Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

e4300 je radio na 3ghz. A i ne pricam o overklokovanom e6700.
Igre gtr2, rfactor, gtl,...

Ove linkove shto si gore bacio to nije to.... pa normalno da je brzi kad radi na 2.66 GHz a ovaj na 1.8 GHz.... Pogledaj koliko je sporiji na istoj frekvenciji... Sigurno nije vishe od 5 % :)
EDIT: Evo ti link testa sa Benchmarka i imash lepo poredjeno 2160 @ 1.8 GHz VS E6600 Downclocked to 1.8 GHz.... Jedina razlika je kolichina kesha ( 1 MB vs 4 MB ) Razlike ima ali nije toliko velika kao shto ti prichash....
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=13250

Poslednja izmena:
@zdravko
Mnogo si se izbagovao ali ne neki nacin te razumem(ipak si i ti vlasnik titanika)
1.Ne mozes da poredis 8800 GTS i GT zato jer GTS ima trajnu paralizu za sve naredne igre, a to je 320 Mb.
2.Ha ha high eng za high end.Da li u isti kos stavljas 8800GTS i GTX.
3.Neko bi trebao da menja 8800GTS jer ce mnogo para da izgubi.
4.I ti si vlasnik ozloglasene 8800GTS.Begaj zdravko dok jos ima nade i to brze.Ili mozda imas kesa pa te boli uvo.

Jao sta bi sada rekao ali ajde... Ako ne mozes nekome da na neki nacin uvalish 8800GTS za 200 i vise evra, ni sada se ne isplati davati 100 evra za 50% vece performanse. Sada i dalje gura, Crysis gushi i jednu i drugu. A za godinu dana ce to biti 50% razlike izmedju 5fps i 7fps, gde je i jedno i drugo beskorisno. Na leto ce mozda GTS moci da se proda za 100 evra, dodas tada jos 150-200 i uzmes nesto stvarno brze. Ovi medjumodli pred kraj godine odgovoraju samo ljudima koji menjaju nesto stvarno zastarelo ili uzimaju nov komp.

Pa ja uzimam nov komp ali sada ne mogu jer su neki odavde kupili sve GT-e iako su vec imali GTS... :crash:

Onda jedno pitanje kako to da kada sam presao za e4300 na e6700 dobio min 20fps u igrama. Ostatak konfe je ostao nedirnut. Pojasni mi?.

Meni se cini da je procesor ipak veoma bitan za igre. Treba nesto da odradjuje i fiziku u igri. Nije valjda da i to radi gpu?

Vec su ti ljudi odgovorili dole, dakle C2Duo procesori koji rade na istim frekvencijama (naravno oni jeftiniji overclockovani) daju priblizno iste performanse... toliko blejis na forumu, chudi me da do sada nisi provalio ovo... Poenta skupljeg C2Duo procesora (npr E6750), je sto ne moras da ga overclockujes jedno vreme i radice ti sve dobro, a kada zelis da ga overclockujes e onda mozes leeepo da ga overclockujes na vrednosti, koje jeftiniji C2Duo ne mogu da dostignu (uglavnom)... npr E6750 koji lagano radi na 3,6 GHz, dok svaki recimo 100-ti E4400 moze da se overclockuje stabilno na tu vrednost...
Kapirash...

@zdravko
Mnogo si se izbagovao ali ne neki nacin te razumem(ipak si i ti vlasnik titanika)
1.Ne mozes da poredis 8800 GTS i GT zato jer GTS ima trajnu paralizu za sve naredne igre, a to je 320 Mb.
2.Ha ha high eng za high end.Da li u isti kos stavljas 8800GTS i GTX.
3.Neko bi trebao da menja 8800GTS jer ce mnogo para da izgubi.
4.I ti si vlasnik ozloglasene 8800GTS.Begaj zdravko dok jos ima nade i to brze.Ili mozda imas kesa pa te boli uvo.

Da 8800GTS 320MB je high end kartica... ,).
Odgovor na sva tvoja pitanja i nedoumice ti je dole boldovan. Mislim jos jednom da podebljam da bolje procitas... :smoke:.
To ja sve vreme govorim kroz milion postova, ali izgleda da kolega undefined moze to da sroci u par recenica, za razliku od mene, ali poenta nam je ista... :D.

