Šta je novo?

8800GT i S-Video problem

• Začetnik teme Začetnik teme Glenn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Glenn

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2008
Poena
575
Imama problem povezivanja 8800GT putem s-video kabla.

Kada udjem u windows detektuje mi TV i pise kao da je sve norma: http://pokit.org/get/6167c0fd8d7f673b7cc8a4dc182ff88e.jpg

Ali na tv-u ne dobijam nikakvu sliku. Pise da nema signala (na tv-u). Jedini nacin na koji dobijem sliku na tv-u jeste kada iskljucim monitor i ostavim samo s-video kabl spojen. Tada ima slike na tv-u sve dok ne podje loading animacija windows-a. Poslije nestane i opet nastavi pisati da nema signala (na tv-u). Mislim da je to normalno ponasanje jer mi je isto bilo i sa hd4550.

Windows se ponasa normalno kao da na tv baca sliku. Cak imaam i prostora desno kada pomjeram miš.

Pokusao sam par opcija u nvidia c.panelu ali nema slika nikako. Jedino kada postavim pal tada mi nestane detekcija tv-a. Takodjer kada mjenjam NTSC vrstu signala i dalje ne dobijam sliku.

Ima li nek orjesenje ? Predostavljam da su driveri. Imama instalirane zadnje 280.26. Sa predhodim driverima nisam mogao dobiti ni detekciju tv-a u windowsu.

Windows je: win7 x64 pro

si probao sa nizim rezolucijama za tv? 640x480 je vga rezolucija , ne standardna pal (ili ntsc).

Nema nikako signala. Pokusao sma mjenjati svakakve postavke pa i rezolucije. Jedino na nekim pal signalima izgubim na trenutak sliku i na monitoru koja za par sekundi dodje ali izgubim detekciju TV-a. Pa morm restrartovati PC da bih opet imao TV postavke.

hmm... koliko se secam brat je imao slican problem pre par godina koga su prouzrokovali lose (re)instalirani driveri za grafu. Si probao da uklonis drivere nekim tool-om (ne klasicnom instalacijom) a onda da instaliras nove novcate preko windows update-a (iz nekog razloga je i meni win update mnogo bolje sredio drivere nego ja rucno)?

Jesam nesto brisao sa driver sveeperom ali sam onda nabacio zadnje koji su bili. Pa poslije opet nove koji su neki dan izasli. Digao sam XP i nabacio neke drivere iz 2007 godine. Novi su takodjer pravili problem. Čitam da je i drugima i na visti 8xxx serija zezala sa bacanjem signala na tv dok je jedan kolega sprzio 8600 preko s-video kabla. I to da cujem al ije ocito ta veza kriticna.

Ovako cu bootati xp kada mi zatreba dok slucajno nesto ne naleti konkretno jer sam se zezao oko ovoga i ne svidja mi se kako se pojavljije na trenutke signal ispucale slike i nekakvih linija kada samo setam po c. paneli nvidie. sam onesto trepce ili spojavi slika na trenutak. Kako sam cuo jos da se moze sprziti. Da se vise ne zezeam.

Ako najdem koknretno rjesenje za sedmicu, javim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno