Šta je novo?

8800GT i DQ6 neslaganje?

• Začetnik teme Začetnik teme Boki.N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Kombinacija koja je radila neko vreme OK, a onda pocela da zeza. Gainward Bliss i GigaByte P35.
Svez sistem, drajveri..igre pucaju posle 15-20 min...Ostatak: C2Q6600, 2x1GB OCZGold 1000, Tagan 530W..jos ponesto ali NEoverklokovano. Svez sistem...opet muka.
Medjutim: ista grafika na obicnoj Intel ploci (BLKDG33FBC), DC E2200, 2x1GB KVR800, MS I 400W Platinum (cca 17€)...sve radi perfektno satima, usijao sam grafiku testirajuci je...zamalo da izgorim prste, ni da zatreperi...
Sa druge strane, na DQ6 ASUS 8800GT radi odlicno.
Da li je neko imao iskustva sa ovakvim/slicnim problemom?

Poslednja izmena:
Kombinacija koja je radila neko vreme OK, a onda pocela da zeza. Gainward Bliss i GigaByte P35.
Svez sistem, drajveri..igre pucaju posle 15-20 min...Ostatak: C2Q6600, 2x1GB OCZGold 1000, Tagan 530W..jos ponesto ali NEoverklokovano. Svez sistem...opet muka.
Medjutim: ista grafika na obicnoj Intel ploci (BLKDG33FBC), DC E2200, 2x1GB KVR800, MS I 400W Platinum (cca 17€)...sve radi perfektno satima, usijao sam grafiku testirajuci je...zamalo da izgorim prste, ni da zatreperi...

Isti problem ima moj drug sa MSI 8800GT i DQ6. Rešenja za sada nema. On se pomirio sa time.

Pa nije da nema resenja, menjajte sa nekim za istu kartu drugog proizvođača 😉

Evo ja iz licnog iskustva moram da kazem da takvih problema nemam sa mojoj konfiguracijom iz potpisa i nisam nikad ni imao do sad.
Revizija ploce je 1.0, BIOS F6. Probaj da fleshujes BIOS ako to nisi do sada uradio.
Nisam imao probema ni sa F4 BIOS-om uz koji je ploca dosla.
Ali koliko vidim to si se desava samo u odredjenoj kombinaciji (Gainward i DQ6). Cudno.

Stavi drugi BIOS za ploču pa makar i stariji.

Vidi u Device Manageru da nema nekih konflikta.

Pogasi u BIOS-u sve što se ne koristi tipa integrisana zvučna i LAN...

Poslednja izmena:
I meni je posle fleshovanja BIOSa na najnoviju verziju krenulo nesto slicno da se desava. Igra pukne a umesto desktopa dobijem samo crn ekran posle cega mogu samo da ugasim kompjuter i da ga upalim tek za par min (ako ga upalim ranije umesto welcome screena dobijem samo crn ekran)... I obavezno me doceka poruka "Improper shutdown during VGA clock setting. Do you want to set it again?" Graficka nije klokovana (a ni sistem jos uvek 😀)...

Ortak je na moju Ds3, stavio svog Palita i sve je radilo kako treba.

Posle raznoraznih probanih resenja, i pre tudjih sugestija...misterija resena.
Problem je bio do Gainwardovog softvera. Nije stavljao dovoljno fana za 3D rezim, vrednost je bila fixirana na low 🙁

Ufff jedno pitanje...

Sad sam zbunjen...planiram da uzmem Intel dual 2 core 2.66 i "gigabajt" plocu i GF 8800 GT ali sad vidim iz ovih postova da to nesto ne radi kako treba?

Sta raditi?

Ako lepo procitas post pre svog videces gde je bio problem. Kod mene sve radi perfektno.

Nazad
Vrh Dno