Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

nVIDIA GeForce 8800 GT 256MB Tested

Expreview has tested the trimmed down GeForce 8800 GT 256MB. Using Core 2 Quad Q6700@3GHz and ASUSTeK P5E3 Deluxe/Wifi-AP motherboard with DDR3-1066 6-6-6-18-1T they've managed to compare the 256MB GT with ATI Radeon 3850 256MB (Catalyst 7.11 hotfix), NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB (ForceWare 169.02 WHQL) and NVIDIA GeForce 8600 GTS 256MB (ForceWare 163.75 WHQL).

http://www.techpowerup.com/?44877

Prilozi

• gpuz_88gt_256mb.png
    gpuz_88gt_256mb.png
    62.2 KB · Pregleda: 115
  • score01.png
    score01.png
    11.9 KB · Pregleda: 146
  • score02.png
    score02.png
    11.8 KB · Pregleda: 123
  • score03.png
    score03.png
    11.5 KB · Pregleda: 122
neko jutros nije obavio svoj posao a?

Mislis da ce 512mb verzija da POKOPA 256 sa ukljucenim AA x4 i AF x16 ??? Otkud to? Nemoj samo da se ciganises za 5-10% razlike, to mi nista ne znaci (btw NE GLEDAM 3dmark rezultate)

8800GT sa 256MB jeste dobro izbalansiran proizvod ali nije za ambiciozne. Ciljna grupa su joj 19" 12x10 w/o AA/AF. Za taj čip ionako nisu veće rezolucije, naročito za igre koje će tek doći. Ko se sa tim pomiri lako će se opredeliti za ovu kartu. Poslužiće mu taman do pojave D9x generacije.

neko jutros nije obavio svoj posao a?

Mislis da ce 512mb verzija da POKOPA 256 sa ukljucenim AA x4 i AF x16 ??? Otkud to? Nemoj samo da se ciganises za 5-10% razlike, to mi nista ne znaci (btw NE GLEDAM 3dmark rezultate)

Oce Bane, bice razlike, u testovima je koriscen 3dmark i igra koja je izasla u vreme kad je 128mb na grafickoj bilo ihahaj. Poteraj TDU na 256mb karti i 512mb karti, poteraj Dark mesiju, ma, GRAW, GRAW2...Kad zafali video memorije pocinje stucanje koje se oseti i te kako bez obzira na framerate, a najcesce i framerate rokne. Meni u COD4 kad stavim sve teksture na "extra" framerate se prepolovi, kad ostavim extra za textures i specular, a normal maps stavim na high sve poleti. Cist nedostatak vram-a...

Iskreno i ja mislim da 256 nije dosta, dzaba brz chip kad cete morati da obarate detalje na teksturama zbog manjka memorije, samo cete se nervirati bzvz :S:

steta sto ne postoji neki jednostavan alat da se vidi zauzece memorije prilikom igranja...
ali definitivno zavisi od igre do igre i rezolucije

Mislim da je proslo vreme kada je npr. dodatnih 128mb bio marketinski trik.Danas je sto veca kolicina vrama apsolutna potreba i mislim da je trenutni minimum 512mb (bar ja nebi isao ispod toga).

Igre koje će doći zahtevaće više memorije i u nižim rezolucijama. 8800GT čip je isuviše moćan za samo 256MB RAM-a...

Dovoljno je moćan za one igre kojima je sad dosta 256MB, za one koje trže više memorije i nije dovoljno moćan. Uzmi primer crysis-a, ali i UT3 mašine koje će se iskoristiti do maksimuma u budućim naslovima.

Poslednja izmena:
Nece biti u vecim kolicinama. Potvrdeno. Pakom dobije 10kom sledeceg utorka. Ali naravno sve prodato unapred.
Tek sredinom decembra ce biti a vecoj kolicini.
Pa ako tek polovinom decembra dobijaju gt, kad li ce tek da se pojavi novi 8800gts (g92 jezgro) koji izlazi u to neko doba, sve nesto kao cekam njega, ali izgleda da cu mroati da se zadovoljim gt-om

Sta mislite da li bi i kako 8800gt radila na Chieftec 420w napajanju?

@masterokrata, meni masina iz potpisa (sve sa 8800gt) radi na chief-u 450

Ja cekam Inno3D 8800GT, stize mi za 3-4 dana. Jel valja cemu?

Poslednja izmena:
Zashto ne bi waljala? :)

Zashto ne bi waljala? :)

Ma ono, cisto pitam. Ima izgleda razlicitih varijanti:
def. 600/1800
OC 650/1900
OC 700/2000

Zanimljivo. Koja je ova sto je kupujem pojma nemam, saznacu kad dobijem kartu. Cena... pa rekao sam ranije ;)

Bicu zadovoljan da se OC na 700/2000, a shaderi na recimo 1850-1900Mhz. Spremam joj vodeni blok (ovaj sto je sada na 7900), jos samo hladnjake za mem da kupim, pa da se "przi" :)

Poslednja izmena:
@GoranM
To nije OC verzija,al se sigurno moze dobro klokovati.:)
BTW sacekacu jos do 3.decembra pa cu da vidim sta zna taj "novi" 8800GTS:wall:

E u inat ću sad da uzmem radeona 3870. nVidijin potez sa ovom kartom je neviđeni amaterizam. Totalno sam popizdeo:mad::mad::mad::wall::wall:

Covece svi bi ovu cool kartu kao da je za DZ a ne za 250e. E sad videh kod Zvekija ima Sapphire 2900GT 256MB za 150e....malo sam skeptican i za kartu i za cenu, koliko je ovo cudo slabije od 8800gt? Nema nigde konkretan test.

2900GT je puno slabija od 8800GT,znaci uopste ne mogu da se uporede.. cini mi se da sam citao na thread-u o radeonima 3870,3850,pomenuli su ovu kartu i da je tu u klasi sa 1950pro,mozda eto malo jaca,sto znaci daleko ispod 8800GT,doduse i jeftinija je... mada bolje ti je da cekas jos malo,ako ne 8800GT,onda barem ove nove ATI-jeve karte.

Jel si kupio ili si platio? ;)

Platio i kupio :D Poslata jutros i stize sutra ujutru cela konfiguracija. Jos malo pa tu je.

Isto pitanje kao sto rece Rocker... ima li sanse da se poteraju dve GT na crossfire ploci (P5K)...

I jos jedno pitanjce, ima li neke veze sto GT nema DX10.1? Da li je to vise prica ili ima nekog znacaja u narednih godinu dana?

I jos jedno pitanjce, ima li neke veze sto GT nema DX10.1? Da li je to vise prica ili ima nekog znacaja u narednih godinu dana?
Za sada sve DX10 igre rade na DX9 kartama, a i koliko sam ja skontao da bi igrali nove igre u DX10 pored graficke koja podrzava DX10 treba imati Vista zar ne?

Da naravno. A DX 10.1 se pojavljuje tek sa SP za Vistu sledece godine.... Mada i to je verovatno samo stvar marketinga a nadam se da time ova GT nece da ode prevremeno u penziju...

Stigao mi je MSI OC. Malo je bucniji nego sto sam ocekivao ali nije preterano vruc. Slika je u 2D malo gora nego na ATI-ju koji sam imao ranije a kada provrtim igre i testove napisacu utiske (ako nekog uopste interesuje).

Naravno da nas interesuje!:D Testiraj, pa javi...;)

P.S. Promeni u profilu model grafe...

Poslednja izmena:
Interesuje, napisi kako je to slika u 2D losija?I ostalo sto si primetio ;)

Evo samo ukratko. Na mojoj makini je 3D Mark 06 dao samo 9.300.

U igrama je ok. CoD4 sve na max na 1440x900 sa AA 4x i AF na full ide oko 40-60 sto je ok. Sutra cu da probam UT (jos malo pa se skinuo) i Crysis final (u Demo-u na very high na istoj rezoluciji je oko 20-22 ali padne kada je guzva - to je pod Vistom, pod XP-om bi bilo dosta brze).

U 2d mi deluje nekako manje kontrastna slika... Verovatno treba da podesim monitor ili podesavanja u nV control panel.

Nisam klokovao i ne pada mi na pamet. Toliko je vruca da se toplota sa nje prenosi preko limceta kojim je zasrafljena za kuciste i na samo kuciste tako da mi je malopre zadnja stranica kucista bila vrela. Dodao sam ventilator jedan iza pa je sad malo splasnulo ali u jednom momentu je bas bilo vrelo. Mada moze da se pipne, nije toliko strasno. Dodacu jos jedan PCI izduvnik da malo ohladim atmosferu. Everest kaze da je u idle oko 50 a kada nesto radi penje se do 80 stepeni.

U prvom momentu mi je delovala bucna posto sto je i logicno jer sam ranije imao 2600xt ali sad sam se navikao i ne primecujem vise buku... Znaci nije toliko bucna

Poslednja izmena:
Nisam klokovao i ne pada mi na pamet. Toliko je vruca da se toplota sa nje prenosi preko limceta kojim je zasrafljena za kuciste i na samo kuciste tako da mi je malopre zadnja stranica kucista bila vrela. Dodao sam ventilator jedan iza pa je sad malo splasnulo ali u jednom momentu je bas bilo vrelo. 2600xt ali sad sam se

To je ova karta sa slike ,jel' tako?Josh jedan dokaz da referentni dizajn nije za pohvalu.Ako sada ,kao shto kazes,greje zadnju stranicu kucista, nesmem da pomislim shta ce biti kada dodje leto.Asus-ov kuler vishe obecava ali ne sprovodi toplotu van kucista.Videcemo,ne treba zuriti sa kupovinom i camiti pred prodavnicama.Bice 8800GT-ova u raznim varijantama i u dovoljnom broju...Siguran sam.

Prilozi

• logo_start.JPG
    logo_start.JPG
    48.3 KB · Pregleda: 85
Vrh Dno