Šta je novo?

8800GT 512mb OC

@Bane87: Apdejtuj skor na prvoj strani da te baci na listu lepo.

Samo vi njega vucite za jezik :D

ova moja karta se njesra klokuje, jel moze neko da mi objasni detaljno kako da dignem volte kroz bios (soft mod) ???? znam sta treba da odradim u nibitoru, to mi je jasno, al kako to sve da uradim sa CD-om? (neam flopi)

Bane ako si iso preko nibitora, sumljam da se ista uradilo, vec je samo tako na "papiru" bas sam citao o tome, kad sam mislio moju kartu da tako iscedim vise, ali mora se uzeti lemilica.

Ne mogu bash da se poredim sa vama intelashima ali ok hehe.Ovaj 3d mark 06 skor ajde ok ali imam problem sa 05-om tamo dobijem samo 15600 neznam zasto?Sad sam probao ove omega drajvere i ista prica..

Prilozi

• 3d mark 06.jpg
    3d mark 06.jpg
    211.2 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Ja imam problema ako dignem procesor na 3.4 ghz (preko nisam pokushavao). Temperature mi chini mi se nisu loshe, u idle 25-33 a u full orthosu 54 max (kada je proc na 3.2 i gpu na 710/1800/1000). Chim ga klokujem na 3.4 ili ne daj bozhe preko zamrzne mi i crysis i 3d mark 2006. Ima li neko slicha iskistva sa ovim ??? Mashina je iz potpisa....

Poslednja izmena:
Ja imam problema ako dignem procesor na 3.4 ghz (preko nisam pokushavao). Temperature mi chini mi se nisu loshe, u idle 25-33 a u full orthosu 54 max (kada je proc na 3.2 i gpu na 710/1800/1000). Chim ga klokujem na 3.4 ili ne daj bozhe preko zamrzne mi i crysis i 3d mark 2006. Ima li neko slicha iskistva sa ovim ??? Mashina je iz potpisa....

Koji napon koristis za 3.4Ghz?

Ja sam sa nibitor-om dobio lepe rezultate sa 1.05 na 1.1

Poz ljudi evo i mene nabavio 8800GT i to Gainwarda sa Dual slot hladjenjem obican je

E sad gledam vase rezultate i jako sam se skenjao...Dakle sta je u pitanju...Evo znaci 3dmark 05 je u pitanju...

imam proc 3800+ Windsor AM2 90nm default 2.ghz
Gainward 8800GT na defaultu

Reza je 11580

proc sam klokovao na 2.5ghz
i grafu na 700/1550/1000(memorija je 1000)

Reza je 12870 markova...

Napominjem da je 2005

E sad mene zanima dal je ovo normalno i dal da guram dalje sa klokom tj dali vredi posto ocigledno vase 20000 markova a kamoli 27000 necu dostici

Znaci samo da li su ovo normalni skorovi za 8800Gt i moj procesor...

E da najnoviji 3dmark patchovan i najnoviji driveri....

Pa ono ako neko moze da pomogne...tj bar da me utesi...hahahah

A da makar su temperature dobre...procesor je na 26C a grafa u full loadu(3 sata Obliviona) je na 52C(naravno klokovane temperature tj temperature klokovanih CPU i GPU)

Definitivno mi nije uteha....Zezao me i drug koji je sa 4400 X2 na 2.7 i 7900GS imao ko ja sa ovim mojim...

Reci mi dal bi phenom promenio situaciju posto je to najbolje sto AMD ima a ne prelazi mi se na intela(mada bi rado) posto sam uzeo dobru plocu za AMD...Vidim ljudi sa 2160 procesorom imaju duplo vise od mene...znaci za neverovati...

Pa Phenom bi dobro dosao for sure, mada ovako on i nije neka kupovina, i ne zaboravi da je on 150-200e + nema nikakve overclock sposobnosti.
Nisam ja za ovaj savet :)

Pazi samo Jonesba da nije nesto drugo, sad sam video tvoje skorove i moj drug sa obicnom 3850 neklokovanom tuce vise u 05 a ima X2 4000+ na 2.5 ili 2.6ghz ako se ne varam.

Storm pa toga se plasim ali definitivno nije nista do karte posto sam pre nje imao i XFX i skoro isti rezultat...E sadotici cu pa probati kartu kod kolege sa faksa koji hoce da je uzme(mislim 8800GT)...pa da vidimo inace on ima 3870 radeona i skorovi su mu ok

e ako kod njega nesto ne stima onda je do karte ali sumnjam posto igre rade skroz ok i prolazi 3dmark i tako to bez problema...e da on ima c2d 2180 i abita ip35 pro tako nesto...

Nego cisto da vas pitam dal mora nesto da sse podesi u BIOSU mozda za PCIex 2.0 ili nesto vezano za grafu posto ja nista nisam dirao vezano za PCIex...

A da ti nije iskljuceno jedno jezgro kada pokrenes 3dmark,vidi u task manageru.

Nije iskljuceno posto imam ona dva dijagrama kontam da je jedno za jedno a drugo za drugo jezgro...

Stvarno ni ja ne kontam sta moze da bude uzrok tako losem skoru...Znaci ono ajd Oblivion ide u 1280*1024 sve na high Bloom + 8XAA je minimum 22FPS ali ni najvisi na otvorenom ne prelazi 40FPS...znaci gledajuci testove na becnhu gde Bolivion ide i do 60FPS AVERAGE na ovim setovanjima nesto tu ne stima debelo...

E da onaj CPU test u 2005 mi ide 2-3FPS za onaj Canyon flight a za Battle for Proxicon ide 4-6FPS sad jel to normalno...

E mogu vam dati i i FPS za grafu...Znaci za Battle for Proxicon ide tj ima delova gde je na 26-65FPS....za onu Firefly slicno od najmanjih 25 do 42 max...i na kraju Canyon mi je najbolji on ide 30FPs pa do 130 u nekim trenucima...

odradicu test opet pa cu vam dati one shader scor i tako to...cek trenutak

Znaci ne mogu da verujem....Ja sam jedan veliki baksuz...Ovako...Posto mi se nesto izbagovao EXPERT TOOl sto dolazi uz Gainward shader clock ne mogu da spustim nize od 1750mhz(znaci preznojio sam se dok max vrednosti idu i do 2400mhz) hteo sam sve na default da vratim ali avaj Djavo dosao po svoje...Znaci...

E onda instalirah ja Rivu ali i tu problem a one je sledece prirode...Iako imam final release Rive ona je totalno neupotrebljiva...slika govori vise od reci...znaci ne mogu da verujem ni t prepoznaje kartu(aditional information) s time ne mogu da udjem u overclock/fan sekciju niti mi daje pristup forceware sekciji...znaci bukvalno mogu samo da je gledam...sta je problem...ako mozete da mi pomognete...

Prilozi

• RIVA.jpg
    RIVA.jpg
    99.4 KB · Pregleda: 82
Nije tu nesto u redu, ja sa ovom masinom i grafikom imam 15000 3dmarkova 05 kada je grafika na defaultu, tako da nesto tu ne stima. Koliko imas poena u 3dmarku06?
To je u redu za CPU test, on ti je nebitan.

Hahaha mani vise da se opterecujes time, da ti procesor ne valja, na 2,5ghz, bi to moralo da radi kako valja, ako mozes pokusaj na 2,6 Ghz da kloknes procesor cisto onako, to ti je onda kao fabricka brzina 5000+ procesora.

Koliko ja vidim moraces ti da obavis jedan reinstal windows-a kompletan, znaci format c:, i nova instalacija Win XP-a, pa onda da vidimo da li ce to sve da proradi?
Problem su drajveri, OS, sve zajedno, 'ajmo format, pa i ako posle toga ne radi kako treba onda nosi graficku kod druga pa je isprobaj i tamo, ali ono sto sigurno nije problem, znaci procesor ti nije problem, i ne moze da bude problem zato sto Riva ne prepoznaje graficku, to je smesno i pomisliti. Nadam se da ti je to riva 2.06 verzija, jer je to najnovija verzija.

Poslednja izmena:
Vrh Dno