Šta je novo?

8800gt iChill VS. ATI 4850

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Dakle ovako, posle kraceg prepucavanja tipa "ciji je veci" dosli ortak i ja na ideju da poredimo rezultate iz 3dmarka06..i gle cuda, pri 1280x1024 moja 8800gt (735/1645/2150) je oduvala njegovog atija. On pritom ima phenom-a x4 9950 black edition na 3.2Ghz a ja e7300 na istoj frekvenciji..rezultati su 13200 kod mene i 13500 kod njega..e kada se u obzir uzme da je njegov skor za proc 4000 a moj 2800 dolazim do zakljucka da je graficki deo testa, 1na1, moj 8800 bi bolji pri ovoj rezoluciji. Kada smo radili samo SM2.0 test, ja sam imao 6200 a on 4800..znaci skoro 50% vise ima 8800 od 4850 !!!???!!!
Moje pitanje je sledece..ako neko ima 19" monitor, koji nadrealni razlog je potreban da bi umesto 8800gt (90e) uzeo 4850 (160e), ako ce se ionako igrati na rezoluciji od max 1280x1024? Ili je mozda samo njegova grafa zakazala?

Poslednja izmena:
@Dule13: 1% ljudi ?, tu si malko preterao :). Ne znam da li si video na netu ili probao kako radi, ali radi veoma dobro.
A za CUDU, ***, nisu svi "obicni" korisnici niti mozes da procenis da li i koliko nekome treba. :)

Фигуративно речено, али опет они које се професионално баве тиме има занемаљиво мало у односу на класичне кориснике, а и верујем да ни у овом треду нико не тражи карте за професионалну употребу.

Poslednja izmena:
Фигуративно речено, али опет они које се професионално баве тиме има занемаљиво мало у односу на класичне кориснике, а и верујем да ни у овом треду нико не тражи карте за професионалну употребу.

Bre CS 4 odlicno radi i sa ATI karticama, kod mene radi izuzetno brzo i ovako, nije to sad' razlika kao izmedju Amige 500 i Commodora 64. :)

Bravo, autosugestija je najbolji put!!! :wave:

Evo jos cu da vas hranim screenshotovima dok ne crknete od muke! :D

FC2

Samo sto je "Kuma", na 3180 Mhz, sto je i dalje mnoogo manje od 4ghz i E8400.

FC2 sam deinstalirao posle 10-15 minuta igranja....uzas...GTA IV mi sa high podesavanjima i brojem vozila na maximumu ne pada ispod 30 fps, DEAD Space nije isao ispod 60...

Za**** si se da si dodao 5 evra imao bi primetno jacu karticu...

Tvoj MSI 4830 su na svim testovima sa najsvezijim drajverima poredili sa 9800GT def. taktova, a to je 600/900. IChill stize fabricki na 700/1000 i naravno da ce ga vlasnik koristiti sa najnovijim drajverima. AKo je u testu tvoj 4830 realno vodio bitku sa 9800GT sta mislis kako ce proci protiv IChill-a koji je 15% brzi. Treba li napominjati da IChill ide na 750/1100??? Koliko ta tvoja MSI moze da se OC, jel moze uopste stabilno 700MHz za GPU? kakovo hladjenje ima u odnosu na ono odlicno hladjenje IChill-a? Sve to treba uzeti u obrzir, pa i tih 10eura razlike u ceni.

Tvoj MSI 4830 su na svim testovima sa najsvezijim drajverima poredili sa 9800GT def. taktova, a to je 600/900. IChill stize fabricki na 700/1000 i naravno da ce ga vlasnik koristiti sa najnovijim drajverima. AKo je u testu tvoj 4830 realno vodio bitku sa 9800GT sta mislis kako ce proci protiv IChill-a koji je 15% brzi. Treba li napominjati da IChill ide na 750/1100??? Koliko ta tvoja MSI moze da se OC, jel moze uopste stabilno 700MHz za GPU? kakovo hladjenje ima u odnosu na ono odlicno hladjenje IChill-a? Sve to treba uzeti u obrzir, pa i tih 10eura razlike u ceni.

