Šta je novo?

8800 GTX kicks the bucket...?

SMaK

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2009
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X, cooled by Be Quiet! Dark Rock Slim
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2 X 16GB DDR4 3200MHz Kingston FURY Beast RGB
GPU
ASUS RTX 4070 12GB TUF Gaming OC
Storage
Samsung 970 EVO Plus 1TB, 2 X Samsung 860 EVO 250GB, WD Caviar Blue 1 TB
Zvuk
ROG SupremeFX S1220
PSU
Seasonic Focus GX 550W
Kućište
NZXT H7 Flow RGB
Monitor
Dell S2721DGFA, Dell U2719D, Dell U2417H
Miš & tastatura
Logitech G915 and Logitech G703
Laptop
ASUS ROG Zephyrus G14 2022
Mobilni telefon
Samsung S21
Pristup internetu
  1. Optički internet
Reč je o grafičkoj karti iz profila, EVGA 8800 GTX.

197.45 nisu cvećke. Juče, PSOD iliti " Pink Screen Of Death ", dok sam prelistavao strane fakulteta u Firefox-u. Takođe, nešto kasnije za vreme igranja Left 4 Dead. Čeprkao sam okolo i izgleda da nisam jedini sa dotičnom anomalijom. Vratih se na 196.21. :)

Mislio sam da je problem u najnovijim driver-ima... Međutim, u međuvremenu se pojavljuju drugačije anomalije koje sugerišu na neispravnost dotične karte.

Ukratko, do OS-a nije, kao što možete primetiti na propratnim slikama. ( Takođe, probah oba DVI-a,.)

Slike - Prva, druga, treća, četvrta, peta, šesta, sedma, osma...

Čak odbija da " preskoči " log in screen, što ranije, tj pre manje od sat vremena, nije bio slučaj.

Odneću je kod drugara već večeras. Mada, već mi je jasno... :(

Otisla je memorija najverovatnije,jedino da se predje sa duvaljkom preko nje,ali ako je prsla memorija na bus-u negde,tu nema popravke :(

Evo, pišem od drugara... Nažalost, biće da je ono čega sam se plašio.

Još par slika sa drugarovog računara.

Slika 1, Slika 2...

iForfeit. :(

Edit - Najgore je to što je u mom posedu tek 8 dana... Tek juče sam primetio gore-pomenute probleme, doduše, u nešto " blažem obliku ". Zaista nisam očekivao ovakav razvoj događaja.

Poslednja izmena:
Ispeci je "duvaljkom" kako kaze mhz.Meni je sa dve karte uspelo.

Pokušaću, mada, teško da će to išta pomoći.

Rastavi cooler sa nje i detaljno ga ocisti.

Jel su to ove evge sto se prodaju na sve strane, od pre par nedelja?
Samo sam cekao da se neko javi.

jezik pregrizao! :mad:

edit: jel to na keca chim je upalish brlja ili posle nekog vremena? brzina venta? jel gori (vrucha) 60-70C?

Poslednja izmena:

I ja sam skoro imao kontakta sa jednom eVga 8800GT koja je posle par dana od kupovine pocela da brljavi na isti nacin. Prodavac je bez pogovora uvazio garanciju ali ostaje pitanje odakle dolaze odjednom te polovne eVga kartice sa obzirom da kod nas taj brend tek od skoro stize zvanicnim kanalima.
Nadam se da ovo nije masovno i da ce kupci ostalih primeraka bolje proci.

Aha...i nebo je plavo, sunce sija i rode donose decu..
Pa ovi nasi bi prodali i u....e gace kad bi mogli (svaka cast izuzecima, a ima ih malo). I ja sam se cudio odakle ovolike EVGA-e.. Sad je sve jasno.

Evo, pišem od drugara... Nažalost, biće da je ono čega sam se plašio.

Još par slika sa drugarovog računara.

Slika 1, Slika 2...

iForfeit. :(

Edit - Najgore je to što je u mom posedu tek 8 dana... Tek juče sam primetio gore-pomenute probleme, doduše, u nešto " blažem obliku ". Zaista nisam očekivao ovakav razvoj događaja.

cekaj bre....zar ovo ne zasluzuje da se nadje u temi ispale...da bar znamo od koga si kupio...mada ja znam:) al za ostale:)

edit: jel to na keca chim je upalish brlja ili posle nekog vremena? brzina venta? jel gori (vrucha) 60-70C?

Da.

Ventilator se vrteo na 70%, temperatura u mirovanju je bila oko 56°, za vreme igranja HoN-a, što je verovatno i najveće uobičajeno opterećenje proteklih dana, do 66°. Doduše, provrteo sam BC2, kao i Crysis. Tu je peak bio oko 75° i 85°, respektivno. U suštini, to su uobičajene temperature za 8800 GTX.

cekaj bre....zar ovo ne zasluzuje da se nadje u temi ispale...da bar znamo od koga si kupio...mada ja znam:) al za ostale:)

Prethodnik vlasnik je uvažio reklamaciju, te je dotična na putu k' njemu. Novac će biti vraćen. Ne vidim razlog zašto bih ovaj slučaj okarakterisao kao ispalu / prevaru.

