od CoolVive pa mozda iskoristim njih ali mi fali 4 komada...

Nazad
Vrh Dno