Ono sto sam ja video na netu...
4830 na defu je brza od 9800GT na defu, nije sad nesto mnogo brza, i nije u svim igrama brza, znamo vec koje su igre nvidia-ine..
Hladjenje je kvalitetno odradjeno, na ovom MSI-ju kao i recimo na Sapphire-u.
9800GT znaci ide sa 600/900 na 750/1100, MSI 4830 OC ide sa 575/993 na 740/1100 ;) (obicna Sapphire 4830 ide do 700/1000, veoma retko preko).

Prema tome, dabome...

Poslednja izmena:
sa tobom se oko grafichkih karti vishe ne vredi raspravljati.

Ne shvatam tu opasku, ali u rangu cene do 100 eur je Nvidija bolji (i brzi) izbor u slucaju Ichill 8800gt , evo drug mi je bas uzeo 4870 sa 1GB memorije, da sam imao 23.500 din na raspolaganju i ja bih uzeo isto, stvar je samo u budzetu.

kako vas ne mrzi da toliko mrsomudite?! obe karte vrede te pare (oko 100e) i svako neka kupi firmu koju preferira :smash:

kako vas ne mrzi da toliko mrsomudite?! obe karte vrede te pare (oko 100e) i svako neka kupi firmu koju preferira :smash:

Neko je ovde khm ^ omatorio :D.
Da mu je tu garson, da vish kako bi prstalo na sve strane :d, nekada davno ranije... ;).

Ono sto sam ja video na netu...
4830 na defu je brza od 9800GT na defu, nije sad nesto mnogo brza, i nije u svim igrama brza, znamo vec koje su igre nvidia-ine..
Hladjenje je kvalitetno odradjeno, na ovom MSI-ju kao i recimo na Sapphire-u.
9800GT znaci ide sa 600/900 na 750/1100, MSI 4830 OC ide sa 575/993 na 740/1100 ;) (obicna Sapphire 4830 ide do 700/1000, veoma retko preko).

Prema tome, dabome...

MSI ne ide na 740za GPU, a posebno ne stabilno. Pusti ti testove i birane primerke za testove. ja najbolje znam kako se salje kartica na test novinama, posle detaljnog prebiranja. Znam bar troje ljudi koji teraju 8800GT IChill na 750Mhz. MSI 4830 je "osudjen" na 700MHz. kako to da niko u zemlji nije testirao Inno IChill 8800GT, valjda zato sto "nije bilo u planu", a svaki MSI je u planu? WTF!!!

Poslednja izmena:
Evo za prostreet-a far cry 2, morao sam da odradim test da se uverim u to sto pricas, ali sam se razocarao :). Masina iz Moja masina. Steta sto nema i cod4 da uradim test. Poredjenje sa tvojim testom sa prethodne strane dx9. Koliko vidim i i min fps je solidno bolji i max i average...

Prvi levo tvoj test 4830, a pored 8800GT.

Prilozi

• 4830.jpeg
    4830.jpeg
    119.1 KB · Pregleda: 57
  • 8800GT.JPG
    8800GT.JPG
    84.7 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
@Nenad22, istestiraj u DX10, jer sam ja oba testa radio iz Viste i dx9 i dx10, znaci nisam radio na XP-u, zanima me jer ne rade isto sve igre u DX9 na Visti i XP-u?
Odradi i jedan sa 2xAA, jer sam ja tu zaboravio da ukljucim 2AA za dx9 test, zanima me kolika ti je razlika u odnosu na Gx-x, koji ima debelo jaci procesor od tebe, a kao da ga nema ako se porede ti vasi testovi???

Zamolio bih nekog ko ima 4830 i FC2 na XP 32bita da odradi jedan benchmark.

A cod 4 nabavi, bas bih voleo, samo prvo odradi sa 2x da bi test bio isti kao kod Gx-x.

Poslednja izmena:
@Prostreet Nemam dx10, tj vistu, a necu je ni imati :). Aj videcu kasnije da odradim sa 2xAA, a uradi i ti. Cisto sam hteo da uporedim sa 4830, ali moguce da vista daje manji fps. Eto snimis xp i mozda ces prici ovim performansama od 8800GT :).

Poslednja izmena:
@Prostreet Nemam dx10, tj vistu, a necu je ni imati :). Aj videcu kasnije da odradim sa 2xAA, a uradi i ti. Cisto sam hteo da uporedim sa 4830, ali moguce da vista daje manji fps. Eto snimis xp i mozda ces prici ovim performansama od 8800GT :).

Svaka cast ;), evo odmah kacim screen cim namestim CPU na 3,2 ghz, nesto opet prckam. Ma imao sam do skoro XP SP3, kako se tad nismo uhvatili ovoga mogao sam da odradim bez problema, kao sto vidis u DX10 imam odlicne rezultate, ali ako su ovo tvoji pravi rezultati (izvini ako malkice sumnjam :) ) ispasce da Gx-x ne zna da instalira drajvere??? (sad ako me cuje :D) Pa stvarno kako je moguce da ima onako losije rezultate? Ne sumnjam da ti radi pod XP-om tako dobro ipak je ovo kako sam rekao Nvidina igrica, ali me ovo cudi ta razlike izmedju vasih rezultata???

Jesi uzeo u obzir da grafa radi na 700\1750\2000? Testirao sam na klokovima kao sto pise u mojoj masini. On je radio sa 2xAA, pa zato.

Jesi uzeo u obzir da grafa radi na 700\1750\2000? Testirao sam na klokovima kao sto pise u mojoj masini. On je radio sa 2xAA, pa zato.

Smetnuo sam to s uma, ok onda iskreno moram da priznam da sam pogresio u vezi overklokovanja 8800GT u FC2 definitivno, dobijaju se frejmovi, samo proporcionalno se vise dobija overklokom 4830 u vecini igara.
E sad' kad vec to rekoh, ono sto sam primetio da se OC-om 4830 ne dobija nesto mnogo bas u ovoj igri FC2 mozda 1-2 frejma, ali zato procesorom da i to dosta.

Izgleda mi da su tacni bili oni testovi na stranim forumima gde ove 4800 Radeonke bolje podnose AA, od G92 Nvidia.

Jos testiram procesor, sutra cu da bacim test FC2 ali sa 3 ghz okruglo, izgleda mi treba jace napajanje za ovaj procesor, pa me zeza na 3,2 ghz.

Poslednja izmena:
Smetnuo sam to s uma, ok onda iskreno moram da priznam da sam pogresio u vezi overklokovanja 8800GT u FC2 definitivno, dobijaju se frejmovi, samo proporcionalno se vise dobija overklokom 4830 u vecini igara.
E sad' kad vec to rekoh, ono sto sam primetio da se OC-om 4830 ne dobija nesto mnogo bas u ovoj igri FC2 mozda 1-2 frejma, ali zato procesorom da i to dosta.

Izgleda mi da su tacni bili oni testovi na stranim forumima gde ove 4800 Radeonke bolje podnose AA, od G92 Nvidia.

Govoris napamet, ajde reci u kojoj vecini igara se ne dobija nista overclockom kao sto si ranije rekao, ja ti garantujem da se u svakoj dobija? Onda uradi sa 2xAA pa da vidimo kako podnosi 4830...

Jos testiram procesor, sutra cu da bacim test FC2 ali sa 3 ghz okruglo, izgleda mi treba jace napajanje za ovaj procesor, pa me zeza na 3,2 ghz.

Jeste, tvoja karta zato sto je tvoja dobija vise overklokom od 8800GT, koji jelte nije tvoja karta. Neko je pre par dana rekao da se Benchmark dosta promenio u odnosu na recimo period 2001-2005. Sada je tu gomila nekih "klinaca" koji kupe grafiku (mozda i prvu u zivotu) i sole svima pamet i sve , ali bas sve znaju o hardveru. Tako znajuci onda "odvaljuju" recenice tipa: ok onda iskreno moram da priznam da sam pogresio u vezi overklokovanja 8800GT u FC2 definitivno, dobijaju se frejmovi, samo proporcionalno se vise dobija overklokom 4830 u vecini igara.

Svaki dalji komentar je suvisan.

Evo de fakto, pa ovi znalci odozgo neka malo dopune znanje:

Nadam se da Gx-x nece da mi zameri njegov test FC2

8800GT, E8200 (ili E8400) na 4 Ghz

I zatim sledeca dva su moji testovi na 700/1000 4830, i proc AMD 7750 BE na 3077, znaci razlika je izmedju nasih procesora 923 mhz u korist Gx-x plus sto ima 6mb kesha na spram 3mb kod mog procesora:

Prvi s leva je Gx-xov screen DX9, drugi screen je rezultat kod mene DX9, treci screen je rezultat kod men DX10.

Koliko se secam FC2 je u nacelu Nvidi-a based video igra?

Ne zameram, nazalost, nisam testirao u dx10, da jesam, verovatno bi i tu bilo jace, medjutim taj 8800gt se nije bas nesto posebno klokovao, to je rez na cini mi se 685mhz ili 700mhz gpu.
Takodje nisam siguran da ce svaka 4830 ici na 700mhz...Sve to treba uzeti u obzir. Takodje, taj 8800gt je kostao 80-85e, ne secam se vise (sa 36 meseci garancije, od toga je proslo nekih 12), tako da je to ipak i ~20e jeftinije od 4830...

edit: Sad gledam - ja sam imao 2xAA ukljucen, ti nisi ;) vrati se i pogledaj test opet ;)
Dakle kod gx-x-a je sve bilo u redu :wave:

Poslednja izmena:
Govoris napamet, ajde reci u kojoj vecini igara se ne dobija nista overclockom kao sto si ranije rekao, ja ti garantujem da se u svakoj dobija? Onda uradi sa 2xAA pa da vidimo kako podnosi 4830...

Evo kao sto sam obecao, samo stavicu po dva loopa cisto da se vidi kako je moguce da se u ovoj igri odradi 10 testova pa izabere najbolji jer test nije konstantan po frejmovima koje daje.

Zatim GoranM s obzirom na broj tvojih postova, moras da znas da nije isto testirati FC2 u nativnom okrusenju za DX9 = WinXP i takodje u ne-nativnom okruzenju Visti 64.

Zato opet stavljam screenove u dx9 na Visti i DX10 na Visti, koliko ja vidim graficka daje odlicne rezultate u DX10 na procu na 3ghz.

Prilozi

• fc2_3ghz_dx9.jpg
    fc2_3ghz_dx9.jpg
    129 KB · Pregleda: 28
  • fc2_3ghz_dx10.jpg
    fc2_3ghz_dx10.jpg
    137 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Hm, ne znam kako si to zakljucio. 4830 je sigurno dosta bolji izbor. Citao sam gomilu review-ova, a i bymax je poprilicno nahvalio ovu graficku, a bogami i jos zilion drugih po stranim sajtovima ;).

I gde vi to kupujete Ichill 8800GT za 99e, kad za te pare ni obicna verzija ne moze da se nadje.
Preko 110e kostaju obicne 8800GT.
4830 kosta oko 105e.

Gainward 8800GT Bulk, sa 3 godine garancije, moze da se kupi za 90 evra. :)

Evo i mog testa sa 2xAA dx9. Opet je razlika oko 5, ali minimum je dosta bolji.

Prilozi

• 8800gt 2xAA.JPG
    8800gt 2xAA.JPG
    82.4 KB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pred novu godinu... davno beshe ;).

Nemaju na lageru nista od 8800GT.
A mogu da naruche Leadtekovu i Gigabyte-ovu za ~23.000 dinara :D.

Neko je pre par dana rekao da se Benchmark dosta promenio u odnosu na recimo period 2001-2005.

Ja sam to rekao a i pricam svaki put kada vidim neku smesnu raspravu ovde.

Sada je tu gomila nekih "klinaca" koji kupe grafiku (mozda i prvu u zivotu) i sole svima pamet i sve , ali bas sve znaju o hardveru. Tako znajuci onda "odvaljuju" recenice tipa: ok onda iskreno moram da priznam da sam pogresio u vezi overklokovanja 8800GT u FC2 definitivno, dobijaju se frejmovi, samo proporcionalno se vise dobija overklokom 4830 u vecini igara.

Svaki dalji komentar je suvisan.

Dobro, covek je verovatno nov u ovoj igri bez granica i napaljen ko ja na Hornby HO modele ali stvarnost je sasvim nesto drugo....ok rezimirali smo....Ichill 8800gt trenutno najbolja kupovina za 100 eur (ako je jos uvek uopste i ima).

Nazad
Vrh Dno