Prethodnik vlasnik je uvažio reklamaciju, te je dotična na putu k' njemu. Novac će biti vraćen. Ne vidim razlog zašto bih ovaj slučaj okarakterisao kao ispalu / prevaru.

Ispravno si postupio. U poslednje vreme je postao trend da prvo kukas k'o devojcica, pa tek posle dogovoris sve sa prodavcem :wall:

Svaka čast i prodavcu,stvarno korektno sa njegove strane

Da ne dođe do zabune, grafička karta je kupljena od korisnika bojanh. Kontaktirali smo nakon što je utvrđeno da je dotična karta zaista neispravna. Napomenuo sam da će novac biti vraćen... Juče je i taj deo dogovora ispoštovan, čime smo zaključili " slučaj ". Krajnje korektno od dečka, složio bih se.

Ja sam dobio istu karticu, eVGA 8800GTX. Imam corsair HX520 napajanje. Kada pokrenem igrice napajanje bruji-pista nenormalno evo poslusajte:

http://www.mediafire.com/?iwy2kgjfmdk

Odneo sam kod prijatelja on ima OCZ SXS 500W, pokrenem tamo 3DMark, i tamo se cuje ali ne tako jako. Rekao bi da ako bi stavio stranicu na kuciste tj da ga zatv orimo s aocz-m nebi cuo nista...

U 2D sve je ok. Ponekad kada surfujem pa na webstranicu uradim sa mishonjom `roll-up,down`cuje se pistanje za koji trenutak. razmisljaos am o tome da cu kupiti neki stabilizator, moda ce to da resi problem?hm..?

Poslusaj bolje mozda se ne cuje napajanje, vec piste zavojnice na grafickoj karti, probaj da lociras tacno gde se cuje zujanje odnosno pistanje.

Napajanje pišti? Da li si siguran? Pre bih rekao da je u pitanju grafička karta, tj zavojnice na istoj. 8800 GTX koju sam ja do skora imao je pištala, a verujem da je i tvoja iz iste " serije ". Tako da, dobro oslušni računar u radu, pa prosudi. ( Čisto sumnjam da je do napajanja, ali nije isključeno. Ako ranije nisi imao nikakvo pištanje, eto još jednog razloga da posumnjaš u grafičku kartu, pod pretpostavkom da se pištanje pojavilo nakon ubacivanja 8800 GTX. )

Poslednja izmena:
Napajanje pišti? Da li si siguran? Pre bih rekao da je u pitanju grafička karta, tj zavojnice na istoj. 8800 GTX koju sam ja do skora imao je pištala, a verujem da je i tvoja iz iste " serije ". Tako da, dobro oslušni računar u radu, pa prosudi. ( Čisto sumnjam da je do napajanja, ali nije isključeno. Ako ranije nisi imao nikakvo pištanje, eto još jednog razloga da posumnjaš u grafičku kartu, pod pretpostavkom da se pištanje pojavilo nakon ubacivanja 8800 GTX. )

Stavio sam telefon odmah pored napajanje. Kada ste slusali snimak a cuo si pretpostavljam, da taj zvizdajuci zvuk pojaca onda sam okrenio telefon gde je-mislim-da je ugradnjen mikrofon.
Zato mislim, da nije toliko do kartce koliko od napajanja, jer kao sto sam vec rekao, na OCZ SXS nije zvizdao tako glasno tj NISAM CUO tako glasno pistanje.

Inace, kartica je vrh. Crysis 1680*1050 sve na enthausiast ili vec sta je to :D bez seckanja!! i ne greje se toliko(ne ide preko 70). Kuler uopste nije bucan ni na 80%, na 100 dere ko krava:banana::-devil-:

ali opet..zasto na OCZ ecuje se toliko a na corsair cuje se :wall:

Zato sto karta trazi jacu amperazu na 12v grani ;), bilo je slucajeva sa gtx260 recimo da joj je dovoljno solidno napajanje od 550w da bi radila normalno ali uz pistanje, a na jacem napajanju ne pisti uopste.E sad dal bi to tebi resilo problem ne mogu da tvrdim, najbolje probaj na jacem napanju, odnosno sa vecom amperazom.

Zato sto karta trazi jacu amperazu na 12v grani ;), bilo je slucajeva sa gtx260 recimo da joj je dovoljno solidno napajanje od 550w da bi radila normalno ali uz pistanje, a na jacem napajanju ne pisti uopste.E sad dal bi to tebi resilo problem ne mogu da tvrdim, najbolje probaj na jacem napanju, odnosno sa vecom amperazom.

Pa koliko amperazu ima na 12v corsair i koliko OCZ?neverujem da taj ocz bolji od mojeg corsaira....:trust:

HX520 - 40A, SXS 500W - 34A.

Ja bih još jednom proverio odakle dolazi pištanje... Odvoji napajanje od grafičke karte što dalje, pogasi ventilatore na kućištu i oslušni grafičku kartu u predelu PCI-E power socket-a. ( Dešavalo se ranije da ljudi prvobitno posumnjaju na napajanje kako bi kasnije otkrili da pištanje zapravo dolazi iz grafičke karte. )

Pa koliko amperazu ima na 12v corsair i koliko OCZ?neverujem da taj ocz bolji od mojeg corsaira....:trust:

Napisati Smak...ako pisti na oba napajanja verovatno da pisti sama graficka, dobro oslusni, jer znam da kad se to desava izgleda kao da zvuk dolazi iz celog kucista.

Te evge nisu sa nasheg trzishta... koliko sam ja upoznat doshle su shvertz komertz varijantom iz bosne na neshto vecju kolichinu nego inache. Bile su mi nudjene, nisam stigo da pokupim lot ali mi se chini da je i dobar potez :D

Svim vlasnicima iskreno zhelim dug zhivot pomenutih kartica jer znam muku crkavanja karte van garantnog perioda (i to papreno skupe)....

Te famozne EVGA sam prvi put video na limundu, i to je lik prodavao jedno 3-4 ispravne i jedno 10-ak neispravnih onako na gomili...e tih 10-ak mi je bio dovoljan znak da tu nesto nije u redu. Jedan ortak je bas kupio 2 takve (8800 gt i gs) i to za 60e zajedno, gt je crkla posle nedelju dana-otisla memorija, dok se gs jos uvek "vrti". Iskreno, da su one dobre ne bi se neko otarasio njih i to jos u tolikom broju.

Ja sam dobio istu karticu, eVGA 8800GTX. Imam corsair HX520 napajanje. Kada pokrenem igrice napajanje bruji-pista nenormalno evo poslusajte:

http://www.mediafire.com/?iwy2kgjfmdk

Odneo sam kod prijatelja on ima OCZ SXS 500W, pokrenem tamo 3DMark, i tamo se cuje ali ne tako jako. Rekao bi da ako bi stavio stranicu na kuciste tj da ga zatv orimo s aocz-m nebi cuo nista...

U 2D sve je ok. Ponekad kada surfujem pa na webstranicu uradim sa mishonjom `roll-up,down`cuje se pistanje za koji trenutak. razmisljaos am o tome da cu kupiti neki stabilizator, moda ce to da resi problem?hm..?

Najverovatniji krivac su zavojnice na grafickoj.

Instaliraj AtiTool, pa ukljucuj/iskljucuj "Show 3D View" i osluskuj. Zvizdanje bi trebalo da se javlja kad je ukljucen 3D View.

Zvizdanje se obicno javlja kad kartica izbacuje ogroman broj frejmova, probaj da u drajverima podesis da je "V-Sync" stalno aktivan, tj. da sprecis da broj frejmova ode u nebesa.

Napisati Smak...ako pisti na oba napajanja verovatno da pisti sama graficka, dobro oslusni, jer znam da kad se to desava izgleda kao da zvuk dolazi iz celog kucista.

dobro sam slusao a ako STE POSLUSALI SNIMAK!!!!!!!pa mikrofon je bio 1cm od napajanje...
Cuje se i na ocz ALI NE TOLIKO. JEDVA se primecuje...

Najverovatniji krivac su zavojnice na grafickoj.

Instaliraj AtiTool, pa ukljucuj/iskljucuj "Show 3D View" i osluskuj. Zvizdanje bi trebalo da se javlja kad je ukljucen 3D View.

Zvizdanje se obicno javlja kad kartica izbacuje ogroman broj frejmova, probaj da u drajverima podesis da je "V-Sync" stalno aktivan, tj. da sprecis da broj frejmova ode u nebesa.

Damn, something is f*cked up here:mad:

sta je ovo??nisam ni primetio do sada....

Dopuna...

Znachi odvojio sam napajanje od kartice koliko sam mogao. Pistanje se cuje iz napajanje ALI TAKODJE primetio sam da i kartica takodje pista... Iskljucio sam 3dmark, znaci samo 2d. Kada sam pomerio kurzor gore dole, cuo sa nesto od procesora i d napajanje takodje...joj...

Poslednja izmena:
Damn, something is f*cked up here:mad:

sta je ovo??nisam ni primetio do sada....

Dopuna...

Znachi odvojio sam napajanje od kartice koliko sam mogao. Pistanje se cuje iz napajanje ALI TAKODJE primetio sam da i kartica takodje pista... Iskljucio sam 3dmark, znaci samo 2d. Kada sam pomerio kurzor gore dole, cuo sa nesto od procesora i d napajanje takodje...joj...

AtiTool sam uvek startovao na XPu, tako da ne znam sta se desava.

I ja sam okusao srecu sa EVGA karticom i nije prolazila AtiTool "Scan for Artifacts", tako da sam je vratio. Kome radi normalno je pravi sreckovic izgleda :)

@zubrak Meni je atitool uvek izbacivao tu poruku i nikad nisam resio taj problem a imam skroz drugaciju kartu od tvoje.

@zubrak Meni je atitool uvek izbacivao tu poruku i nikad nisam resio taj problem a imam skroz drugaciju kartu od tvoje.

+1 eto nemora da budesamo od kartice. Znam da i kartica smrdi, ali meni je bilo cudno da ocz nije vikao tako glasno kao corsair...

Vrh Dno