Šta je novo?

8800gs 384mb

Vidis u SLI se ova kartica isplati, ne svidja mi se previse ovako solo, jer iskreno i da uzmes 3850 256 nisi mnogo pogresio, a dodas malo eto 3850 512 sto je bolje resenje, ali SLI, e tu vec nalazi smisao ova kartica, samo naravno maltretiranje ti ne gine, dok sve to ne obavis, prodaja+kupovina, i na kraju namestanje SLI-a 😀 Sad' ako nisi imao iskustva sa SLI-em, raspitaj se kod nekog ko ima SLI pa vidi sta ces.
Jel' se memorija sabira ili ne u SLI, to je isto vazno?

Misliš na CF (crofsfire) valjda?

Misliš na CF (crofsfire) valjda?

Ne priajtelju, 'ajde sad malo bolje procitaj ono sto sam napisao, u solo varijatni pricam o Radeoncima.

@Colt, thanks!

@GoranM, pa ako ces ti i u SLI-ju da imas na raspolaganju 384mb, i ako to prakticno iako je sli i dalje nije onaj optimum 512 ili vise, onda ti ne bih preporucio ovaj SLI, ne znam stvarno kako funkcionise SLI, ali ako ce ti memorija opet biti kratka, dzaba ti, negde ce bolje da ti radi, negde losije od 8800GT.

Nije najjasnije napisano pa sam dobronamerno pitao.
Pročitao sam još koji put ali je i dalje nejasno.

@Neskica, sta je nejasno, u solo varijanti znaci, kupis jednu karticu, tu sam poredio 8800GS sa Radeonima, zatim ide ",ali SLI", tu se ondosi na SLI i dalje nema veze sa Radeonima. Nisam ovde razmatrao CF varijatnu.

Mada i pored toga, s obzirom da sam u medjuvremenu dobio informaciju da 384mb, ostaje 384mb i u SLI, mislim da se to onda ne isplati, ova kartica u SLI varijanti.

Poslednja izmena:
Ok je karta, sad posle 3 nedelje mogu to reci, imao sam 8800GTS 320MB pre ove karte, razlika je najuocljivija u crysis-u u korist 8800GS , ali nece jos dugo biti u masini 😀

Poenta je da 192-bit mem. magistrala ne ispada neko preterano sakacenje karte uzevsi u obzir da karta koristi G92 koji bolje iskoristava sirinu magistrale i verovatno ima bolji memorijski menadzment nego G80 na kome sam bio do sad.

Poslednja izmena:
Evo ga i Palit 8800gs na delu...sve default...a OC drugom prilikom :d

Prilozi

• 05.webp
    05.webp
    113.3 KB · Pregleda: 79
  • 06.webp
    06.webp
    121.1 KB · Pregleda: 86
Takodje jel istinita prica da fan speed ne moze da se podesava na Palit 8800GS 384MB?

E ovako stvari stoje,kad sam ubacio doticnu karticu i upalio racunar mislio sam da ce da poleti...😀 toliko je bucan fan ...medjutim kad sam instalirao VDO control stvari se menjaju,fan ima regulaciju u sitna crevca spustio sam ga na minimum kartica nije presla 45 stepeni posle par 3dMarkova,nisam cuo nikakva cijukanja pistanja niti sta slicno...ortak i ja cheerssmo uzeli iste on se igrao sa OC kaze da je dogurao 11xxx markova u 06 i da je stabiln OC...:smoke:

E super onda hvala freezer🙂.To mi je bila i najveca bojazan kada je ova krata u pitanju(fan control).Sad jos ne mogu da se odlucim izmedju 3850 512MB ili 8800GS 384 😀.Prvoj uskoro pada cena ~20% pa ce biti veselo.9600GT je dosta skuplja za sada od obe.

Ljudi, imam malu dilemu po pitanju GS modela.

Uzeti XFX 384MB Alpha Dog (XXX) 680/1600 ili Palit 384MB 570/1700.

Palit je 10e skuplji.
Obe imaju garanciju 2god.

XFX je fabricki OCovan, ali poucen iskustvom Palit moze lepo da ide.
Ako se ne varam, na XFXu je memorija 1.4ns, a kod Palita je na 1.2 :?:
Dvoumim se jer kazu da je na XFXu bucan cooler (mada nije ni Palit nesto bog-zna-sta, sudeci po ovom sa 8600 Sonic+).

ps. kontam mozda da na montiran i Accelera S1 pa da resim buku sa XFXom (mada to podize dodatno cenu).

Poslednja izmena:
Ljudi, imam malu dilemu po pitanju GS modela.

Uzeti XFX 384MB Alpha Dog (XXX) 680/1600 ili Palit 384MB 570/1700.

Palit je 10e skuplji.
Obe imaju garanciju 2god.

XFX je fabricki OCovan, ali poucen iskustvom Palit moze lepo da ide.
Ako se ne varam, na XFXu je memorija 1.4ns, a kod Palita je na 1.2 :?:
Dvoumim se jer kazu da je na XFXu bucan cooler (mada nije ni Palit nesto bog-zna-sta, sudeci po ovom sa 8600 Sonic+).

ps. kontam mozda da na montiran i Accelera S1 pa da resim buku sa XFXom (mada to podize dodatno cenu).

Ako hoces najpametniju stvar da uradis, onda nemoj uopste da kupis 8800GS 384mb, 🙂 Iskreno da ti kazem...

A zasto?
Sta ti predlazes za 130e? 2900pro? :d

Preterao sam izvini, ali delovalo mi je malo podrugljivo, prvu poruku sam stavio zato sto nema razloga da dajes 130 ili ako dodas kuler 150€ kada ce pojeftinjenje kartica ATI za nedelju dana, onda ce morati i Nvidia da prati, a taj 8800GS, stvarno nije najbolje resenje. Obrisao sam i ovaj post, da ne stoji bez veze jer je doslo do nesporazuma.

Poslednja izmena:
S obzirom da si takva vezara

Prvo, nemoj da vredjas. Veoma je ruzno to raditi. Tako degradiras sebe.
NE znam da li si video smajlic na kraju sa kojim se zezam. A ako ti nije jasno, ti lepo nemoj da ucestvujes na ovakcim forumima :wave:

Opet kazem nije strasno kad' neko ne zna, ali je strasno kad neko misli da zna, pa jos misli i da je pametan(a nije)...

Bitno je da si ti pametan i da ti sve znas. Ostali su nebitni. 😡

Ja sam lepo pitao. A ono 2900 sam uobacio jer sam video da ti imas.
Accelera sam usput rekao, ali nemam bas neku nameru da ga kupim. 😉

Poslednja izmena:
@Wild Boy
sorry nije VDO control,vec VDO tool...:d
to sam instalirao sa diska koji ide uz karticu,i da u paketu se dobija igra Tomb Raider Anniversary....:smash:

Prilozi

• VDO tool1.webp
    VDO tool1.webp
    103.9 KB · Pregleda: 52
  • Vdo tool2.webp
    Vdo tool2.webp
    98.3 KB · Pregleda: 52
@Wild Boy
sorry nije VDO control,vec VDO tool...:d
to sam instalirao sa diska koji ide uz karticu,i da u paketu se dobija igra Tomb Raider Anniversary....:smash:

OK hvala :wave:
Sad jos samo da padnu cene pa da se pazari nesto, nigde ne zurimo, ionako nema sta da se igra.

Ja nisam mogao da docekam taj pad cena...malo sam pozurio...:d al ne zalim jer kartica je zaista Ok...:smoke:

Nazad
Vrh Dno