Jao sta bi sada rekao ali ajde... Ako ne mozes nekome da na neki nacin uvalish 8800GTS za 200 i vise evra, ni sada se ne isplati davati 100 evra za 50% vece performanse. Sada i dalje gura, Crysis gushi i jednu i drugu. A za godinu dana ce to biti 50% razlike izmedju 5fps i 7fps, gde je i jedno i drugo beskorisno. Na leto ce mozda GTS moci da se proda za 100 evra, dodas tada jos 150-200 i uzmes nesto stvarno brze. Ovi medjumoduli pred kraj godine odgovoraju samo ljudima koji menjaju nesto stvarno zastarelo ili uzimaju nov komp.

Koliko vidim ovde se nasladjuju ljudi nad onima koji imaju 8800gts 320 mb iz samo njima znanih razloga! Verovatno nisu imali para da je kupe kad je izasla, znaci ravno 1. godina pa od tada i zavist ili sta vec, nemam pojma. Takvi zluradi komentari se ocekuju od decurlije! Za par meseci ce izaci nesto jos bolje i tako u krug.

Iako vrlo primamljiva cena, licno mislim da je "greota" osakatiti takvu karticu za 256MB! Mislim ,ljudi, ocigledno je koliko 8800GTS sa 320MB "gubi" zbog manjka u megabajtima. :trust:
Sto se tice trzista, slazem se s vr-zone autorom vesti po pitanju direktnog napada nV na radeone 3850. ALI pitanje je koliko ce uspeti u toj nameri, s obzirom na trenutno (ne)postojeci broj 512MB verzija, a kamo li ovih! ;)

Samo 256MB? Cemu ce to da sluzi? Ne razumem zasto bi neko kupovao takvu kartu sa tako malo memorije. Ni 8800GT ni 3850 sa 256MB.

Pa kad bi ta kartica kostala 150 evra sa porezom, veruj mi da bi se odmah rasprodala.
Po nekim pricama ova moja GTS 320MB efektivno koristi samo 256MB memorije, a ja sam nju platio oko 250 evra.
Sta bi falilo nekome da uzme ovu, koja ima bolji chip od moje...
Naravno kapiram da bi bilo malo za neke novije igre, na vecim rezolucijama, ali za 150 evra...

Poslednja izmena:
Pa kad bi ta kartica kostala 150 evra sa porezom, veruj mi da bi se odmah rasprodala.
Po nekim pricama ova moja GTS 320MB efektivno koristi samo 256MB memorije, a ja sam nju platio oko 250 evra.
Sta bi falilo nekome da uzme ovu, koja ima bolji chip od moje...
Naravno kapiram da bi bilo malo za neke novije igre, na vecim rezolucijama, ali za 150 evra...

Bice oko 175eura, tako da nije bas 150, ali je lepa cena, samo bojim se da nece moci da iskoristi ni 60% potencijala zbog malo memorije.
P.S. Tvoja bi koristila i 512MB samo kad bi ih imala. Pogledaj malo testove, pa proceni kako ce raditi takva "sakata" varijanta sa 256MB. Verovatno dosta sporije od tvoje sa 320MB. KAda jednom zafali memorije fps pada...
naravno da ce za 1024x768 biti dovoljno, ali ko jos kupuje takvu kartu da bi se igrao u toj rezoluciji?

Poslednja izmena:
mene interesuje kako radi 2x gt, jedan 512 i jedan 256, nisam siguran kako se u ovom slucaju deli memorija, a znam da se ne sabira . Predpostavljam da bi radile kao 256 modeli. Kapiram da su tu glavni prob driveri pa onda tehnicke karakteristike karte, neka optimizacija dodeljivanja vishe posla prvoj karti kad su u pitanju vece texture na uštrb fps-a ,a opet mozda malo preterujem s obzirom da ni standardan sli nema neku preterano jaku podrshku :p

Radice sa 256MB

Nisu price, za neke igre (FEAR) je eksperimentalno potvrdjeno. Jednostavno ljudi pravili engine (mnozina, govorim o vise igara) da zna za kartice sa 256MB i sa 512MB. E sad, kad u oktobru izadje jedan World In Conflict sa TWIMTBP logoom a igra se raspada u kontaktu sa GTS 320 (jos jedan biser WiCa, igra nepopravljivo krahira na svakom fabricki OCovanom primerku iz cele 8800 serije). Kada se pazljivo zagledaju testovi vidi se gde rezultati nemaju veze sa pameti, a gde je i 320 malo. (visoka rezolucija, preko 4xAA i AF i u najoptimizovanijim igrama GTS 320 posustaje). Pusti RivaTuner, podesi ga da prikazuje kolicinu koriscene video memorije i gledaj NVidia sramotu. Bas me interesuje da li i GTS i GTX takodje pamte od te boljke da imaju neokruglu kolicinu memorije? Mada oni imaju preko 512 a to je maks kolicina koji igra moze da ocekje.

Interesantno da ovde na forumu niko od ljudi koji su kupili ovu karticu nisu bas bili voljni da podele utiske sa nama. Na primer neki screenshot, eventualno bench rezultat i slicno u ovim DX10 naslovima kojih vec ima dovoljno za testiranje. Ili ih mrzi ili je nesto drugo. Mozda im deluje da napredak sa GTS i nije neki bas za hvaljenje :trust:

Pa prelistaj par stranica unazad. Ja sam rekao svoj 3dmark 06 score. Ima i par shotova od mene. Ako te zanima josh neshto,reci shta,pa ako budem u mogucjnosti,ja cju se potruditi da okachim shotke iz igara ,ili shta wecj zhelish.

Ma ne zanimaju me iskljucivo brojevi... vise me interesuje tvoj utisak u smislu jesi li zadovoljan sa njom... Ti si bese isto presao sa GTS???

Ja sam zadovoljan upgrade-om sa gts-a...

Planirao sam poslednjih mesec dana menjati graficku, i gt mi je bio logican izbor posle gts 320.

Ne samo da se bolje ponasa u igrama (nemoj me pitati za detalje, probao sam za sad samo malo crysis i cod4), vec i kad je u pitanju pustanje hd filmova.

Jedina zamerka sa moje strane za sada je izuzetno lose reseno hladjenje za razliku od gts-a.

Interesantno da ovde na forumu niko od ljudi koji su kupili ovu karticu nisu bas bili voljni da podele utiske sa nama. Na primer neki screenshot, eventualno bench rezultat i slicno u ovim DX10 naslovima kojih vec ima dovoljno za testiranje. Ili ih mrzi ili je nesto drugo. Mozda im deluje da napredak sa GTS i nije neki bas za hvaljenje :trust:

Normalno da su zadovoljni,nece ti reci ja sam ne zadovoljan sto sam presao sa GTS-a na GT i pljunuo 50e u smece a ne primetim razliku golim okom :D
Bitno je da Crysis radi na 30fps a ne na 15-20fps :) u al cemo se naigrati,a ne igrivo je i na jednoj i na drugoj,mada ovde se vodi prica samo kako Crysis radi a to je totalno ne bitno :)
Za par meseci ce se smejati oni sa 9xxx serijom onima sa 8800GT-om.

Normalno da su zadovoljni,nece ti reci ja sam ne zadovoljan sto sam presao sa GTS-a na GT i pljunuo 50e u smece a ne primetim razliku golim okom :D
Bitno je da Crysis radi na 30fps a ne na 15-20fps :) u al cemo se naigrati,a ne igrivo je i na jednoj i na drugoj,mada ovde se vodi prica samo kako Crysis radi a to je totalno ne bitno :)
Za par meseci ce se smejati oni sa 9xxx serijom onima sa 8800GT-om.

Hoces da kazes da je 20+% jaca karta za 20% vise para bacanje para u smece???
Nadji mi 100% jacu kartu za 100% vise para, pozajmicu ako treba, odmah kupujem :)

Nadji mi 100% jacu kartu za 100% vise para, pozajmicu ako treba, odmah kupujem :)

Kupi još jednu pa stavi u SLI.... Možda nije celih 100%, ali nije ni daleko od toga kada su više rezolucije sa AA u pitanju.... ajd, odma' vadi pare. :)

Poslednja izmena:
Rekoh, nisu bitne cifre nego utisak "golim okom" sto rece, kakva je razlika na oko osim sto FRAPS pokazuje nesto drugacije brojke. Ne mislim samo na Crysis nego i na ostale igre... Na primer, kako vam je radio UT3 na prosloj a kako na ovoj (znaci nebitan tacan FPS nego utisak) i ako ste probali jos nesto tipa Bioshock ili CoD4. Ima li neke razlike koja moze da se vidi na oko... ?

Hoces da kazes da je 20+% jaca karta za 20% vise para bacanje para u smece???

Ne radi se toliko o parama koliko o potrebi upgrade-a za 20% ubrzanja!
Sa 8800gts ide se na neku novu generaciju karti makar sa 50% ubrzanja.
Zamisli da menjas karte svaki put zbog 20%! Menjao bi ih onda na 3-4 meseca.

Poslednja izmena:
Rekoh, nisu bitne cifre nego utisak "golim okom" sto rece, kakva je razlika na oko osim sto FRAPS pokazuje nesto drugacije brojke. Ne mislim samo na Crysis nego i na ostale igre... Na primer, kako vam je radio UT3 na prosloj a kako na ovoj (znaci nebitan tacan FPS nego utisak) i ako ste probali jos nesto tipa Bioshock ili CoD4. Ima li neke razlike koja moze da se vidi na oko... ?

Cek, cek. 8800GT je 10% jeftiniji od 8800GTS 320MB, a 20% brzi. Sta tu nije OK?

Pa ne slazem se da je ne bitno kako Crysis radi. Meni je to najiscekivanija igra ikada, i mnogo bi mi zacilo kad bih mogao da je igram kako treba na 8800GT dok na mojoj GTS to ne mogu. Jutros sam je mogao prodati za 190e, nisam hteo da je dam ispod 200, da je kupac pristao na 200 otisla bi, i da, samo zbog Crysisa. Onda bi problem bio sto ne mogu odmah da nabavim GT, a pogotovo ne za realnu cenu koliko ce da kosta za 2-3 nedelje pa bih morao ubaciti neku prelaznu krs karticu za narednih 20tak dana. Sada sam promenio strategiju, upravo kupujem GEOW i COD4 i taman dok njih zavrsim situacija ce se srediti, ubacice se i Ati u pricu pa cu znati sta mi valjda ciniti i opremiti se za Crysis. Sa ovom GTS 320 sam se bas lepo naigro, kupio sam je pre 6 meseci, i to za 255e :), odlicna investicija.

Cek, cek. 8800GT je 10% jeftiniji od 8800GTS 320MB, a 20% brzi. Sta tu nije OK?

Govori se o prelasku sa GTS-a na GT... barem ja mislim da je o tome genius govorio... Pa naravno da onaj koji sada kupuje komp treba sacekati GT i ne kupovati GTS, to je valjda svima jasno

Pa ne slazem se da je ne bitno kako Crysis radi. Meni je to najiscekivanija igra ikada, i mnogo bi mi zacilo kad bih mogao da je igram kako treba na 8800GT dok na mojoj GTS to ne mogu. Jutros sam je mogao prodati za 190e, nisam hteo da je dam ispod 200, da je kupac pristao na 200 otisla bi, i da, samo zbog Crysisa. Onda bi problem bio sto ne mogu odmah da nabavim GT, a pogotovo ne za realnu cenu koliko ce da kosta za 2-3 nedelje pa bih morao ubaciti neku prelaznu krs karticu za narednih 20tak dana. Sada sam promenio strategiju, upravo kupujem GEOW i COD4 i taman dok njih zavrsim situacija ce se srediti, ubacice se i Ati u pricu pa cu znati sta mi valjda ciniti i opremiti se za Crysis. Sa ovom GTS 320 sam se bas lepo naigro, kupio sam je pre 6 meseci, i to za 255e :), odlicna investicija.

Kao prvo sta znaci da je igras kako treba. To bi znacilo 1680x1050 na very high AA on,... Pa to ne moze ni na GTX-u, pa nece moci ni na GT-u.
Ja imam min 25 max 35 frejmova na 1280x1024 na high (dakle bez tweak-a). Tebi je native rezolucija tvog monitora 1440x900, jel tako... To je za nijansu manje zahtevna rezolucija od 12x10, pa bi morao imati bolje performanes od mene, plus sto imas i vise oc-ovan procesor. To su ok performanse, za ovako zahtevnu igru.
A kada bi presao na GT, igrao bi u istoj rezoluciji sa istim setovanjima, i sa naravno vecim framerate-om, ali kao sto rekoh ovaj framerate sa GTS-om je zadovoljavajuci,... sa GT-om bi radilo sigurno dosta brze, ali bi isto izgledalo...

Koliko imas min i max fps... ?

Poslednja izmena:
zdravko
Jok, 1680x1050, bas mi fali memorije, nisam ni instalirao Crysis, i verovatno necu dok ne zamenim graficku. Kao sto rekoh, imacu cime d ase zanimam u medjuvremenu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno