- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
Koliko pratim (slabo) zadnjih x godina ti OMGWTF Ultra TDI GTL 1600cc modeli sluze samo da se pokaze da se ima najbrza kartica i da se na tu reputaciju poboljsa prodaja modela od 350$ pa nanize. Zasto da ne bude paper lauch, kada ce se i ovako za ceo zivotni vek te kartice prodati mozda par hiljada, u vrh glave. Naravno, ovo mislim ako za 4-5 meseci izadje revizija chipa i npr. 8900.
Bez obzira na sve testove koji se sada sprovode, mislim da ih je ATI sa nechim zaplasio.Sa razlogom, ili bez, TO cemo TEK da vidimo.
Takve stvari se ne rade bez veze.
ATI-jeva kartica ima dosta vecu sirovu snagu, i njena snaga tek treba da se upregne kako treba.Ali u ovom trenutku, je AMD ATI malo *****ao stvar, jer su napravili naprednu arhitekturu, koja ne moze da se upregne josh neko vreme, i drajvere nisu sredili kako treba zbog silnih prepravki, i novih feature-a VPU-a.
X1K kartice tek sada u novijim naslovima pokazuju svoju dosta bolju stranu.
Ako ne srede drajvere vrlo brzo, i ako proizvodjachi igrica, ne krenu da prilagodjuju svoje igricce ATI hardware-u(mislim na iskorishcenje sirove snage HD 2XXX kartica).Onda dzabe shto ce te kartice za 6+meseci da "razbijaju" Nvidia 8XXX kartice.
Upravo tako. Nvidia ima snazan proizvod ali krije njegovu snagu izdavanjem raznoraznih nedovrsenih drajvera. Mada ko zna, mozda i na kraju krajeva cekaju prave DirectX 10 igre, mada sumnjam... Inace Ultra je mozda samo rezerva (osiguranje) kojom ce josh dodatno ucvrstiti poziciju kad srede drajvere...Da sakrije punu snagu kartica od konkurencije. Iako se hardver razvija nezavisno, ipak se konacni setupi kartica rukovode o tome da proizvod bude konkurentan. Tako da 5-10% rezerve iskljucene u drajverima moze da donese prestizanje konkurencijskog proizvoda ili bar izjednacenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari